Haberler

MHP'li Belediye Başkanı Karaçanta, Ülkücülere Eveti Anlattı

Kars Ülkü Ocakları Başkanlığı’nda ülkücü gençlerle bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ülkücülere 16 Nisan’da neden evet demeleri gerektiğini anlattı.

Kars Ülkü Ocakları Başkanlığı'nda ülkücü gençlerle bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ülkücülere 16 Nisan'da neden evet demeleri gerektiğini anlattı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ülkücü gençlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasanın önemi hakkında açıklama yaparak, yeni anayasanın buram buram Türk Milliyetçiliği koktuğunu belirtti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlediği "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı"na katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kars Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Güngör, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz'un daima yanlarında ve emirleri altındayız. Liderimizin yön verdiği bir anayasaya elbette Evet diyeceğiz. Biz Ülkü Ocakları olarak liderimizin durduğu yerde durup ve onun yüzünü kara çıkartmamak için canla başla çalışacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Milliyetçi Hareket Partisi bugün çok güçlü ise, Milliyetçi Hareket Partisi var ise mutlaka ocaklarımızın varlığıyla vardır. Çünkü gençlerimize her zaman ihtiyacımız var. Sizler de bugün Ülkü Ocaklarında görev alıyorsunuz, yarın da teşkilatımızın en iyi kademelerinde olacağınızdan hiç şüphem yok.

Malum 16 Nisan'a çok az bir süre kaldı. Bizim Genel Başkanımızın ve Teşkilatımızın almış olduğu bir karar var. Bu karar nedir? Bu karar devlet için, millet için, bayrak için yola çıktık ve kararımız Evet'tir. Bunun başka izah tarzı yok. Genel Başkanımızın bize vermiş olduğu talimat budur, Ülkü Ocakları Genel Başkanımızın İstanbul'da yapmış olduğu bir istişare toplantısında sizlere vermiş olduğu talimat budur. Bizler il teşkilatı, il Belediye Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İl Teşkilatı olarak da Kars'ta üzerimize düşen görevi layıkıyla yapacağız. Benim buna inancım tamdır ve Kars'ta Evet'i Allah'ın izniyle çok yüksek bir oranda çıkartacağız. Yüzdelik oranda benim beklentim yüzde 60'ın altına düşmemeli. Ben o beklenti içerisindeyim" diye konuştu.

Yeni anayasanın buram buram Türk Milletçiliği koktuğunun altını çizen Başkan Karaçanta, "Şimdi bir takım hayırcı grup gittikleri yerde 'efendim bunlar diktatörlük yapacaklar, işte tek adam yönetimi olacak' gibi söylemler içine giriyorlar. Ben öncelikli olarak tek adam konusu üzerinde durmak istiyorum. Bugünkü mevcut anayasamızda Sayın Cumhurbaşkanının yargılanabilmesi için 413 milletvekilimizin imzası gerek. Ama yeni hazırlanan ve buram buram Türk Milliyetçiliği kokan bu anayasamızda Sayın Cumhurbaşkanı yapmış olduğu işlemlerden, fiillerden fiilen sorumlu duruma getiriliyor. 413 milletvekili değil, 400 milletvekilinin oyuyla Cumhurbaşkanının yargılanmasının önü açılıyor. Yüzdelik orana vurduğumuzda bugünkü anayasayla yüzde 75 olan o oran yüzde 65'e 66'ya düşüyor. Şimdi ben sizlere söylüyorum hangisi daha iyi, illa haki yeni anayasamız. Baktığınız zaman değişen dünya şartlarını gördüğümüzde dünya devletlerinde ciddi bir değişimin olduğunu görmemek mümkün değil. Artık devletlerin sınırları değişiyor. Dolayısıyla bizim bu değişime ayak uydurabilmemiz için ne yapmamız lazım, bizde de değişimlerin olması lazım. Biz halen daha darbe yönetimlerinin hazırlamış olduğu 1982, daha önceden 1961 anayasasıyla bugün koca bir Türk Dünyasına hükmeden Türkiye Cumhuriyetini idare etmeye çalışıyoruz. Bunun akılla mantıkla bağdaşır hiçbir yanı yok. Değişen anayasanın özellikle Türkiye için, hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile bizlerin de milli iradenin yanında dimdik duruşumuzu göstermemiz gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Herkesin yeni anayasayı önemsemesi gerektiğini dile getiren Başkan Karaçanta, özetle şunları söyledi:

"Seçime kadar sizlerle beraber gerekirse kapı kapı dolaşacağız, insanımıza bugünkü referandum sürecinde oylanması gereken anayasamızın güzelliklerini anlatacağız. Siz ülkücü gençlere açıkça ifade etmek isterim ki; bugünkü anayasaya çok ciddi bir şekilde ihtiyacımız var ve bugün hazırlanan anayasa da özellikle buram buram Türk Milliyetçiliği kokan ve bizim de hepimizin önemsemesi gereken çok önemli bir anayasadır. Diktatörlükmüş, şuymuş, buymuş bu laflara kulak asmayalım."

Başkan Murtaza Karaçanta, daha sonra ülkücü gençlerin sorularını cevapladı. Ülkücü gençlerle birde hatıra fotoğrafı çektiren Karaçanta, 16 Nisan'da Türkiye'nin yeniden şekilleneceğine dikkat çekti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Murtaza Karaçanta Türkiye Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title