Haberler

MHP'li Çetin: Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İçin Ermeni Açılımı Yapıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ermeni açılımı" yaptığını iddia ederek, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı olabilmek için küresel güçlerin önünde daha fazla eğilmekten derhal vazgeçmelidir; çünkü o eğildikçe bu tavizlerin arkası gelecek demektir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ermeni açılımı" yaptığını iddia ederek, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı olabilmek için küresel güçlerin önünde daha fazla eğilmekten derhal vazgeçmelidir; çünkü o eğildikçe bu tavizlerin arkası gelecek demektir" dedi.

Çetin, yaptığı açıklamada, "Ermenilerden özür dileyen Tayyip Erdoğan ve hükümeti, bedelini bu millete ödeteceği tarihi bir hataya daha imza atmıştır. Tayyip Erdoğan'ın, Nobel edebiyat ödülü almak için "Türkler Ermenileri kesti' diyen Pamuk'tan bir farkı kalmamıştır. Cumhurbaşkanı olmak için Orhan Pamuk'la aynı yolu izleyen Tayyip Erdoğan, kendi milletini arkadan hançerleyerek küresel güçlere şirin görünmeye çalışmaktadır. Böylelikle Ermeni tezlerine bir adım daha yaklaşan Erdoğan, Türk milletine bin adım uzaklaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın ağzından çıkan özrün ardından, yurtdışındaki Ermenilere vatandaşlık verilmesi için çalışmaların yapıldığı iddialarının, daha pek çok tavizin verileceği kuşkularını da beraberinde getirdiğini öne süren Çetin, şunları kaydetti:

"Ermenilere vatandaşlık vermeyi planlayan hükümet, tazminat ve malların iadesi taleplerinin de hemen arkadan geleceğini görmeyecek kadar kör değilse eğer ihanet içerisindedir. Tayyip Erdoğan'ın özür açıklaması, hükümetin diz çöktüğünü ve kendi küçük çıkarları için Türkiye'nin büyük davalarını gözden çıkardığını ispat etmektedir. Tam da milli egemenliğimizin vücut bulduğu TBMM'nin açılış yıldönümü 23 Nisan'da Ermenilere taziye mesajı gönderen Tayyip Erdoğan, böylelikle hangi millet iradesine dayandığını ve önemsediğini açıkça ortaya koymuştur. Türk milletini lekelemek isteyen ve derinden yaralayan bu yakışıksız ve gayrımilli açıklamanın kimlere hizmet ettiği ortadadır. Ülkemizi yöneten zihniyet yaptığı her açılımla geri dönülemez bir yolda kendilerini de devletimizi de batağa saplamaktadır. Ancak ne gariptir ki, AKP'nin ihanete varan politikaları deşifre oldukça, artık inkar dahi etmedikleri yolsuzluk ve rezillikleri çıktıkça bir o kadar güçlenmektedir; ünkü bu iktidar gücünü milletten ve anayasal düzenden değil, zaaflarını çok iyi kullanarak diledikleri gibi yöneten küresel güçlerden almaktadır. Kıbrıs'ta satış, PKK ile açılım ve pazarlık derken gündeme getirilen Ermeni özrü, iktidarda kalmanın karşılığında küresel güçlere ödenen bedelin taksitleri gibidir."

-"TÜRKLER ADINA ÖZÜR DİLEYENLERE ŞÜPHEYLE BAKMAK GEREKLİ"-

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olabilmek için küresel güçlerin önünde daha fazla eğilmekten vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, şunları ekledi:

"O eğildikçe bu tavizlerin arkası gelecek demektir. AKP politikaları sayesinde süratle Sevr sürecine doğru sürüklenen Türkiye'yi sırada neyin beklediğini düşünmek dahi istemiyoruz. Yeni Osmanlıcı olarak yola çıkan ama bu gidişle olsa olsa Yeni Bizans'ı diriltmeyi başaracak yönetici kadro aslında tekfurluğa çoktan razıdır. Bunların vatanın birliği ve bütünlüğünü umursamadıkları, kendi siyasi ikballeri için papaz elbisesini dahi giyebilecekleri ayan beyandır. MHP, yüzyıl önce Ermeni çetelerinin hunharca katlettiği Türklerin acılarını da AKP hükümetine hatırlatma ihtiyacı duymaktadır; çünkü Türkiye'yi yönetme iddiasındaki bir hükümetin evvela kendi insanının dertlerini ve acılarını anlaması ve çözümler üretmesi gereklidir. MHP, ülkemiz üzerinde oynanan emperyal oyunun bir maşası haline getirilen Ermeni iddialarının Türk milletinden intikam almak için kullanılmasına müsaade etmeyecektir. Soykırım utancını yaşaması gerekenler, daha yakın zamanlarda dahi Karabağ'da o çirkin yüzlerini medeni dünyaya gösteren Ermenilerdir. Türk milleti tarihinin hiçbir devrinde soykırım gibi utanç verici suçlar işlememiştir ve bu yüzden Türkler adına özür dileyenlere de şüpheyle bakmak gereklidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çetin Erdoğan Şefkat Çetin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title