Haberler

MHP'li Halaçoğlu İtiraf Etti: Alp Arslan'ın Mezarın Yerini Biliyorum!

Güncelleme:

MHP'li Yusuf Halaçoğlu siyaset gündeminin dışında bu sefer Türk tarihine dair çarpıcı bir açıklamada bulundu. Halaçoğlu Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan'ın mezasını bildiğini ama açıklamayacağını belirtti.

KAZI ÇALIŞMASI YANLIŞ YERDE YAPILDI
Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Eravşar, Prof. Dr. Haşim Karpuz ile Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halit Çal'ın eş başkanlığında Türkmenistan'ın Merv kentinde kazı çalışmaları sürerken Türk Tarih Kurumu (TTK) eski başkanı MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kazı çalışmasının yanlış yerde yapıldığını savundu.

"MEZAR YERİNİ SORAN OLMADI"
Halaçoğlu, "Sultanın mezarını yanlış yerde arıyorlar. Gerçek mezar yerini TTK başkanlığından ayrıldıktan hemen sonra, 2008 yılında tespit etmiştim. O dönem Kültür Bakanlığı Müsteşarı olan İsmet Yılmaz'la bölgeye gitmiştik. Sultan Alp Arslan'ın mezar yerini yüzde 99 oranında tespit etmiştim. Türkmenistan'la protokol imzalanıp, arkeolojik kazılar yapılacaktı. Ancak imza aşaması uzadı. Ben de siyasete girip MHP'den milletvekili oldum. Sonrasında da beni arayıp, gerçek mezar yerini soran olmadı" dedi.

"MEZAR YERİNİ AÇIKLAMAYACAĞIM"
"Samimi olsalar beni arayıp davet ederlerdi. Bana gelip 'Hocam bu konuda yardımcı olun deseler' bilgileri paylaşırım." diye açıklama yapan Halaçoğlu, asıl mezar yerini siyaseten istismar etmemeleri için açıklamayacağım, ifadelerini kullandı.

ALP ARSLAN KİMDİR?
Alp Arslan, Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci hükümdarı olan Türk devlet adamıdır. Alp Arslan, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişlerini ve mücadelesini yöneten askerî komutan ve hükümdar olarak tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Gerçek adı Muhammed olup, daha çok unvanı olan Alp Arslan adıyla tanınmaktadır.
Hükümdar olan büyük başarılı olan Alp Arslan'ın tarihe damga vuran ve Türkiye Türklerinin kaderini çizen en büyük başarısı 1071 yılında, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Malazgirt Savaşı'nı kazanması olmuştur.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Türk Tarih Kurumu Türkmenistan Malazgirt Belgesel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (20)

MERVE:

çok önemlimi. . . ! kobani gündemi varken ordaki kahraman kürtler varken. . bence alp arslan gündeme getırmesi doğru değildir

8
83
yanıtYanıtla
AKINCI:

ALP ARSLANA KIZIYORUM MALAZGİRT OVASINDAN ANADOLU KAPILARINI AÇARKEN İŞİNİ YARIM BIRAKMIŞ ŞİMDİ BAŞIMIZA BELA ETTİ

41
3
yanıtYanıtla
Alp Arslan Türkeş:

kürtlere çakayım ateş alsınlar biribirlerini yaksınlar :))))

35
3
yanıtYanıtla
niko:

ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET OLSUN AMİN

32
1
yanıtYanıtla
SELÇIK:

bahçelinin matematik formülleri ile bulduysa bizi taylanda götürür

16
13
yanıtYanıtla
tekbayrak:

Hoca biliyorum demiş se mutlaka bir bildiği vardır. Açıklamama konusunda isabetli düşünüyor.

21
0
yanıtYanıtla
recep bayburtlugil:

osmanlı arşivine göre, abdülvehhab gazinin ve battal gazininde ''MAKAMI BAYBURTTA''çıktı, Türkiye ve islam coğrafyasına müjdeler olsun, saygı ile.

13
3
yanıtYanıtla
a.mehdi öz-almanya:

battal gazi, ninde makamı Bayburtta çıktı. nu güzel, gerçek tarih aralanıyor.

14
1
yanıtYanıtla
dünyanın taşları dökülüyor:

ya siz hala konuşabiliyonuzmu. . . . . . . . . . . işbirlikçiler. . . ülke batıyo lan sen neden bahsediyon. . . . . . . . . . .

2
12
yanıtYanıtla
:

bazılarının zoruna gitti Alp Arslanın adı bile yetiyor

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title