Haberler

MHP İzmir Adayları Törenle Tanıtıldı

MHP İzmir İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimlerinde seçim yarışına gireceği adaylarını törenle tanıttı.

MHP İzmir İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimlerinde seçim yarışına gireceği adaylarını törenle tanıttı. Törende bir grup partilinin tartıştıkları gazetecilere yumrukla saldırdığı iddia edildi.

MHP İzmir İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimlerinde seçim yarışına gireceği adayları içini tanıtım toplantısı düzenlendi. Törende konuşan MHP Gurup Başkanı Vekili Oktay Vural, "Bugün olsa Çanakkale'de 'buyurun geçin' derlerdi. Çanakkale geçilmez diyenler, Süleymanşah Türbesi içinde, geçilmez demeliydiler. Ama diyemediler. Bize Çanakkale zaferi kutlamaları için davet yok. Biz MHP olarak Çanakkale'de zaten ev sahibiyiz" dedi.

Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile diğer adaylarda hazır bulundu. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını, İl Başkanı Necat Karataş, yaptı. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak kadroların MHP'de olduğunu, sık sık "Bizimle yürü İzmir" sloganını tekrarlayan Karataş, "AKP'ye, CHP'ye oy veren bütün seçmenlere sesleniyorum. Hesabı iyi yapmamanız lazım, çare var. Bu sıkıntıyı aşacak kadrolar MHP'de var. CHP'nin bu sorunları aşmasını beklemek doğru değil. Onlarda kadro yok. Olsaydı ekonomiyle ilgili bakanlık verilmesi için teklifte bulunan Kemal Derviş'e gittiler. Aldıkları cevap 'ben senin iktidar olacağına inanmıyorum' oldu. Güvendiği bir insanı aday yapamayan partinin iktidar olma şansı yok. Ne CHP ne AKP, MHP tek başına iktidardır" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İl Başkanı Necat Karataş'ın konuşmasının ardından partinin birinci ve ikinci bölgedeki toplam 25 milletvekili adayı tek teke tanıtılarak kürsüye çıktı. Aday tanıtımının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural partilerin seçim beyannamelerini eleştirdi. Vural, "7 Haziran seçimleri son derece önemlidir. Görüyorsunuz Türk adını almayan, almak istemeyen bir iktidar partisi ve ana muhalefet partisi var. Bu partilerinin seçim beyannamelerinde 'Türk milleti' geçmiyor. İkisinin de seçim beyannamesinde yok. Kurumsal özerkliklerden bahsediyorlar. Milli devlet, üniter devlet yapısından cumhuriyetimizi ilelebet payidar etmeyecekleri ortada. Bizler, eğer bu tarihi oturum içinde Cumhuriyeti kuranların milli devletine sahip çıkmalıyız. 7 Haziran seçimleri bu tarihi yürüyüşü rayından çıkarmak isteyenlerle mücadele için önemlidir. Manevi değerlerimizin içi boşaltılıyor" dedi.

"DAVETE GEREK YOK, ÇANAKKALE'NİN EV SAHİBİYİZ"

Bu yıl 100'üncü yıldönümü kutlanan Çanakkale Zaferi törenlerinde muhalefet partilerinin davet edilmemesine ve Ermeni soykırımı iddialarına da değinen Oktay Vural Türkiye'nin insanlık suçu işlemediğini belirtti. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuk devleti zorbalıkla başlar. Demokrasi olmazsa diktatörlük devam eder. Kulluk etmeye devam ederiz. Biz ancak Cenabı Hakk'a kulluk ederiz. Bizi parçalamak için her yolu denediler, ama 'Çanakkale geçilmez' dedik. Ortak değerleri savunmamız lazım. Bir insana hür olmaza da geleceğe nasıl bakacağız. Bugün bu tarihi yürüyüş içinde ortak değerlerimize ve kazanımlarımıza sahip çıkmamız lazım. İzmir'deki işsizlik ortalaması Türkiye ortalamasının üzerinde ekonomik cazibemiz kalmadı. Bunlara nasılı iş bulacaksın. Asgari ücretin altında topluma kazandıracak. 6 ay çalıştıracaksın. O insanlara iş buldum diyeceksin. İstihdam edilen insana evine sevinç mutluluk getirmeli. İnsanın hür olmasını istiyoruz. Çevresinde olandan bitenden haberdar olması lazım. Biz ülkemizde Papa'yı ağırladık. Ağırlıyoruz beyefendileri, sonra milletimizin tarihine leke sürdürüyorlar. Açtılar kapıları özür dilediler. Azerbaycan'ın beşte birini işkal edenler için kapıları açtılar. Bunlara karşı da dimdik ayakta durmalıyız. Bugün olsa Çanakkale'de 'buyurun geçin' derlerdi. Çanakkale geçilmez diyenler, Süleyman Şah Türbesi içinde, geçilmez demeliydiler. Ama diyemediler. Bize Çanakkale zaferi kutlamaları için davet yok. Biz MHP olarak Çanakkale'de zaten ev sahibiyiz. Davete ihtiyaç yok. Bugün her nefesimizde bu vatanı bize verenlerin hakkı hukuku vardır. Bizim Çanakkale'de, 100 yılda bir reklama ihtiyacımız yok. Çanakkale bizim için siyaset meselesi, varlık meselesidir. 7 Haziran seçimlerinde kritik bir seçim yaşayacağız."

BASIN MENSUPLARINA SALDIRI

Öte yandan, MHP aday tanıtım toplantısı sırasında salondaki bazı partililer, tartıştıkları basın mensuplarını, salonun arka bölümünde yumrukladı. Bu durum üzerine salondaki bazı basın mensupları toplantıyı terk etti. Basın mensupları hem MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural hem de İl başkanı Necat Karataş ile konuşup, sorumluların bulunmasını ve gerekli işlemin yapılmasını istedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çanakkale Zaferi NECAT KARATAŞ Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title