Haberler

MHP'li Halaçoğlu, Suriye Kürt Devleti Haritası Paylaştı

Güncelleme:

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriye'de Kürt devleti kurma yönünde ABD ile Rusya'nın anlaştığını söyledi ve İngiliz arşivinden bir haritayı paylaştı.

MHP'nin tarih profesörü milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Rus uçağının düşürülmesinin ardından, dikkat çeken bir haritayı yeniden gündeme taşıdı.

"ABD VE RUSYA KÜRT DEVLETİ İÇİN ANLAŞTI"

İngiliz arşivinden aldığını söylediği haritayı sosyal medya hesabından paylaşan Halaçoğlu, ardından da şunları yazdı:

" Suriye'de, ABD ile Rusya'nın Kürt devleti kurma yönünde anlaştığını bir yıl önce yazmış ve İngiliz arşivinden aldığım bir haritayı paylaşmıştım. Ne işe yaradı? Hiç. Tekrar yayınlıyorum. Bu yüz yıllık bir proje. Siz tarih boyunca size dost olmamışlarla yola çıkarsanız başınıza çok bela gelir. Bu konuyu mecliste de dile getirmiştim. Kırmızı bölge İngiliz kontrolünde, sarılar Rusya, diğerleri Fransız, İtalya, Yunanistan ve Ermenistan. O günden bugüne değişen yok."

"BU YENİ BİR HAÇLI SEFERİ DEĞİL Mİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Halaçoğlu, "Esad'a 'Diktatör' diyerek ABD ile işbirliği yapan, BOP'un eş başkanı olduğunu söyleyerek Müslümanlar'ın birbirini kırmasına vesile olan kim? Bugün Suriye'de meydana gelen olaylar kimin eseri? Esad'a 'Diktatör' diyen Erdoğan neden Suudi Arabistan'la birlikte? Onlar daha mı az diktatör? Bundan 4 yıl önceki Suriye mi Türkiye açısından daha iyi, bugünkü mü? Sadece bunu düşünmek ve değerlendirmek bile, yönetenler hakkında karar vermeye yeterli. Bu konuda suç kimde? Herhalde bazı kimseler yine bizi suçlayacaktır. Fazlasına gerek var mı? Bu yeni bir haçlı seferi değil mi?" dedi.

HARİTA ELEŞTİRİLERİNE KUR'AN-I KERİM'Lİ CEVAP

Halaçoğlu, paylaştığı haritaya yönelik kendisini eleştirenlere de sert çıktı. Halaçoğlu, şunları söyledi: "Bir harita yayınladım ama yorumların çoğuna bakıyorum da Cenab-ı Allah'ın Kuran-ı Kerim'inde 'İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin Allahım' ayetinin yerini bulduğunu görüyorum. Keşke herkes bir kez Kuran'ın mealini bir okusa, belki bazıları daha akl-ı selimle hareket eder."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Kayseri Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (217)

Gerçek:

Kürt devleti için destek verilmeli kardeslerimiz değilmi

58
57
yanıtYanıtla
SULTAN ALPARSLAN:

Kürtler dua etsin bana acımayıp Anadolu''da barındırmasaydım şuan Bizans gibi hepsi tarihten toz olacaktı ayrıca kürtler ve ermeniler en azılı Türk düşmanı bunu bilin

63
44
yanıtYanıtla
DOĞRUCUUUU:

Türkiyede. . . . urfada antepte bingöldee siirtte bitliste elazığda mardinde asırlardır türkler yaşar araplardaa yaşarr oylardada belli zatenn. . . kimse burda farklı bir devlet kuramaz. . . . Hakkaride şırnak ve bir kaç il dışında kürtler çoğunluk değildir. . !!!! kimse bu topraklardaki 65 milyon türke araba ALLAH olmaya kalkmasın ırakda ve suriyede kürt devleti kurulsun bunu destekleriz şahsen ama buralara KİMSE DOKUNAMAZ. . . . .

71
18
yanıtYanıtla
mardinli:

Kimsenin bagimsizlik diye tutturdugu yok. Sadece her irkin kendini huzurlu hissedebilecegi bir ortam onemli

yanıt2
yanıt2
dogrucuya yanıt:

sallama bingöl de zaza var siirt kürt bitlis zaza kürt

yanıt3
yanıt29
SULTAN ALPARSLAN:

1071 yılında kürtlere acıdım Anadolu''da barındırdım yoksa hepsi Bizans gibi tarihten silinip gideceklerdi keşke o gün kürtleri boyundurluğum altında almasaydım hata yapmışım bunlar Bizans''tan bile hainmiş nankörmüş düşmanmış

51
28
yanıtYanıtla
TÜRKİYE AZERBAYCAN TÜRKMENİSTAN:

Tarihleri boyuncaa 1 tane bile devlet kuramayan kekolar akılları sıra klavyeden 18 imparatorluk 100''ün üzerinde devlet kuran Türkleri tehdit edecekler gelde gülme :-D Neyin kafasını yaşıyorsunuz lan klavye erkekleri

51
26
yanıtYanıtla
10:

kürt. devleti. kürulecak. diye. neden. kaşınti. tutuyor. birıleri. kanser. olacak. kürtlerın. hakı.

56
14
yanıtYanıtla
FİSTANLI KEKOLAR:

Kobaniye gidemeyip analarının fistanını utanmadan giyip üstelik yüzlerini karı gibi poşu ile saklayıp eylem yapan korkak tavuklar şimdi de klavye delikanlılığına başlamış :)

24
45
yanıtYanıtla
Asi:

Akkoyun mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yanıt35
yanıt1
Tüm 217 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title