Haberler

MHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a Soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Mersin Şehirler Arası Otobüs Terminali (MEŞOT) ihalesini kazanan şirketin ilk taksitini zamanında ödememesine rağmen ihaleyi feshetmeyerek idareyi zarara uğrattığı öne sürülen Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Haluk Tunçsu ile 3 bürokrat hakkında soruşturma izni verip dosyayı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce 9 Ocak 2015'de kapalı teklif usulü ile yapılan ihale sonucunda MEŞOT, 20 milyon TL bedelle 3 yıllığına Mersin Şimşek Gruba verildi. İhaleyi alan şirketin kira bedelinin ilk taksiti olan 5 milyon 900 bin TL'yi, 15 gün içinde ödemekle hükümlü olduğu halde, ilk taksite mahsuben 2 milyon 100 ödeme yaptı. Belediye ise zamanında ödenmeyen ilk taksitin tahsilatı için icra takibi başlattı. Şirket değişik tarihlerde 400, 100 ve 442 bin 500 TL ödeme yaparak ilk taksite mahsuben toplam 3 milyon 42 bin 500 TL yatırdı.

SÖZLEŞMEYE AYKIRI

İhale sürecinin iyi yönetilmediği ve idarenin zarara uğratıldığı yönünde alınan bir ihbardan sonra İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri, otogar ihalesini incelemeye aldı. Mersin'e gelerek bir süre çalışan iki müfettiş, otogar ihale dosyasını, sürecini, içeriğini inceleyip, ilgililerin ifadelerine başvurup, işleticinin ifadesini alarak hazırladıkları raporu 5 Şubat 2016'da İçişleri Bakanlığı'na sundu.

Sunulan raporun sonuç bölümünde, "İlgili ihale şartnamesinin 8'nci maddesindeki, 'Kiracının taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi halinde kira sözleşmesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 62'nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın feshedilerek kesin teminatı irat kaydedilecektir' hükmüne göre sürecin iyi yönetilmeyerek, makul süre aşılarak ve kira sözleşmesini feshetmeyerek ihmal kusuru işlendiğinden isnat edilen konularda suç unsuru bulunduğu ve isnat olunan iddiaların sübut bulunduğu" ifadelerine yer verildi.

BAKAN ALA SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Söz konusu raporu inceleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, 'Belediyenin zarara uğratıldığı' yönünde görüş belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Haluk Tunçsu ile üç bürokrat hakkında soruşturma izni verip dosyayı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Geçen hafta dosyayı alan savcılık,  hazırlık soruşturma yaparak, dava açıp açmayacağına karar verecek.

28 Şubat 2015'te hizmete açılan MEŞOT bünyesinde bazı seyahat firmaları kira bedellerini yüksek bulduklarından dolayı alternatif olması için seyyar bir otogar kurmuş, sonrasında ise bazı firmalar yolcuları otogar çevresindeki benzin istasyonlarından almaya başlamıştı. Şu anda, ise firmaların bir bölümü otogar dışında yolcu alımlarını sürdürürken bir bölümü de otogara girerek faaliyetini sürdürüyor.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Burhanettin Kocamaz İçişleri Bakanlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title