Haberler

MHP'li Akçay'dan Ahmet Necdet Sezer'e Eleştiri

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanına sorumluluk yüklendiğine dikkat çekerek, “Sorumsuz cumhurbaşkanı olursa kitap da atar, kriz de çıkarır.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanına sorumluluk yüklendiğine dikkat çekerek, "Sorumsuz cumhurbaşkanı olursa kitap da atar, kriz de çıkarır. Cumhurbaşkanına anayasada sorumluluk yüklenseydi Ahmet Necdet Sezer'in 2001 yılında sebep olduğu krizden dolayı Yüce Divan'da yargılanması gerekirdi. Beyefendi bunları hiç hesap etmeden şimdi çıkıp 'Hayır diyeceğim' diyor. Ne dersen de ama bu millet sizin ödettiğiniz bedelleri unutmayacaktır ve 'Evet' diyecektir" dedi.

MHP Genel Merkezi tarafından Manisa'da 'Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler' toplantısı yapıldı. Şehzadeler ilçesindeki Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde gerçekleştirilen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Hüseyin Akgül, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ve MHP MYK Üyesi Hüseyin Akgül'ün ardından kürsüye çıkan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi'nin anayasa değişikliğinin inisiyatif sahibi ve sorumluluk sahibi olduğunu söyledi. Akçay, "MHP, Türkiye'nin gündemine getirilmek istenen tehlikeleri bertaraf etmiştir ve bazı yanlış kesimleri, bazı hainleri ve ülkemiz üzerine başka hesap taşıyanları direk kapının dışına atmıştır. Bu çok önemli, hem ülkemiz bakımından hem de Milliyetçi Hareket Partisi bakımından çok tarihi önemli bir hamledir." dedi.

"Sistemden kaynaklanan sorunlar yaşandı"

Cumhuriyetin başından bugüne kadar bütün cumhurbaşkanları ve başbakanlarının ilişkilerinin sorunlu olduğuna dikkat çeken Akçay, "Hep sorun yaşanmıştır. Bu kişilerle ilgili değildir. Şahıslarla, siyasi görüşleriyle, partisiyle ilgili değildir. Sistemden kaynaklanan bir sorun vardır. Öyle ki baba ile oğlundan birini cumhurbaşkanı birini başbakan yapsanız sorun kaçınılmazdır. Demirel'in görev süresi dolduktan sonra iktidarıyla muhalefetiyle büyük bir çoğunlukla Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanı seçildi. Eleştiriler vardı ama o zaman bütün partiler oy verdi. Ümit ettiler, demokrat, cumhurbaşkanı olarak iyi çalışma yapar zannettiler. Sezer göreve geldi ki Bu anayasada 104. Maddede yazar: 'Cumhurbaşkanı milletin ve kurumların çalışmasını gözetir' der. Şimdi sağlar diye değiştirdik biz bunu. 2001 krizi nasıl çıktı? Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında Başbakan Ecevit'e Anayasa Kitapçığını fırlatmasıyla başbakan ve cumhurbaşkanı arasında çıkan bir kriz. Milliyetçi Hareket Partisinin bir hatası var mı, yok. Ama hükümet ortağısınız ve maalesef millet olarak ülke olarak bedel ödedik ve faturası da başta Demokratik Sol Parti olmak üzere Milliyeti Hareket Partisi'ne çıktı. Ne adına, ben size söyleyeyim neden; bu anayasada cumhurbaşkanına hiçbir şekilde sorumluluk yüklenmiyor da ondan. Eğer anayasanızda cumhurbaşkanına sadece geniş yetki var. O da 1982 Anayasası, darbecilerin yaptığı bir anayasa olduğu için, Kenan Evren'e göre yapılan bir anayasa olduğu için geniş yetkileri vermiş, hiçbir sorumluluk da vermemiş. Sorumsuz cumhurbaşkanı olursa kitap da atar, kriz de çıkarır. Normalde bütün samimiyetimle söylüyorum cumhurbaşkanına anayasada sorumluluk yüklenseydi Ahmet Necdet Sezer'in bu sebep olduğu krizden dolayı Yüce Divan'da yargılanması gerekirdi. Beyefendi bunları hiç hesap etmeden şimdi çıkıp 'Hayır diyeceğim' diyor. Ne dersen de ama bu millet sizin ödettiğiniz bedelleri unutmayacaktır ve 'Evet' diyecektir" şeklinde konuştu.

"Utanmadan yalan söylüyorlar"

Cumhuriyetin elden gittiğine dair hayır cephesinin yalan söylemeye devam ettiğini dile getiren Akçay konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu hükümet sistemini değiştirerek pek çok krizlere gebe olan bu sistem çözülecek. Vesayet odaklarına, gazete patronlarına, holding patronlarına hükümet yıkıp hükümet kurmalarına mani olacak bir sistem gelecek. Bu cumhuriyet bitiyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi, FETÖ'cüler, yalancılar, bu Perinçek'çiler ve onların kervanına katılıp zararlılık yapanlar utanmadan, sıkılmadan yalan söylüyorlar. Cumhuriyet daha da güçleniyor. Cumhuriyet nedir? Cumhuriyet, halkın yöneticilerini yani hükümeti belirli sürelerle belirli yetkilerle seçmesidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletimize verilmiş sözü ve yemini vardır. Bu ülke için verdiğimiz yemin vardır, vazgeçemeyiz. Millet için evet, cumhuriyet için evet, devlet için evet, Türkiye için evet diyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Necdet Sezer Erkan Akçay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title