Haberler

MHP'li Aldan: MİT Yasası Terörist ile Müzakereye Hukuksal Kılıf

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "MİT kanun tasarısı; üzülerek söylüyorum, bundan sonraki ihanet müzakerelerini koruma altına almak için getirilen bir tasarıdır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "MİT kanun tasarısı; üzülerek söylüyorum, bundan sonraki ihanet müzakerelerini koruma altına almak için getirilen bir tasarıdır. AKP iktidarı terörist ile müzakeresine hukuksal bir kılıf ve bir koruma kalkanı bulabilmek için, MİT tasarısını kullanmaktadır" dedi.

Adan yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edilen MİT Yasasının "AKP'nin kendi paralel devletini, kendi paralel istihbaratını kurma çabasının açık bir ürünü" olarak değerlendirdi. AK Parti iktidarının, özellikle 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra devletin bütün kurumlarında tam bir kaos ortamı yarattığını, emniyet ve adalet gibi devletin temel kurumlarını emri altına sokacak kanunlar çıkardığını belirten Adan, şimdi de sıranın MİT'e geldiğini ileri sürdü. Adan şunları kaydetti:

-"İHANET MÜZAKERELERİNİ KORUMA TASARISI"-

"MİT Yasası ile getirilmek istenen düzenlemelerin tamamı, bu önemli teşkilatı AKP'nin arka bahçesi durumuna getirecektir. AKP iktidarının dış politikadaki başarısızlıkları ortadadır. AKP döneminde ilk defa Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve çıkarları sorgulanmaya başlanmıştır. Oslo'da başlayan ihanet süreciyle birlikte, İmralı canisi devlet tarafından muhatap alınır hale gelmiştir. Demokratikleşme Paketi adı altında, teröristle müzakerenin yapı taşları döşenmeye başlanmıştır. Önümüze getirilen bu MİT kanun tasarısı; üzülerek söylüyorum, bundan sonraki ihanet müzakerelerini koruma altına almak için getirilen bir tasarıdır. AKP iktidarı terörist ile müzakeresine hukuksal bir kılıf ve bir koruma kalkanı bulabilmek için, MİT tasarısını kullanmaktadır. Teklifte yer alan bazı maddeler; açık ve net olarak PKK'yı ve terörle pazarlık yapanları yasal teminat altına almak içindir. Bu kanundan en çok memnun olacak olanlar, bu kanuna en çok sevinecek olanlar; İmralı canisi ve bölücülerdir. Çünkü aylardır demokrasi adı altında, müzakere adı altında Türkiye'ye dayatılan ihanet görüşmeleri, MİT kanunu ile beraber yasal bir zemine oturacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Celal Adan Ak Parti Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title