Haberler

MHP'li Akçay'dan CHP'li Özel'e Sert Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, " Cumhuriyet Halk Partisi ; FETÖ, HDP ve PKK safında hizalandığını gizlemek için MHP'ye hırçınlık yapmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi FETÖ'nün uydusu olmuştur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ve partililerle birlikte partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Akçay, düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel'in hafta sonu söylediği "Bugün Sayın Devlet Bahçeli'nin tavrı ve Barzani'nin desteği gerçekten şaşırtıcıdır. Barzani, Devlet Bahçeli'nin 'evet' arkadaşıdır. Sayın Bahçeli, bunlar gelip sizin 'evet'inize destek veriyor ya, oradaki referanduma ne diyorsunuz? Oradaki referanduma da karşı jest olarak siz de mi 'evet' diyeceksiniz" ifadelerini kınayan MHP'li Akçay, "Bu çirkin ifadeleri kınıyorum ve reddediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde nedense çok ilginç bir Barzani'yi koruma içgüdüsü var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Barzani feryatları aslında Barzani'den rahatsız olduğundan değil, Barzani üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi'ne saldırma gayretinden kaynaklanmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'ni geçen mart ayındaki Türkiye'de yaşanan bayrak krizinden, ne de Barzani'nin sözde bağımsızlık referandumu ilan edeceği açıklamasından ne de Kerkük'te Barzani paçavralarının sallanmasına hiç bir tepki göstermemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konudaki görüşlerini merak ediyoruz" diye konuştu.

"Cumhuriyet Halk Partisi Barzani'ye muhabbet beslemektedir"

CHP'nin Barzani'yle yakın ilişkiler içerisinde olduğunu savunan Akçay, "Türkiye'de bir numaralı Barzani dostu CHP'dir. CHP Barzani'ye muhabbet beslemektedir. CHP ile Barzani arasında sıkı ilişkiler vardır. Aralık 2010'da bir CHP Genel Başkan Yardımcısı ve bir CHP milletvekili Erbil'e giderek Barzani'nin partisi KDP'nin kurultayına katılmış ve Barzani'ye selam götürmek ve tebrik için gittiklerini açıklamışlardır. Aynı program dönüşünde de Barzani CHP'li heyet aracılığı ile Kılıçdaroğlu'na selam göndermiştir. Ayrıca bebek katili Öcalan'ın da İmralı'dan Kılıçdaroğlu'na ve bazı CHP'lilere selam gönderdiğini de biliyoruz" şeklinde konuştu.

Akçay CHP'li Özel'e bir takım sorular yönelterek, "Şimdi ben CHP sözcülerine, sayın Özgür Özel'e soruyorum; Barzani'yle bu özel ilişkilerinden haberiniz yok mudur? Bu özel muhabbeti ve ilişkiyi neden saklıyorsunuz? Barzani'nin sözcüsü 25 Haziran 2015 tarihinde CHP Genel Merkezinde ağırlanmıştır. O zaman bu Barzani'nin temsilcisi ve sözcüsü CHP Genel Merkezinde ağırlanırken Özgür Özel neredeydi? 23 Kasım 2016'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da Barzani'yle görüşme isteğini açıklayarak 'Biz bu Barzani ekibiyle ilişkilerimizi geliştirmemiz, onların Irak'ın kuzeyindeki oluşumun uzun vadeli çıkarlarıyla ilişkilidir ve yararlı olacaktır' demiştir. Acaba bu nasıl bir uzun vadeli plandır? Sayın Kılıçdaroğlu neden hiç Barzani'den bahsetmiyor. Barzani sözde bağımsızlık hedefinden bahsederken, Kerkük'te sözde peşmerge paçavralarını sallandırırken hiç mi rahatsızlık duymadınız? Rahatsızlığınızı belirten bir tek kelime dahi sizden işitmedik. Sayın Genel Başkanımız, 'Türk milleti Kürdistan'a izin vermeyecektir' derken, CHP neden susuyor?" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi FETÖ'nün uydusu olmuştur"

CHP'ye yönelik sert eleştirilerini sürdüren Akçay, "CHP; FETÖ, HDP ve PKK safında hizalandığını gizlemek için MHP'ye hırçınlık yapmaktadır. CHP yapıcı tavır sergilemektense çözüm üreten ilkeli ve tutarlı partimize çamur siyasetiyle saldırmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Bu şer tiyatrolarının perdesi 16 Nisan'da kapanacaktır. CHP FETÖ'nün uydusu olmuştur. HDP ve PKK'nın sözcüsü konumuna girmiştir. CHP HDP'nin eş partisidir. CHP FETÖ'cüleri mitinglerinde alkışlatmıştır. Bebek katili Öcalan ile birlikte Atatürk posterini getirmek suretiyle büyük bir densizlik yapmışlardır. Terörist cenazelerine katılanlar CHP genel başkan yardımcıları ve milletvekilleridir" diye konuştu.

CHP'li gençlerin kongrelerine eski MHP'li Meral Akşeşer'i görmek istediğini savunan Akçay, "O kadar kendilerince cepheyi geniş tutuyor ki CHP Gençlik Kolları, eski MHP'li eski AKP'li eski Anaplı ve eski DYP'li olan sayın Meral Akşener ile birlikte referandum pankartları hazırlıyor. CHP Genel Başkan Yardımcılığı kongrelerine yeni genel başkan adayları aramaktadır Cumhuriyet Halk Partili gençler" ifadelerinde bulundu.

CHP'nin terör örgütü PKK'nın taleplerini meclise kanun teklifi olarak sunduğunu iddia eden Akçay, "PKK'nın taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi olarak veren CHP'nin yöneticileri ve milletvekilleridir. O kanun tekliflerinin altında Özgür Özel'in de imzası vardır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Erkan Akçay Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title