Haberler

MHP'li Başkan Sözlü'den İskilipli Atıf Hoca'ya Ağır Hakaret

Güncelleme:

MHP'li Başkan Sözlü, "Milli mücadele döneminde bu millet gevşek din adamları görmüştür... İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kente düzenlenen 'teröre tepki' yürüyüşünde skandal bir açıklama yaptı.

"ONLAR GİBİ KALLEŞ VE KANCIK OLMAYIN"

Sözlü, büyük İslam alimlerinden İskilipli Atıf Hoca'yı vatan hainliğiyle suçladı ve kendisine ağır hakaretlerde bulundu. Başkan Sözlü,"Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sait'leri, Seyit Rızaları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın."

"MEHMET AKİF'İ ÖRNEK ALIN"

Atatürk'ün arkasında olup milli mücadele için Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın!" ifadelerini kullandı.

İSKİLİPLİ ATIF HOCA KİMDİR VE NEDEN ASILMIŞTIR?

İskilipli Atıf Hoca, 'Şapka Kanunu' çıkmadan 1.5 yıl kadar önce, 'Frenk Mukallitliği ve Şapka' adlı bir kitap kaleme almış, kitapta Avrupa'daki bazı yeniliklere muhalefet etmiştir. Şapka Kanunu'ndan önce 1.5 yıl önce yazılan ve o dönem devletin yetkili mercileri tarafından da onaylanan kitap nedeniyle tutuklanan büyük alimlerden İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926 tarihinde idam edilmiştir

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (34)

fero:

İskilip li atif hoca kadar vatan sever olamazsiniz vatan haini kim herkes biliyo vatan severler hep asker kacagi veya parasiyla askerlik yapiyo iskilipli hoca parali asker degildi herkes biliyo aglanacak halimize guler oldu bu millet:)

120
15
yanıtYanıtla
murat:

sen azını yıka ondan sonra İskilipli atıf hocayı an. . . . . . . . . . edepsiz herif sen kimsin. . . . . . . . . . . beş para etmez mahluk

77
15
yanıtYanıtla
Ankaralı:

Helal olsun başkan, bütün din sömürücüsü asalaklar yargılansın,

26
42
yanıtYanıtla
Oğuz:

Ölmüş bir insana hakaret edecek kadar gevşek bir başkanları olduğu için adanalı kardeşlerimin Allah yrdımcısı olsun.

35
32
yanıtYanıtla
doğru:

biz başkanımızdan memnunuz MHP HERZAMAN DOĞRULARI söyler insanlar geç anlar

yanıt12
yanıt171
aslan bey:

yanlış olmasın bu belediye başkanı CHP li olmasın. ?

25
18
yanıtYanıtla
İLLEDE MHP:

BİLMEDEN KONUŞ MA MHP SIRF HOCADİYE VATAN HAİNİNE SAHİPÇIKMAZ

yanıt11
yanıt109
nk:

Bu MHP zihniyeti ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum bu milleti abdal zannediyorlar MHP li kardeşler akıllı olmak lazım oyuna gelmeyelim bunun hesabı bu ve ahirette çok ağır olur birlik beraberliğimizi bozmayalım kafirlerin oyunlarını hepberaber bozalım

29
13
yanıtYanıtla
Sungur:

Ayıp etmiş

28
13
yanıtYanıtla
AKKOYUN:

TANIMAM AMA, MHP LIYSE ADAMDIR, OKADAR. HADI SIMDI HERKEZ ISININ BASINA.

10
31
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title