Haberler

MHP'li Durmaz: Memleketi Soymuşlar Kutulara Koymuşlar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti iktidarının, 12 yılda kendi yandaşlarına iş vermek için kamu ihale mevzuatında 170 adet değişiklik yaptığını belirterek, "Ayakkabı kutuları, elbise çantaları, çikolata kutuları bunlardan sadece birkaçıdır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti iktidarının, 12 yılda kendi yandaşlarına iş vermek için kamu ihale mevzuatında 170 adet değişiklik yaptığını belirterek, "Ayakkabı kutuları, elbise çantaları, çikolata kutuları bunlardan sadece birkaçıdır. 12 yıllık AKP icraatını bir cümle ile ifade etmek gerekirse; "Memleketi soymuşlar kutulara koymuşlar' demek yeterli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Durmaz, düzenlediği basın toplantısında, "İçinden geçtiğimiz şu günlerde, adalet terazisi iyiden iyiye zedelenmiştir. AKP hükümetleri döneminde Sayıştay denetim yapamaz hale getirilmiş, teftiş ve denetim kurulları felç edilmiştir. AKP iktidarı 12 yılda kendi yandaşlarına iş vermek için kamu ihale mevzuatında 170 adet değişiklik yapmıştır. İhaleler Kamu İhale Kanunu'nun denetiminden çıkartılarak yolsuzlukların önü açılmıştır" dedi.

AKP döneminde yapılan özelleştirmelerdeki usulsüzlük ve yolsuzluklar her geçen gün arttığını söyleyen Durmaz, Türk Ceza Kanunu'na göre ihalelere fesat karıştıranlara 5 yıldan 12 yıla kadar ceza verilirken, AK Parti'nin bu cezaları 3 ve 7 yıla indirdiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan'ın, hala yolsuzlukları savunduğunu ve yolsuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını vurgulayan Durmaz, şunları ifade etti:

"Başbakan Yozgatlının hiçbir beklentisine karşılık verememiş, Yozgatlının kafasındaki hiçbir soruyu cevaplandıramamıştır. 5 seçim, bir de referandumda Yozgatlıyı kandırmış olmanın rahatlığı içerisinde bir kez daha kandıracağını düşünmüştür. Başbakanın biriken sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunacağını bekleyen insanımız hayal kırıklığına uğramış, üstelik Başbakan işi arsızlığa vurarak Yozgatlıdan sandıkları patlatmasını istemiştir.

-Başbakan Yozgat'ta göçü durduracak kan kaybını önleyecek bir tedbir geliştiremediniz; Yozgatlı bunun için mi sandıkları patlatacak?

- Yozgat kamu yatırımları alan iller sıralamasında son 10 il içerisinde yer alıyorken Yozgat'a yeni bir teşvik uygulaması ya da pozitif ayrımcılık yapmadınız, kendinden daha küçük illerden bile daha az kaynak aktardığınız için mi sandıkları patlatacak?

- Yozgat ticaret odasının önderliğinde Yozgat'a özgün bir proje olarak 2006 yılında hükümetinize sunulan hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesini, başka illerde gerçekleştirip Yozgat'ı sıralamaya bile almadığınız için mi Yozgatlı sandıkları patlatacak?

-Yaşanabilir iller sıralamasında sondan 9. sırada olduğu ve Türkiye'de en kısa ömürlü insanların yaşadığı şehir olduğu için mi sandıkları patlatacak?

-Aynı ölçekteki iller ikincisini kurarken organize sanayi bölgesi adeta terk edilmiş bir durumdayken ve Yozgat'ta her yıl ortalama 500 iş yerinin kapısına kilit vurulduğu için mi sandıkları patlatacak?

-LYS'de Türkiye genelinde 62. sırada, eğitimdeki başarı itibariyle orta Anadolu'daki 10 il arasında sonuncu sırada yer aldığı için mi sandıkları patlatacak?

-12 yılda bir şehir hastanesini hizmete sunmadığınız, her gün Yozgat'tan ortalama 12 ambulansın Niğde'ye, Sivas'a, Samsun'a, Çorum'a, Kayseri'ye ve Ankara'ya hasta naklettiği ve bazılarının da yollarda hayatını kaybettiği, adeta kabusa dönen sağlık politikanız için mi sandıkları patlatacak?

-Açlığa mahkum ettiğiniz, ayda bir kere evine eti zor alan, yeterli beslenme imkanından mahrum bıraktığınız emeklimiz mi sandıkları patlatacak?"

-BAHÇELİ 26 MART'TA YOZGAT'TA-

"Yozgatlı, memleketini, ülkesini sevmek ve yükseltmek olarak değerlendirdiği milliyetçiliği ayaklar altına alan, İmralı talimatlarına boyun eğen, kandile uşaklık eden, Barzani ve Şivan perver ile düet yapan ve Ne Mutlu Türküm diyemeyen Recep Tayyip Erdoğan'a 30 Mart'ta milliyetçiliği öğretecektir" diyen Durmaz, şunları ekledi:

"Bu zamana kadar muhatap kalınan sorun ve çıkmazların hesabını sormak için, çok önemli demokratik imkan olan seçim sandıkları Türk milletinin önüne gelmektedir. Bunlardan birincisi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleridir. Bu seçim helalin haramla mücadelesi olacaktır. Hırsızlığın hükümranlığı, yağmanın egemenliği, soyguncunun düzeni yakında son bulacak, yakında küllenecektir. Yozgatlı hemşerilerimizden hem Yozgat merkez, hem de tüm ilçelerde MHP olarak yetki talep ediyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 26 Mart 2014 tarihinde Yozgat il ve ilçelerimize teşrif edecek ve hemşehirlilerimizle hasbıhal edeceklerdir. Bu buluşmaya tüm hemşehirlilerimiz davetlidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title