Haberler

MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mustafa Alkan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Mustafa Alkan, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Alkan, çözüm sürecine değinerek şunları söyledi:

"Bugün gelinen noktada, başta Güneydoğu olmak üzere metropol illerin büyük çoğunda PKK sokaklara hakim olmuş durumdadır. Bayrak indiriliyor, bayrak yakılıyor, bütün kutsal değerlerimize saldırılıyor. İnsanlarımız öldürülüyor veya kaçırılarak dağa çıkarılıyor. Ülkenin başkenti Ankara'da devlet üniversitelerinin neredeyse tamamı PKK militanlarının işgali altında. Atatürk resimleri indiriliyor, İmralı canisinin resimleri asılıyor. Türk bayrakları indiriliyor PKK flamaları asılıyor. Türkler ben Türküm dediğinde sorgulanıyor bölücü oluyor, Kürdüm demek Kürtçülük yapmak hak, hukuk ve özgürlükten sayılıyor. Dağdaki PKKlı öldürüldüğünde analar ağlamasın, kan dökülmesin diyenler, Fırat Çakıroğlu şehit edildiğinde onun kan kaybından ölüşünü ve anasının gözyaşlarını umursamaz kaygısız vurdumduymaz şekilde seyrediyorlar. Sonra da çıkıp ülkücüler neden sokağa inmiyor, neden bayrağa vatana sahip çıkmıyor sorusu soruluyor."

Türkiye'de bütün olup bitenleri hükümetin, devletin yetkili kurumlarının seyrettiğini anlatan Alkan, şöyle konuştu: "Asker polis seyrediyor kimse bunlara, bu ne hal? diye sormuyor. Hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan bizlere hesap soruluyor. Ülkücüler sokağa çıktığında da açılımı, iç barışı provoke ediyorlar diye, şehitler üzerinden, bayrak üzerinden siyaset yapıyorlar diye bangır bangır bağırıyorlar. Bunlara oy verenler, 'bu gün ülkenin geldiği durumu dikkate almalıdır. Ülkeyi iç savaşın bölünmenin eşiğine getirenlere, yolsuzlukları, hırsızlıkları, aymazlıkları utanmazlıkları ayyuka çıkmış olanların her yaptığını meşru görmeye ve göstermeye çalışanlar, önce kendilerini sonra da sorumluları sorgulamak durumunda. Hala bunlara destek verenler ve verecek olanlar, Allah katında da millet nazarında da büyük bir vebal ve sorumluluk altında kalacaklardır. Kayserili hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün Türk Milletine şunu söylemek istiyoruz. Bu büyük vebale daha fazla ortak olmayın. Bu seçimde MHP'yi iktidara getirin, bu milletin bütün kutsal değerlerine ve 100 yıllık geleceğine nasıl sahip çıkılır, sokaklara nasıl inilir, nasıl mücadele edilir dost düşman herkes görsün." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Alkan Kayseri Politika Güncel Haberler

title