Haberler

MHP'li Meclis Üyelerinden Belediyeye Bütçe Eleştirisi

Aydın Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri, Türkiye'de ilk defa bir belediye ve bir kamu kurumunun mali yılına bütçesiz girdiğini iddia etti.

Aydın Belediye Meclis üyeleri Cavit Tığ, Nedim Güraydın, Uğur Türkmen, Derya Karaçolak, Ahmet Ertürk, Güngör Türk, Murat Saltık ve Mustafa Çakır imzasıyla yapılan açıklamada; Aydın Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu ve analitik bütçesi ile ilgili yaşananlar değerlendirildi.

189 milyon TL tutarındaki bütçe son derece ciddiyetsiz hazırlandığını ve savruk harcama kalemlerinden oluşturulduğunu savunan MHP'li Meclis üyelerinin yaptığı açıklamada, "MHP belediye meclis üyeleri olarak bu bütçeyi bu şekilde kabul etmek, kul hakkının yenmesine göz yummak demek olacaktı. Yetim hakkının yenmesine göz yummak demek olacaktı. Bu sebeplerden meclis üyesi arkadaşlarımız, sabahlara kadar süren çalışmalarla Aydın halkı yararına olacak bir Bütçe için değişiklik önergeleri hazırlamış ve meclis başkanlığına sunmuştur. Ancak belediye başkanı ve aynı zamanda meclis başkanı da olan Özlem Çerçioğlu her türlü hukuksuzluk içerisinde önergeleri oylatmadığı gibi meclis üyelerine söz hakkı da tanımamış ve Ciddiyetten uzak hazırlamış olduğu bütçesini oylamaya sunmuştur. Böylesi bir Bütçeyi kabul etmek demek Aydın halkına İhanet etmek demek olacağından Aydın Belediyesi meclis üyelerimiz Çekimser oy kullanmışlardır. Oylamada 10 Kabul ve 16 çekimser oy kullanılmış olup, Belediye Kanunu 23. Maddesine göre Meclis oturumuna katılanların salt çoğunluğu olan yarıdan bir fazla Evet oyu olmadığı için kabul edilmemesi gereken Bütçe, yine Özlem Çerçioğlu'un hukuk ve yasa tanımayan anlayışı ile Bütçe kabul edilmiştir yönünde açıklama yapılmıştır. Peki, MHP Belediye meclis üyeleri, niçin hayır demediler de çekimser oy kullandılar diye söylentiler duymaktayız. Değerli hemşerilerimiz 5393 sayılı Belediye kanununa dayalı olarak çıkarılan Belediye çalışma Yönetmeliği'nin 14.maddesi 2. Fıkrasında 'Mecliste Bütçe ve Kesin hesap reddedilmez, ancak değişiklik yapılmak suretiyle kabul edilir' demektedir. Bu durumda evet demeyi içimize sindiremediğimiz bütçe için, Hukuken ret etmenin de mümkün olmadığı bir durumda, Anayasa Mahkemesi'nin de bir oylama usulü olarak kabul ettiği çekimser oy kullanılmak suretiyle, Bütçenin Aydın halkı yararına İdare mahkemesine taşınması fırsatı elde edilmiştir" denildi.

"2 OCAK'TAN İTİBAREN YAPILAN HARCAMALARIN DAYANAĞI YOK"

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yılsonuna kadar bütçe yapılmadığı takdirde görevini yapmamış durumuna düşeceğini hatırlattıklarını kaydeden MHP'li meclis üyeleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "MHP Aydın teşkilatı olarak üzüntümüz ve endişemiz büyüktür. Türkiye'de ilk defa bir belediye ve bir kamu kurumu mali yılına bütçesiz girmiştir. Hepimizin Belediyesi olan Aydın Belediyesi'nin 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren yaptığı harcamalar hukuki dayanaktan yoksun olacaktır. Bu harcamalara onay veren Belediye bürokratlarımız, telafisi mümkün olmayan zararlar görecek, yasalar önünde suçlu duruma düşecektir. Aydın ilimizi bütçesiz bırakma ilkini anlamsız bir inat uğruna yaşatan ve Aydın Halkının parası ile sadece seçim kazanmaya yönelik hazırlanmış bir Bütçede ısrar eden, Belediye Başkanı hakkındaki değerlendirmeyi adı gibi Aydın olan değerli halkımızın takdirine bırakıyoruz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Uğur Türkmen Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title