Haberler

MHP Kastamonu İl Başkanı Maşalacı: "Ne Kadar Haklı Olduğumuz Gelinen Süreçte Ortaya Çıktı"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, geçmişte yaptıkları söylemlerde MHP’nin ne kadar haklı olduğunun gelinen süreçte ortaya çıktığını söyledi.

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, geçmişte yaptıkları söylemlerde MHP'nin ne kadar haklı olduğunun gelinen süreçte ortaya çıktığını söyledi.

MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, artan terör eylemleri sonucunda geçmişte yaptıkları söylemlerde ne kadar haklı olduklarının gelinen süreçte ortada olduğunu söyledi. Maşalacı, Başkanlık Divanı Yöneticileri, Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte düzenlediği ortak toplantıda 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden bu güne kadar geçen süre ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri değerlendirdi.

MHP'nin kurumsal olarak siyaset yapan bir millet miğferi olduğunu ifade eden Maşalacı, tüm teşkilatın millete hizmet etme düsturu ile hareket ettiğini söyledi.

Kastamonu Merkez Belediyesi'nde hizmet icra eden belediye meclis üyelerinin, 20 yıllık MHP idaresindeki Kastamonu Belediyesi'nin ortaya koyduğu vizyon, misyon ve milliyetçi-ülkücü ortak akılla hizmetlerine devam ettiğini belirten Maşalacı, "Belediye Meclisi'nden geçen projelerin tümüne yakını da MHP idaresindeki belediyemizin projeleridir. Milliyetçi-sivil ve demokrat siyaseti ilke edinen MHP, geçmiş dönemlerde ortaya koyduğu yerel yönetim hamlelerinin devamlılığı noktasındaki projelerin uygulamaya konulması konusunda mevcut belediye idaresine destek olmuştur. Memleket hayrına yapılan hizmetlere destek, aleyhine gördüğü hususlara muhalefet eden MHP kadroları zinde, dinamik olarak parti tüzel kişiliğinin karar ve uygulamalarını birlik ve dirlik içinde sağlayacağını beyan ve taahhüt eder" dedi.

"VATAN İÇİN ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ"

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinin analizini çok iyi bir şekilde yaptığını söyleyen Maşalacı, "Millet iradesine saygı duyarak, milletin ve devletin sürekliliği, siyasi kurum ve kuruluşların, seçim neticesinde ortaya çıkan tabloya göre oluşan TBMM aritmetiğinde, almış olduğu yaklaşık 7 milyon 500 bin oyun neticesinde, bize güvenerek oy veren seçmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türk milletine 'barış süreci' diye yutturulan, bize göre milletin çözülmesi ve yıkımına sebebiyet veren çözüm sürecini sona erdirerek bizim millete verdiğimiz sözü yerine getirmiştir. Diğer boyutta MHP'nin hükümet kurulması yönündeki taleplerimiz, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk-hırsızlık süreci ile ilgili yasal soruşturmaların gerçekleştirilmesi, son olarak da Cumhurbaşkanımızın anayasal sınırlar içerisinde çekilmesidir. MHP önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışının sahiplerinin bir araya geldiği millet aşıklarının siyasi organizasyonudur. Ülkenin ihtiyaçları, içeride oluşan kargaşa ve terör, MHP'nin vizyonunu - misyonunu, sorumluluğunu, iktidar partisinin ilimizdeki milletvekilinin hatırlatmasına ihtiyaç olmadan yerine getireceği açıktır. Şartlarımız, oluşacak hükümet protokolünde yer alıp, programa kaydedilirse, o zaman taşın altına değil elimizi koymak, gövdemizi bile koyarız" diye konuştu.

"KEŞKE BİZ YANILMIŞ OLSAYDIK"

'Milletimize ve sorumlulara gerekli uyarılar yapılmasına rağmen, terörü cesaretlendirip, terörün bir bela olduğu tekrar gündemimize geldiği bu günlerde bizim söz ve söylemlerimize hükümet yetkililerinin dönmesi mutluluk verici bir husustur' diyen MHP İl Başkanı Maşalacı, "Keşke biz yanılmış olsaydık. Süreç PKK'nın ve Kandil siyasetçilerinin devleti ve milleti tehdide kadar gelmiş, bizim ilk gününden bu yana legal bir siyasi ve muhatap kabul etmediğimiz HDP'nin terörle, teröristle bağıntılı ve bütünleşik olduğu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından ifade edilmektedir. HDP'nin siyasi faaliyetlerinde terörle bağlantısı hususunda Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bizler terör odaklarına yapılan operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Kandil'e Türk bayrağının asılmasını diliyor ve bu hususta atılacak adımlara destek olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu vesileyle, terör olaylarında hayatlarını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kastamonu Merkez Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

title