Haberler

MHP'li Adan'dan 'Azınlık Hükümeti' Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, azınlık hükümeti konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Azınlık hükümeti konusunda da Genel Başkanımızın ifadesi çok nettir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, azınlık hükümeti konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Azınlık hükümeti konusunda da Genel Başkanımızın ifadesi çok nettir. Azınlık hükümeti konusunda da bizim destek vermeyeceğimiz noktasında her yerde düşüncelerimizi açık bir şekilde ortaya koyduk. Bugünkü gelişmelerle, Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın Bey, çok net bir şekilde açıklama yaptı. 'Azınlık hükümetini destekleyeceğimiz noktasındaki hiçbir beyan bize ait değildir' ifadesini kullandık" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Meclis'te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Adan, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir siyaset adamıdır. İfadelerini kullanırken günlük heyecanlarla, gelişmelerle tespit eden bir lider değildir. Türkiye'nin dününü, bugününü ve yarını hesaplayarak sonuna kadar arkasında duracağı düşünceleri ifade eden bir siyasi partinin lideridir. 7 Haziran akşamı yapılan açıklamayı tekrarlamakta fayda görüyorum. Uzun süredir Türkiye'de 'çözüm süreci' adı altında işbirliği yapan, Yalçın Akdoğan başkanlığında mutabakatların okunduğu ve 'eğer Diyarbakır Cezaevi'ne düşseydim ben de dağa çıkardım' diyen Bülent Arınç'ın meşrulaştırdığı Kandil'i hepimiz hatırlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlıyoruz. Dolayısıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Halkın Demokrasi Partisi uzun yıllar işbirliği yapmıştır. Kandil'e gitmeyi suç olmaktan çıkarmışlar, eşkıya başının mesajlarını Diyarbakır'da okutuyor olumsuzluğunu bu milletin önünü sergilemiş olan AK Parti ile HDP hükümet kursunlar' ifadesini kullanmış Sayın Genel Başkanımız ve eğer bu olmuyorsa özellikle anayasanın Türkiye'nin bazı meseleleriyle düşüncelerinin örtüştüğünü söylediği CHP ile AK Parti hükümet kursunlar' ifadesini ortaya koymuştur. Bu yetmiyorsa HDP destek verir, büyük bir çoğunluk elde ederler noktasında bir irade ortaya koymuştur. Eğer, bu olmazsa şartlarımız belli. Bizim şartlarımız mutlaka AK Parti'nin tahribatlarını ortadan kaldırdığı iradeyi ortadan koymak şartını koymuştur. Çözüm sürecinin yıkım süreci olduğunu ifade edip, Türk milletinden özür dilemeleri noktasındaki düşüncelerimiz geçerli düşüncelerdir. Yasalar çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Bu şartlarla gelirlerse kendileriyle hükümet kurmayı tartışabileceğimizi ifade etmişiz" diyen Adan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beraber olma noktasındaki iradeyi de koymadığımızı biliyorsunuz. Ancak, o zaman otururuz konuşuruz denilmiştir ve AK Parti'nin belirleyeceği hiçbir siyasi karara MHP'nin destek vermesi mümkün değildir. Azınlık hükümeti konusunda da Genel Başkanımızın ifadesi çok nettir. Azınlık hükümeti konusunda da bizim destek vermeyeceğimiz noktasında her yerde düşüncelerimizi açık bir şekilde ortaya koyduk. Bugünkü gelişmelerle, Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın Bey, çok net bir şekilde açıklama yaptı. 'Azınlık hükümetini destekleyeceğimiz noktasındaki hiçbir beyan bize ait değildir' ifadesini kullandık. MHP, gücünü Türk milletinden alan, Allah'tan alan bir siyasi harekettir ve uzun süredir söylediklerine baktığımız zaman tarihin haklı çıkardığı bir siyasi partidir. Normalleşmeye öncülük yapmaktadır. Demokrasinin zarar görmemesi konusunda duyarlılıklarını devam ettirmektedir. Türkiye'nin birliği, beraberliği zarar görmesin diye çok önemli bir duruş sergilemektedir. MHP'nin düşüncelerini birilerinin saptırdığını biliyoruz. MHP, Türkiye'nin çimentosudur. MHP'yi algılamakta zorluk çekenleri huzurunuzda protesto ediyorum."

Adan, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Adan, "Seçim hükümetinde yer almayacağımızı söylüyoruz" dedi.

"AZINLIK HÜKÜMETİNİ DESTEKLEMEYECEĞİMİZİ ÇOK NET SÖYLEDİK"

Bir başka soruya Adan, "Biz azınlık hükümetini desteklemeyeceğimizi çok net söyledik. AK Parti sözcüleri, özellikle Başbakan ve Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey'in yaptığı açıklamaları dinledim. Çözüm sürecinin bitmediğini, hükümet görüşmelerinde olmazsa olmaz şartların içerisinde olduğunu söylüyorlar. Biz ise çözüm süreci diye başlayan sürecin Türkiye'yi tahrip ettiğini, çözüm süreci adı altında AKP'nin yürüttüğü politikanın Türkiye'yi bölünme aşamasına getirdiğini ifade ediyoruz. AK Parti'nin teröre karşı verdiği mücadele bugün Türk devletinin teröre kaşı verdiği mücadeleyi MHP sonuna kadar desteklemektedir.Teröre karşı verilen mücadele hangi şartlarda olursa olsun MHP sonuna kadar destekler. Bu, Türk polisinin, askerinin dağların eteklerinde alçak, şerefsiz PKK'lılara karşı yürüttüğümüz mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Bu, AK Parti'yi destekleme anlamında değildir. Şırnak'ta, Ağrı'da, Türkiye'nin birçok yerinde tonlarca ağırlığında bombaları getirip karakolların önüne dayanan, milletin birliğine, şefkatine kurşun sıkan bu alçaklarla sonuna kadar hesaplaşırız. Allah bize Kandil'i temizlemeyi nasip etsin. Bizim iktidarımızda nasip etsin, şimdi nasip etsin" karşılığını verdi.

HDP İLE MHP ARASINDA GEÇEN 'ŞEREFSİZLİK' TARTIŞMASI

HDP ile MHP arasındaki geçen 'şerefsizlik' polemiğinin sorulması üzerine Adan, "MHP Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey'in boğazda viski içerek HDP'ye oy verenler ifadesinin sonuna kadar arkasındayım. Bildiğiniz gibi olaylar Doğu ve Güneydoğu'da cereyan ettiği zaman Doğu'yu verelim deyip kurtulalım diyen bu şerefsizler, aynı adamlar. Onlar, biraz daha olaylar gelişirse Türkiye'de yaşanmaz deyip Türkiye'den kaçacak olan kesim. Bu kesimlerin vatan, millet sevgisi yok. 'Sayın Öcalan bizim liderimizdir' diyen bir partinin milletvekili adaylarına şuursuzca verilen bu oyların özellikle Sayın Genel Başkanımız ifadesini bilinçli bir şekilde kullanmış, 'Boğazda viski içen şerefsizler' ifadesini kullanmış. Biz, onlara verilen oylara, bütün siyasi partilere verilen oylara saygı duyuyoruz ama biraz da boğazda varlık içinde Türk askerine kurşun sıkana sessiz kalan, viskisini yudumlayan kesimi siz biliyorsunuz. Bölücülerin siyasi uzantılarının, liderlerinin veya milletvekillerinin Devlet Bahçeli Bey'e karşı kullandıkları ifadeler sadece 'terbiyesizlikle' ifade edilir. Sayın Genel Başkanımız ile ilgili bunların herhangi olumsuz ifade kullanmaları doğru değildir ve alçaklığa her türlü şerefsizliğe öncülük yapan PKK ile birlikteliğine son vermemiş olan siyasi harekete Devlet Bahçeli'ye dil uzatması ne gücü ne haddi yeter. Dolayısıyla bunlar terbiyesizlik yapmasınlar" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Celal Adan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title