Haberler

MHP'li Koray Aydın: AK Parti Oy Kaybedecektir

Güncelleme:

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 2015 seçimlerinde Türkiye'de tek başına iktidar çıkmayacağını savunarak, "AK Parti oy kaybedecektir." dedi.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Aydın, milli eğitimin arapsaçına döndüğünü, içinden çıkılmaz hale geldiğini, bütün yerleştirme sınavlarının hukuksuzluğun hakim olduğu sınavlara dönüştüğünü, son olarak da 7 bin okul müdürü görevden alınarak ülke tarihinin en büyük bürokratik soykırımının gerçekleştirildiğini söyledi.

MHP'DE KONGRE YOK

Aydın, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası MHP'nin de genel kurula gitmesi gerekir miydi?" sorusuna, "MHP'nin gündeminde kongre yok. Bence de kongreye gitmesine gerek yok. Çünkü önümüzde bir genel seçim var. Ülkenin kaderini belirleyecek. Buna yoğunlaşıp herkes elini taşın altına koyarak, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek o genel seçimde nasıl başarılı oluruza yoğunlaşmak çok daha büyük fayda getirecektir. Ben bu kurultayın CHP'ye de bir şey kattığına inanmıyorum" dedi.

AK PARTİ OY KAYBEDECEKTİR

Yeni hükümet ve 2015 seçimlerini de değerlendiren Aydın, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıktığını ve orada oturacağını, AK Parti'nin ise bu algıyı Erdoğan ve Davutoğlu'nu birlikte gösteren afişlerle değiştirmeye çalıştığını savundu. Aydın, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının şu anda ki mevcut anayasa ve kanunlara göre yapabileceği işler sınırlı. Dolayısıyla AK Parti'nin oy kaybedeceği kesin ve kaybetmemesi mümkün değil. Ama bunun sınırının ne olacağı bizim çalışmamıza, bizim meseleleri halka iyi anlatıp onu yanımıza almamıza bağlı. Ben önümüzdeki seçimde Türkiye'de tek başına iktidar çıkacağına inanmıyorum. AK Parti oy kaybedecektir. Kukla bir başbakan ile aslının yerini dolduramayacaktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ı sevelim, sevmeyelim kendi özellikleriyle halka kendini sevdirmeyi başardı. Yerine gelen kukla başbakanın aynı işi yapabilmesi bu sürede mümkün değil. Bu oluşan boşlukta oy kaybı yaşanması kesindir. Zaten araştırmalar da böyle. AK Parti kesinlikle oy kaybedecektir. Tek başına iktidar olması da mümkün değildir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koray Aydın Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title