Haberler

MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr.mustafa Alkan Açıklaması

MHP Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Mustafa Alkan ziyaretlerini sürdürüyor. İlçeleri ziyaret eden Alkan, "Kayserinin geliştiğini kalkındığını büyüdüğünü söyleyenler Kayserinin ilçelerine ve köylerine bir dönüp bakıversinler" dedi.

Prof. Dr. Alkan, " Kayseri'nin merkezine ciddi bir yatırım yapamadıkları gibi çevre ilçeleri ise tamamen ihmal etmişlerdir. İlçeler bu sebepten ciddi göçler vermiş, bu durum hem ilçelerin hem de Kayseri'nin küçülmesine ve geri kalmasına sebep olmuştur. Gelişen kalkınan büyüyen illere bakarsanız hepsinin ilçelerinin geliştiğini ve ilçelerinden il çıktığını görürsünüz. Konya, Gaziantep, Adana buna en güzel örnektir. Çevresi büyümeyen ilin kendisinin büyümesi de çok mümkün değildir. Kayseri'nin birçok köyü güney doğunun köylerinden farklı değildir. Kayseri'nin ilçeleri ve köyleri sosyokültürel anlamda da çok geri bırakılmış ve ihmal edilmiştir" diye konuştu.

"Yıllardır Kayseri'nin ilçelerine yüksekokul açılması için mücadele ettim. Bunu herkes bilir" diyen Alkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye de İlçelerinde Yüksekokul olmayan tek il Kayseri'dir. İlçelere Yüksekokul açmayan Tek Üniversite de Erciyes Üniversitesi'dir. İkinci bir örneği de yoktur. Yanı başımızda ki iller ilçelerinde yüksekokul açalı 15-20 yıl oldu. Sivas'ın 10 ilçesinde, Niğde'nin 5 ilçesinde Kahramanmaraş'ın 6 ilçesinde, Gaziantep'in 6 ilçesinde, Nevşehir'in 4 ilçesinde, Kırıkkale'nin 3 ilçesinde, Konya'nın 6 ilçesinde ve Adana'nın 9 ilçesinde yüksekokul bulunmaktadır. Kayseri de ise Develi ve Tomarza da olmak üzere iki ilçede yüksekokul var. Tomarza da ise daha bir yıl önce açıldı.

Şimdi Kayseri de siyaset yapanlara sesleniyorum. Siz hangi vizyondan hangi hizmetten bahsediyorsunuz? Siz yıllarca sadece siyaset yaptınız. Sadece hamaset yaptınız. Kayseri'nin size verdiği bunca desteğin karşılığında bir avuç mutlu azınlığınız hariç, Kayseri'ye ve Kayseriliye ciddi anlamda ne yaptınız? Hem şimdi hem de gelecekte Kayseri de, ilçelerinde ve köylerinde yaşayanlar sizin hepinizden hesap soracaktır. Kayserili hemşerilerimiz maalesef mevcut hükümete ve yerel yönetime verdikleri desteklerinin karşılığını hakkıyla alamamıştır.

Cenabı Allah nasip ederse gelişen kalkınan kent nasıl olur, Kayseri, ilçeleri ve köyleriyle nasıl gelişir kalkınır bunu hep birlikte göreceğiz. Kayserimize ve Kayserili hemşerilerimize hizmet etmek inşallah bize nasip olacaktır." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Alkan Gaziantep Kayseri Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title