Haberler

MHP'li Akıllı, "Hal Yasası'nda Değişiklik Yapılacak"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elmalı İlçe Teşkilatı 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında MHP Antalya Milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, İlçe Başkanı Ahmet Aydın ve parti yöneticileriyle birlikte Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Pazar yerinde esnafı ziyaret etti.

Pazarcı esnafı, ürünlere ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadığını, aracılar tarafından ürünlerin fahiş fiyatlarla verildiğini söylerken, MHP Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı ise, pazarcı esnaflarının sorunlarının Türkiye'nin her yerinde benzer olduğunu belirtti. Akıllı, "MHP iktidarında ilk ele alacağımız konulardan biri de Hal Yasası. Hal Yasası'nda, üretici ve çiftçilerden çok ucuza alınan ürünler, stokçular tarafından tutuluyor ve piyasaya sürülmüyor. En son patateste yaşananlar gibi birileri çok büyük karlar elde ediyor" dedi.

Türkiye'nin son 10 yıl öncesine kadar dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesi arasında gösterildiğini söyleyen Akıllı, "Ama bugün geldiğimiz noktada, bırakın kendi kendine yetmeyi, hayvanlarımıza yedireceğimiz otları bile yurt dışından alır hale geldik. Yem fiyatlarındaki fahiş artışa rağmen, süt fiyatları sadece 3 kuruş 5 kuruş artıyor. Üreticiler büyükbaş hayvanlarını kesime veriyor. Çünkü hayvanların bakım maliyeti çok yükseldi" dedi.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden Tarkan Akıllı, MHP iktidarında Türk tarımının kurtuluş reçetesinin hazır olduğunu kaydetti. Akıllı, "Üreticinin en büyük gider kalemleri arasında yer alan mazot, gübre ve yem gibi temel girdi ürünlerine çiftçilerimiz çok ucuza alacaklar. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektiriğin KDV'si alınmayacak. Bizim için çok önemli olan buğday, mısır, pamuk gibi ürünler için destekleme programları geliştirilecek ve üreticilerin bu ürünleri ekmesi teşvik edilecek. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilirken, hayvan üreticilerinin kullandığı yem ve kepek gibi girdilerde uygulanan KDV yüzde 1'e düşürülecek" diye konuştu.

MHP Antalya milletvekili adayı Alperen Erol da, aylık 200 KW'dan az elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim yapılacağını ve vatandaşlardan kayıp kaçak bedelinin alınmayacağını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Tarkan Akıllı Antalya Elmalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title