Haberler

MHP'li Aday Vekil Gibi Karşılandı

Siyasi partilerde, 7 Haziran seçimleri öncesinde, milletvekili aday listelerinin açıklanması, heyecana sebep oldu.

Siyasi partilerde, 7 Haziran seçimleri öncesinde, milletvekili aday listelerinin açıklanması, heyecana sebep oldu. Geçtiğimiz dönem il dışından bir adayla seçime giren MHP'de, 1. sıra adayın Çanakkaleli olması büyük sevince yol açtı. Milletvekili adayını, Ankara dönüşünde partililer vekil gibi karşıladı.

Çanakkale'de, her dönem 1 milletvekiliyle temsil edilen MHP'de, geçtiğimiz dönem 'ithal aday' sancısı yaşanmış, 2007 yılındaki seçimlerde İzmir 2. bölgeden 3. sıra milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu, 2011 seçimlerinde Çanakkale 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. Bu seçimlerde MHP Çanakkale'den milletvekili çıkaramamış, 4 milletvekilliği AK Parti 2, CHP 2 şeklinde dağılmıştı. 2015 seçimlerinin aday adaylığı sürecinde MHP, MYK üyesi olan ve yerel seçimlerde Çanakkale Koordinatörlüğü görevi de yapan Salih Dilek'in Çanakkale'den aday adayı gösterilmesi, partide yine tedirginliğe neden oldu.

Listelerin açıklanmasının ardından ise, Çanakkale Milletvekili adaylığı listesinin 1. sırasına İbrahim Kürşat Tuna'nın yazılması, partide büyük sevince yol açtı. 2011 seçimlerinde 4. sırada yer alan Kürşat Tuna, bu seçimlerde ilk sırada yer aldı. Listenin açıklanmasını Ankara'da bekleyen Tuna, sıralamanın belli olmasının ardından uçakla Çanakkale'ye döndü. Beraberinde İl Başkanı İsmet Balkan'la havaalanına gelen Tuna'yı, yüzlerce partili karşıladı. Uçaktan iner inmez büyük bir sevgi seliyle karşılaşan Tuna, tebrikleri kabul etti.

Kendisini karşılayan partililere teşekkür eden Tuna, "Bu süreçte birlikte olduğumuz tüm aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerliydi. Genel merkezimiz böyle uygun gördü. Bu iş nasip işidir. Birinci sıra bize nasip oldu. Diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte hepimiz alanda olacağız, birlikte koşturup mücadele edeceğiz. Bugün bir çok telefon aldım. Partilimiz ya da değil bir çok Çanakkaleli sevinçlerini ifade etti" dedi.

Havaalanında partililerle birlikte harmandalı oynayan milletvekili adayı Kürşat Tuna, daha sonra oluşturulan araç konvoyuyla İl başkanlığı binasına geçti., - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title