Haberler

MHP'li Başkan Sözlü, Ms Hastaları İçin Filmde Oynadı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Multipl Skleroz (MS) hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla çekilen bir sinema filminde rol aldı.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Multipl Skleroz (MS) hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla çekilen bir sinema filminde rol aldı.

Genetik ve çevresel etkenlerin birleşimiyle genç erişkinlerde ortaya çıkan nörolojik hastalık MS'i trajikomik yaklaşımla beyaz perdeye yansıtacak olan 'Saftirikler' adlı filme, futbol dünyasından bir çok ünlü ile birlikte Başkan Hüseyin Sözlü de destek verdi. Sözlü "Çoğunlukla 20-40 yaş arası erişkinlerde beyin ve omurilikte tahribat yaratan ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen MS hastalığını anlatmak için sinemanın seçilmesi çok anlamlı. Ben de sosyal sorumluluk bilinciyle böyle bir filmde rol aldığım için mutluyum" dedi.

ADANA VE İSTANBUL'DA ÇEKİLDİ

Çekimleri Adana ve İstanbul'da gerçekleştirilen filme Başkan Sözlü'nün yanı sıra Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Turgay Kıran, Türk futbol dünyasının ünlüleri Erman Toroğlu, Cem Pamiroğlu, Yılmaz Vural, Ali Gültiken, Kaya Çilingiroüğlu, Oktay Derelioğlu, Hasan Şaş da oyunculuklarıyla katkı sağladı.

Adana'da yaşayan 4 arkadaşın kısa yoldan para kazanmak için verdiği uğraşı ve bu süreçte aynı mahalledeki MS hastası Murat'ın tedavisi için ortaya koydukları hazine bulma mücadelesini anlatan filmin yapımcılığını Dali Yapım üstlendi. Ali Erşen'in yönettiği filmde Metin Zakoğlu, Selahattin Taşdöğen, Tuncay Bayazit, Mehmet Kurt, Deniz Oral, Nevin Taşdöğen ve Selçuk Aydın başlıca rolleri paylaştı. 23 Eylül'de gösterime girecek filmin gelirinin bir bölümü MS Derneği'ne bağışlanacak.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Taşdöğen Hüseyin Sözlü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title