Haberler

MHP'li Kocamaz: Müfettişler Yolsuzluklara Nasıl Göz Yummuş

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, yaptıkları incelemede yolsuzluk olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, yaptıkları inceleme ve araştırmalarda idare ve bağlı şirketler bünyesinde büyük oranda usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını öne sürerek, " Tarsus'ta başımızın etini yiyen müfettişler buraya nasıl göz yummuşlar. Bunun hesabını vermek zorundalar" dedi.

Genel Sekreter Haluk Tunçsu ile bazı daire başkanlarının katılımıyla belediyeye ait Orkide Restoran'da bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Burhanettin Kocamaz, Türkiye'yi 12 yıldır yöneten mevcut siyasi iktidarın, Mersin'i 'üvey evlat' gibi gördüğünü, merkezi yöneten yerel iktidarın da şehrin çok değerli bir dönemini heba ettiğini söyledi.

'MÜFETTİŞLER HESAP VERMEK ZORUNDA'

Göreve geldikleri günden itibaren idare ve bağlı İmar Limitet Şirketi bünyesinde yoğun bir araştırma ve inceleme başlattıklarını da belirten Kocamaz şöyle devam etti:

"Bu güne kadar incelediğimiz dosyaların tamamında problemle karşılaştık. Neredeyse düzgün hiçbir iş, hiçbir harcama yapılamamıştır. 100'e yakın dosyada ihale mevzuatına aykırı işlem, yani suç tespit ettik. Doğrudan temin yoluyla yapılan işlerin çoğu usulsüz işlemlere dayalı şekilde ve şaibeli olarak gerçekleştirilmiştir. Tüm usulsüz giderlerle ilgili belgelerin tamamı elimizdedir. Tümünün halkımız adına idari ve hukuki hesabını sormak zorundayız. İncelemelerimiz devam ettikçe usulsüzlük ve yolsuzluğun çoğalacağı anlaşılıyor. Tespit ettiğimiz her yanlışın araştırmasını yapıp, sorumlularına hukuk önünde hesap soracağız. Amacımız devri sabık yaratmak değil, sadece ve sadece Mersinlinin hakkının hukukunun takipçisi olmaktır. Tarsus'ta başımızın etini yiyen müfettişler buraya nasıl göz yummuşlar. Bunun hesabını da vermek zorundadırlar."

'9 MİLYON LİRALIK BÜTÇE 3 AYDA BİTİRİLMİŞ'

Kocamaz, geçmiş yönetim döneminde, özellikle seçim süreci içerisinde başta radyo, televizyon ve gazetelere verilen yüklü ilan ve tanıtım giderleri olduğunu da ifade etti. Bunların kimlerin kanalıyla yapıldığını faturalarıyla açıklayan Kocamaz şunları kaydetti:

"Ayrıca özel kalem bütçesinden yapılan konser, anket çalışması, yemek gideri, baskı ve cilt gideri adı altında yüklü paralar harcanmıştır. Öyle ki, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi'nin 2014 yılı ödeneği olan 9 milyon lira 3 ayda bitirilmiş, üzerine bütçeden 655 bin TL kaynak daha aktarılmıştır. Ayrıca mezbaha inşaatı, yeni otogar inşaatı, bazı cadde ve bulvarların asfaltlanma gibi işlerinde usulsüzlük tespit ettik ve bu konularla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. Amacımız, belediyenin mevcut kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük hortumlarını kökünden kurutarak, yeni kaynaklar geliştirerek Mersin'i her alanda büyütmenin, geliştirmenin mücadelesini vermektir."

'İŞE GELMEDEN MESAİ PARASI ALMIŞLAR'

Başkan Kocamaz açıklamasının son kısmında ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlere genellikle hep aynı aileden kişilerin ve CHP yöneticileri ile akrabalarının alındığını da öne sürerek, bu isimleri ve işe alınış tarihlerini tek, tek okudu. Aralarında 5-11 bin TL arasında yüksek ücret alan 48 kişinin isim listesini de basına dağıtan Kocamaz, "Aylarca işe gelmeden mesaili maaş alanlar ile parti yöneticilerine yapılan kıyakları da tespit etmiş durumdayız ve bunlarla ilgili olarak gereken mutlaka yapılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title