Haberler

MHP'li Balkız'dan Ak Partili Özdağ'a Cevap Açıklaması

Geçtiğimiz gün Turgutlu’da yaptığı açıklamada MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Manisa 2. sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız’ı ülkücü ve milliyetçi olmamakla hedef alan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a cevap Balkız’dan geldi.

Geçtiğimiz gün Turgutlu'da yaptığı açıklamada MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Manisa 2. sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız'ı ülkücü ve milliyetçi olmamakla hedef alan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'a cevap Balkız'dan geldi. Balkız, Özdağ'ı kastederek, "Kendisini gündeme taşımak için, Zeynel Balkız'ı ve Cengiz Ergün'ü kullanma hafifliğine düşmesin" dedi.

MHP Manisa 2. sıra Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız seçim çalışmaları kapsamında Kırkağaç Nakliyeciler ve Traktör Galericileri sitesini ziyaret etti. Burada büyük bir ilgiyle karşılanan Balkız Kırkağaç Ziraat Odasına geçerek oda başkanı Süleyman Boğaz'ı ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Balkız, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın kendisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında yaptığı açıklamalara da yanıt verdi.

DON FELAKETİ

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan ve en çok Manisa'da etkili olan don felaketiyle ilgili konuşan Zeynel Balkız, "Manisa'da çok büyük yaralar açan üreticimizi perişan eden bir don felaketi yaşadık. Bu don felaketi afetinden sonra her ilçemizi ziyaret ederken ziraat odamıza uğruyoruz. Hem çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz hem Milliyetçi Hareket Partisi olarak taleplerimizi, üzüntülerimizi söylüyoruz. Bu felaket büyük bir felaket. Özellikle Kırkağaç'ta meyveler ve yeni çıkan ürünler bakımından çok büyük zarar oldu. Alaşehir, Sarıgöl, Menemen arasındaki bağlarımızı yüzde 80 yüzde 90'ının telef olduğunu dondan kuruduğunu ve ürün veremez hale geldiğini gördük. Hem bu seneyi, hem de gelecek seneyi kapsayan büyük bir zarar ile karşı karşıyayız. Zaten mazotunu, gübresini, ilacını yüksek fiyatla özel tüketim vergisiyle ikiye katlanmış fiyatlarla alan üreticimiz ürünlerinde 5 6 yıldan beri aynı fiyatlar seviyesini devam etmesinden dolayı mağduriyetleri dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Çiftçimizin bir bankadan diğer bankaya koştuğunu faiz kıskacına altında kaldığını, özel bankaların ve tefecilerin ipotek tehdidi altında, haciz tehdidi altında olduğunu yakinen biliyorum. Bu bakımdan bu afet bölgesinin kesinlikle destek kapsamına alınmasını hükümet tarafından desteklenmesini talep ediyoruz." dedi.

KAYNAK, MİLLETİN VARLIĞIDIR

"Bununla ilgili bizden kaynak sorabilirler kaynak milletin kendi varlığıdır" diyen Balkız şunları söyledi:

"Geçen gün bizzat AK Parti'nin hükümet sözcüsü 'Eğer bu ülkeyi idare ederken bir miktar israfı önlesek, sizden vergi almadan bu ülkeyi idare edebiliriz' dedi. Biz de bu söze katılıyoruz ve şu çağrıda bulunuyoruz. İsrafı önlesinler, Bugün gazetelerde çıkan haber de Hollanda'dan Cumhurbaşkanlığı sarayına tırlar dolusu ithal çiçek bitki alındığını gördük. Acaba aynı sözcü bunlarla ilgili ne söyleyecek onu merak ediyoruz. Her bakanın hatta yardımcısının son model arabaları değişirken ve konuttan taşıt alımında kamuda israf diz boyu ilerlerken çiftçimizin burada mağduriyetinin giderilmesi için hiçbir şey yapılmamış olmasını üzüntüyle karşılıyorum. Ama çiftçimiz merak etmesin 37 gün gibi bir zaman kaldı bu müsrif iktidarın gitmesi için. Bunu biz de sabırla bekliyoruz. Gördüğümüz şudur. Bugün büyük bir afetlere karşı karşıya olan çiftçimizin iktidar parti vekilleri karşılarına çıkamamaktadırlar."

ÖZDAĞ'A YANIT GELDİ

Konuşmasının devamında AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın kendisi ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında yaptığı açıklamaları da gazetelerde okuduğunu belirten Balkız, "Ben buradan bu AK Parti milletvekili arkadaşımıza hatırlatmak isterim. Kendisini gündeme taşımak için, Zeynel Balkız'ı ve Cengiz Ergün'ü kullanma hafifliğine düşmesin. Kendileri bir bataklığın, bir çamurun içinde boğulma tehlikesi yaşıyorlar. Bize çamur atmasıyla veya söz atmasıyla bu tuzağa düşmeyiz. Onun seviyesine inip cevap vermeyiz. Zeynel Balkız ve Cengiz Ergün Manisa'nın öz evlatlarıdır. Manisa onlara sahip çıkmıştır. Biz o sayın milletvekili gibi Manisa'ya dışardan gelmiş ve sahibinin sesi olduğu için ve sahibinin sesi olmaya çalıştığı için burada itibar kazanmaya çalışan insanlar değiliz. Cengiz Ergün'ün Zeynel Balkız'ın ülkücülüğünü tartışmak ona düşmez. Partili partisiz bütün Manisalıların gösterdiği adres olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nde politika yapmaya karar verdim. Milliyetçiyim. Mukaddesatıma bağlıyım. Bu ülkenin değerlerine bağlıyım. O sayın milletvekilinin elinde ülkücülüğü ölçen bir metre yok. Tahmin ediyorum halkın karşısına çıkamamanın ezikliğini bize dalaşarak kendisini gündeme taşımak istiyor. Ben onun seviyesine hiçbir zaman inmeyeceğim. Ama kendisine tavsiye ederim 4 -5 tane milletvekili adayı milletvekili toplayarak şehir merkezlerinde tanıtım yapmayı bıraksınlar biraz halkın karşısına çıksınlar. Bu don tehlikesinden sıkıntı çeken üretici için ne vereceklerini ne söyleyeceklerini vatandaşla paylaşsınlar. Biz halkın içinde sokaklardayız. Dün Soma pazarında gezerken pazarcı esnafı ayakkabı kutusunu gösterdi. İçi boş olarak gösterdi. Bizim facebook sayfalarından bakabilir. 'Bak' dedi 'Sayın milletvekilim bu kutunun içinde ayakkabıda yok para da yok' dedi. Bunu Soma esnafı söyledi. Bugün Kırkağaç çiftçisini gezerken, bir çiftçimiz ayakkabısını ayağından çıkardı ve 'Bak ayakkabım yırtık. Ben bu yırtık ayakkabı ile çalışıyorum' dedi. Yani o AK Partili milletvekili bize dalaşmaya çalışacağına biraz o ayakkabısı yırtık olan çiftçinin derdi ile ilgilensin. Bu don zararı ile ilgili ne vereceklerini söylesin. Sonra ayakkabı kutularına para doldurarak kaçan ve onları yargılamaktan koruyan AK Parti hükümetinin kirlerini nasıl temizleyeceğini bir ifade etsin. Ben gene o sayın milletvekiline soruyorum şaibesi herkesçe ortada olan 4 bakanın Yüce Divan'a gitme oylamasında hangi oyu kullandı. Evet mi kullandı hayır oyu mu kullandı. Bunu da açıklayıversin. Biz onun dürüstlüğünü, ahlaki değerlerini, Ülkücülüğünü o zaman görmüş olalım. Her taş yerinde ağırdır. Eğer o arkadaşımız ülkücü olsaydı Milliyetçi Hareket Partisi'nin saflarında olurdu. Aynı adama sormak gerekir. Sen kaç gündür AK Partilisin? Diye sormak gerekir ama ben onun seviyesine inerek ona cevap vermeyeceğim." ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Selçuk Özdağ Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title