Haberler

MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin;

MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, CHP'li seçmenlerin aydın seçmenler olduğunu belirterek, CHP'li seçmenin bir şehrin geleceğini riske atmayacağını söyledi.

İlhan Engin, 5 ay önce teşkilat olarak göreve başladıklarını hatırlatarak, "Merkez ile 10 belediyeyi almalıyı hedefliyoruz. Bu hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz. Bu seçimlerin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe geçmesini temenni ediyoruz" dedi.

Türkiye'deki yerel seçimlerin normal bir seçimden çıktığını ve genel seçimler havasına dönüştüğünü belirten Engin, "Ayrıca hükümete güvenoyuna döndürdüler. Biz, başbakanın miting yaptığı illerde projeleri veya genel iktidarın projelerinden bahsetmesini beklerdik. Fakat her konuşmasında muhalefete, sataşıyor. 17 Aralık süreciyle cemaate saldırıyor. Başbakan, be şekilde bir gerilim ortamı oluşturup, bundan kendisine pay çıkarmaya çalışıyor. Sün günlerde kaset konusu var. Bunların montaj olup olmadığını öğrenmek çok kolay. Gönderip montaj mı değil mi öğrenebilirsiniz. Genel kurula gönderip her şey ortaya çıkar zaten" diye konuştu.

17 Aralık'ta ayakkabı kutusu ile kasa olaylarının olduğunu aktaran Engin, "Biz, ayakkabı kutusunu bu millete unutturmayacağız. Bunları polislerin bıraktığı şeklinde söyleniyor. O kasalar, o eve ancak kamyonla gelir, sanki polisler cebinden kasa, bir cebinden ayakkabı kutusu çıkardı. Yok, böyle bir şey. Millet bunu yutmuyor. AK Parti, artık milletin gözünden, gönlünden düştü. Bu yüzden saldırgan davranıyorlar. Sayın Başbakan, Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde artık seçilemeyeceğini anladı. Bu son olaylardan sonra yokuşu çıkamayacağını da anlayınca parti tüzüğünü değiştirmeye kalkıyor. Değiştirsinler, zaten bizi ilgilendirmez. Parti tüzüğüne göre 3 dönem seçilen 4'üncü dönemde seçilemeyecekti. Fakat bunu 4 döneme çıkarmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Engin, şunları söyledi: "Ayrıca son günlerde Kastamonulu bir milletvekilimiz, cemaat ile BDP arasında bağlantı kuruyor. Cemaatin BDP'ye oy istediğini ileri sürüyor. Bu şekilde yaparak bir mağduriyet ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Önce Paralek, sonra Haşhaşiler dediler, şimdide terör örgütü diyorlar. Peki, cemaatin yurtlarını basıp kaç tane silah buldunuz. Cephane buldunuz. Bulduklarınızı açıklayın. Terör örgütü olarak bizler, sadece PKK'yı biliyoruz. Hizmete bu şekilde çamur atmayın. Cemaati, terör örgütü olarak göstermeye çalışmayın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın illerde düzenlediği mitinglere de değinen Engin, "Sayın Başbakan, Diyarbakır'da ağlıyor, Kastamonu'da dombıra çaldırıyor, televizyonlarda da İstiklal Marşını okutturuyor. Fakat 10 yıldır da Abdullah Öcalan ile görüşüyor. Sizin yüzünüze BDP'liler seçim beyannamesine özerklik ilanını koydu. İnşallah bu millet, bu sefer Başbakana gereken cevabı verecektir. Bizim milletimiz, Kuzey Kore gibi yönetilmeye Esad gibi baskı rejimine boyun eğmez. Bizim milletimiz, özgürlüğüne düşkündür. Özgürlüğünü alınca canını verir. Salı günü Başbakan, Kastamonu'ya geliyor. Başbakanın Özel Uğurlu Hastanesini açacağı yönünde söylemleri olacak. Bu çok zor bir konu, çünkü benim dükkanın Özel Uğurlu Hastanesi ile yan yana bulunuyor. Bu konunu sadece kredi ile çözülmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Yeni devlet hastanesinin maketinin yapıldığına dikkat çeken Engin, hastanenin maketini gördüğünü ve çok beğendiğini belirterek, şunları kaydetti. "Fakat sürekli bizlere maketini gösteriyorlar. Biz gerçeğini istiyoruz. Hastanenin maketini gösterip, milleti 6 ay uyutuyorlar. Hastanenin ihalesini yapıyoruz diye milleti kandırıyorlar. Ama biz, hastanenin takipçisi olacağız ve milletimize bunu unutturmayacağız"

Kastamonu'da iktidar belediyesinin bir belediye başkanının ilçesine çöp kamyonunu istediğini ve bu yüzden Ankara'ya gittiğini ifade eden Engin, "Fakat Şenpazar'ın ilçe olarak listede adı bulunmuyor. Çünkü 10 binin altında nüfusu olan yerleri ilçeden saymıyorlar. Bu ilçeleri bu yüzden listeye almıyorlarmış. Sayın Başkan Suat Saygın, iktidardan halkına hizmet etmek için sürekli isteklerde bulunduğu için birilerini rahatsız etti. Bu yüzdende bu dönem aday gösterilmedi. Eğer iktidar partisinden belediye başkanı olunca bir şey istemeyeceksin. Onlar için uysal koyun olacaksın. Bu şekilde belediye başkanı olarak yapacaksın" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 10 yıl önce Kastamonu mitinginde simit hesabı yaptığına işaret eden Engin, şöyle devam etti: "Şimdi simit hesabı yapmayacak ama bizler, hala simit yiyoruz. Enflasyon yüzde 40'lara kadar çıktı. Hayat pahalılaştı. Her şey zamlandı. Onlar TIR'larla erzak dağıtıyor ama bu erzaklarla da 3-5 defa yemek yapabiliyorsunuz. Ondan sonda yine yemek yapacak erzak bulamıyorsunuz. Halkımız bunu unutmasın. Her yerde para dağıtıyorlar. Bunlar bizim paramız. Benim, çiftçimin, esnafımın, memurumun, işçimin parası oluyor. Bu paraları kendin için vatandaşa dağıtamazsın. Bu paralar sen, seçimde dağıt diye verilmede halka hizmet et diye verdiler"

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'ı da eleştiren Engin, şunları kaydetti: "AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş, bütün projelerini bırakıp, hastane açmaya başladı. Herkesi aştı maşallah. Milletvekillerini, başbakanı, teşkilatı falan aştı artık Tahsin Babaş. Kendisine 25 metre bulvar yapacağım dediğinde İsmailbey Hamamını nereye kaldıracaksın diye sorduk. Artık Tahsin Babaş, projelerini bırakıp bunları konuşmaya başladı. Genel iktidarın projelerinden bahsetmeye başladı. Sayın Tahsin Babaş, aştı artık kendisini.

Artık insanımız eşiyle bile konuşurken tedirgin oluyor, korkuyor. Twitter'ı yasakladılar. Adeta artık yasaklar ülkesinde yaşar hale geldik. Cumhurbaşkanımız, twitter'ın yasaklanmasını onayladıktan sonra ilk kendisi yasağı delip, twit attı.

Anketler yapılıyor. Başbakana bu anketler sunuluyor. Onların ayakkabı kutusu var, paraları çok, bu yüzden sürekli anketler yapılıyor. Eğer anket sonuçları, AK Parti'nin oy oranını yüzde 40'ı gösterseydi Başbakan bu kadar saldırgan olmazdı. Bu oy oranları artık AK Parti için hayal. Şuanda yüzde 30'un altında oyu var AK Parti'nin. Millet bu seçimde AK Parti'ye olan güvensizliğini ortaya koyacaktır

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kanonu 12 maddeden oluştu. Bu maddelerden 15 tanesi anayasa mahkemesine aykırılık var. Cumhurbaşkanı da bir gün AK Parti'nin başına geçersem benimde işime yarar diye bu HSYK kanununu onadı. AK Parti artık bu seçimde bitecek. Benim köylümün parasıyla yaptıkları havaalanını her konuşmalarında tokmak gibi vatandaşın başına kakıyorlar. Milleti ayrıştırıyorlar. Söylemleriyle milleti artık kutuplaştırıyorlar. Bizim, birlik ve beraberliğine ihtiyacımız var"

Engin, şöyle devam etti: "Ayrıca Başbakanın Kastamonu'ya gelmesiyle birlikte Sunta Köprülü Kavşağında çalışmalar hız kazandı. Sunta Kavşağının üst geçidinin Başbakanın geleceği güne kadar bitirilip, açılması hedefleniyor. 2 yıldır inşaatı süren Sunta Kavşağı, Başbakanın gelmesiyle birlikte inşallah trafiğe açılacak. Başbakanın, Kastamonu'ya gelmesinin tek faydası galiba Sunta Köprülü Kavşağının açılması olacak.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. CHP'li seçmen aydın seçmendir. Bir ilin geleceğini riske atmaz. Müjgan Alagöz'ün aday olduğu dönemde Sayın Mehmet Yıldırım, MHP'ye destek verdi. CHP'lilerin tekrar MHP'ye destek verip vermeyeceğini hep birlikte sandıkta göreceğiz.

Esentepe Mahallesindeki pazarın seçimden sonra kapanacağı konuşuluyor. Bu, Pazar kapanmayacak hatta daha fazla genişleyecek. Bu pazarda vatandaşımız, yetiştirdiği ürünü satacak. Evine Pazar götürecek" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Babaş İLHAN ENGİN Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title