Haberler

MHP'li Büyükataman: Toplumun Kimyası Bozuldu

Mhp Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 13 yılı bulan Ak Parti iktidarının kullandığı siyaset dili, icra ettiği siyaset tarzı sonucunda toplumsal kutuplaşmanın, gerginliğinin, ayrışmanın hat safhaya ulaştığını söyledi.

Mhp Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 13 yılı bulan Ak Parti iktidarının kullandığı siyaset dili, icra ettiği siyaset tarzı sonucunda toplumsal kutuplaşmanın, gerginliğinin, ayrışmanın hat safhaya ulaştığını söyledi. Büyükataman, "Tabir yerindeyse toplumun kimyası bozuldu, ağzımızın tadı kaçtı. En küçük bir yan bakmada, yol vermemekte, önüne geçmekte adeta toplum patlamaya hazır bir dinamit haline geldi" dedi.

MHP Orhangazi ilçe yönetimi, kongre sonrası düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Partililerin ailelerinin de katıldığı Göl Çınar Restoran'da düzenlenen kahvaltıda konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu tür buluşmaların diğer ilçelere de örnek olmasını istedi. Gördüğü aile fotoğrafına toplumun da ihtiyaç duyduğunu bildiren Büyükataman, "Toplumsal gerginlik hat safhaya ulaştı. 13 yılı bulan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının kullandığı siyaset dili, icra ettiği siyaset tarzı sonucunda toplumsal kutuplaşmanın, gerginliğinin, ayrışmanın hat safhaya ulaştığına şahit oluyoruz" edi. Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabir yerindeyse toplumun kimyası bozuldu, ağzımızın tadı kaçtı. En küçük bir yan bakmada,, yol vermemekte, önüne geçmekte adeta toplum patlamaya hazır bir dinamit haline geldi. Büyük Türk milletinin en büyük parçası olan aile bağları giderek zayıflamaya, bütün değerlerimizde olduğu gibi bir milletin mayası olan aile yapımızın da çözülmeye başladığına dair çok tehlikeli işaretler başlıyor."

"KADIN ELİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Orhangazi'de gördüğü birlikteliği çok önemsediğine dikkat çeken Büyükataman, "Toplumun normalleşmesi için ve MHP'nin başarısı için kadın eline ihtiyacımız var. Kadın elinin mutlaka bu topluma değmesine, bu şefkati toplumun hissetmesine şiddetle ihtiyacımız var. Hele hele MHP'nin başarısı adına; belki yıllarca ihmal ettiğimiz, belki beceremediğimiz kadınlarımızın katkısının son derece önemli olduğunu, ülkenin getirildiği bu nazik dönemde, her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu katkınızı görmekten son derece heyecanlandım, mutlu oldum" diye konuştu.

ÖZENSOY: KADIN OYLARIMIZ MAALESEF YÜZDE 30

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise genel seçimlerin Türkiye için bir yol ayrımı olduğuna vurgulayarak, "Bu seçimlerde artık MHP hak ettiği iktidarı, Türk milleti de dünyada hak ettiği yerini alacaktır" dedi.

Seçimlerde bayanların önemine değinen Özensoy, "MHP'de kadın oyları maalesef yüzde 30'u oluşturuyor. Yani her 7 erkeğe karşılık yalnızca 3 kadın MHP'ye oy veriyor. Biz sadece kadın erkek oylarını eşitlemiş olsak geçtiğimiz seçimlerde yüzde 20'ye yakın oyumuz olurdu. Hemen hemen yüzde 50 civarında her seçimde daha fazla oyumuz olurdu. Buradan hareketle diyorum ki, seçim döneminde birlikte çalışmakta fayda var. Bu dönem üzerinde en fazla durmamız gereken mesele MHP'ye gelecek kadın oylarıdır" dedi. Türkiye'de kadın seçmeninin yüzde 63'ünün Ak Parti'ye oy verdiğini ifade eden Özensoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu demektir ki, AK Parti'nin aldığı yüzde 47'lik oyun neredeyse yüzde 32'si sadece kadınlardan geliyor. Ak Parti erkeklerden hiç oy almasa bile kadınlarla yüzde 32 oyu var demektir. Biz bazen sokakta, kahvede, köylerde soruyoruz kimse oy vermedi diyorlar Ak Parti'ye. Ak Parti bu anlamda gerçekten de çok yoğun değil. Ama kadınların oyları çok yüksek. Bizimde tam tersi, kadın oylarımız düşük. Bu sebeple lütfen eşlerinize, gönüllü arkadaşlarınıza düşüncelerinizi söyleyin." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title