Haberler

MHP'li Başkanlar Suriye'ye İnsani Yardım Götürmüş

Güncelleme:

Esenler ve Bağcılar İlçe Başkanları'nın Türkmen Dağı'nda savaşa katıldığına yönelik iddialara MHP'den açıklama geldi. MHP İstanbul İl Başkanlığı iki ilçe başkanının insani yardım götürdükleri belirtti.

MHP'nin Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ile Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil ve Ülkü Ocakları 2. Bölge Başkanı Oğuzhan Başdoğan geçtiğimiz günlerde kara yoluyla Suriye'ye geçerek Türkmen Dağı'na gitmişti. Türkmen Dağı'nda fotoğraf çektiren iki ilçe başkanı fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaştı. İki başkanın savaşa katıldığı iddia edilmişti.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İki ilçe başkanının cephede çatışmalara katıldığı iddiasının ardından MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş olayla ilgili açıklama yaptı. İki ilçe başkanının savaşa katılmadığını, yardım götürdüğünü söyleyen Karataş şunları söyledi:

" Suriye'de Türkmen bölgesine yönelik saldırıların ardından MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bizler de dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza yardım için harekete geçtik. Vatandaşlarımızın Suriye Türkmen Bölgesi'ne yönelik insanı yardım noktasında destekleri var. Bizler de bu yardımların oraya ulaştırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Toplanan yardımlar bizim elimizle Samandağ'a ulaştırılıyor. Oradan da götürdüğümüz bu yardımlar Türkmenler tarafından gelip teslim alınıyor.

Bu yardımlar yetkililerin bilgisi dahilindedir. Yani soydaşlarımıza ve dindaşlarımıza vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bazen o yardım kafilelerinin başında ilçe başkanlarımız veya yöneticilerimizden isimler oluyor. İki ilçe başkanımız da yardımların güvenli bir şekilde yerine ulaştırılması için bölgede bulunmaktadırlar.

"SAVAŞ DEĞİL İNSANİ YARDIM"

Savaş ile alakalı bizim bir durumumuz yok. Sadece insani yardım götürmekteyiz. Bu desteklerimiz geçmişte Kerkük Türkmenleri için de, Azerbaycanlı kardeşlerimiz için de olmuştur. Soydaşlarımız ve dindaşlarımıza insanı yardımlarımızı var olduğumuz sürece sonsuza kadar sürdüreceğiz.

"HATIRA FOTOĞRAFLARI"

Bağcılar ve Esenler İlçe Başkanlarımızın sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yeralan fotoğrafları da sadece sınır hattında bulunan bölgelerde çekilmiş hatıra fotoğraflarıdır. İlçe Başkanlarımızın Türkmen Cephesi'nde savaştığı yönündeki iddialar kesinlikle yalandır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Bağcılar Esenler Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

derbeder Mobil-ANDROID:

el nusra ceteleri bunlar

53
33
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

trkler kor kak kor kak

41
30
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

kalkes tip lere bak

34
32
yanıtYanıtla
şırnaklı:

adamın dibisinizz

36
19
yanıtYanıtla
şırnaklı:

türkün gücünü göreceksiniz

31
23
yanıtYanıtla
anti sorun:

türkmen ayaklarıyla mhp li cahilleri kullanmak için şov yapıyorlar. . allah bilir türkiyenin hangi köyünde poz verip suriye gibi yutturdular .

28
24
yanıtYanıtla
ali:

Türkün bayrağını dalgalandıranlara selam olsun.

32
19
yanıtYanıtla
adi bende sakli:

Onlar klavye yigitleri sadece

27
15
yanıtYanıtla
aszx:

bunların kendilerine hayırları yok

23
14
yanıtYanıtla
FATİH KARA:

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ VAR OLSUN ALLAH TÜRK Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN

17
18
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title