Haberler

MHP İl Başkanı Bilgin, Türkiye ve Bartın Gündemini Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı olaylarına değinerek, "MHP senaryosunun kendisinin yazmadığı, başrolünün kendisinin oynamadığı hiçbir oyunun içinde hiçbir senaryonun"...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı olaylarına değinerek, "MHP senaryosunun kendisinin yazmadığı, başrolünün kendisinin oynamadığı hiçbir oyunun içinde hiçbir senaryonun içinde figüran olarak yer almayacaktır. Bu geçmişte de böyleydi. Şimdide böyle olmaya devam edecektir" dedi.

MHP İl Başkanlığı binasında Türkiye ve Bartın gündemini değerlendiren, İl Başkanı Bilgin, "Son günlerde hem ilimizi hem de ülkemiz genelini alakadar eden olaylarla ilgili dışarıda spekülasyonlar dolaşıyor. Bu konuları sizlerle paylaşmaya karar verdik" dedi.

GEZİ PARKI EYLEMİ

İstanbul Taksim'de yaşanan Gezi Parkı olaylarına değinen Bilgin, "İstanbul'da başlayan ama Türkiye'nin 4 bir tarafına yayılmış olan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, MHP'nin neden eylemlere dahil olmadığını toplanan kalabalığa ve gençlere destek olmadığını eleştiren hem köşe yazıları hem de toplumda beklenti oluştu. MHP senaryosunun kendisinin yazmadığı, başrolünün kendisinin oynamadığı hiçbir oyunun içinde hiçbir senaryonun içinde figüran olarak yer almayacaktır. Bu geçmişte de böyleydi. Şimdide böyle olmaya devam edecektir. MHP her zaman resmin büyük tarafına bakmayı ilke edinmiş olan, bu yapılmış olan olayların ve provokasyonların arkasında, ülkemizde meydana gelen veya gelmesi muhtemel olan olayların arka perdesini irdeleyen ve kamuoyuyla paylaşmayı kendine şiar edinmiş olan bir siyasi partidir. BDP Milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün başlattığı Gezi Parkı eylemlerinde MHP'nin olmasını kimse beklemesin, bundan sonrada olmayacaktır" dedi.

AVM DEĞİL İŞ MERKEZİ

Bartın'da yapılacak olan iş merkezi konusuna da değinen Başkan Bilgin, "Bartın'da da son günlerde Yalı'ya yapılması gündemde olan iş merkezi ile ilgili, AK Parti İl Başkanı Arslan, AR-GE Başkanı Aldatmaz ve AK Parti Milletvekili Tunç'un bir açıklaması olmuştu. Nasıl ki İstanbul'da Gezi Parkı'nı tetikleyen Taksim yapılaşmasını Başbakanımız hükümet programına almış, 2009 belediye başkanlığı seçiminde belediye başkan adayı olan Topbaş seçim beyannamesinin içine koymuş, o günde bu güne kadar yapılmış olan gelişmelerde hiç kimse itiraz etmemiş, yeni böyle bir iş yapılıyormuş gibi bir düşünce hasıl olmuştur. Bartın'da da belediye başkan adaylarının o gün çıktıkları TV programında seçim beyannameleri tartışılıyordu. Tüm belediye başkan adaylarımızın da en büyük projesi Yalı projesiydi. Yalı'da gece ve gündüz insanların geçmeye çekindiği karanlık bir bölge olan Yalı bölgesinin vatandaşlarımızın yeniden kullanımına açılmasıyla ilgili düzenlemeler yapmaktan bahsediliyordu. Hiç kimse 4 buçuk yıl önceki görüntüleri unutmasın. Orduyeri Köprüsünün altından başlayıp, Gazhane bölgesine kadar olan alana vatandaşların kullanımına açılmasını sağlayan düzenlemeler yaptı. Çok amaçlı bir alan haline geldi. Burada daha önceden terminal alanı olarak kullanılan eski terminal binasının olduğu bir alandır. Bartın'ı üniversite kenti yapmaktan bahsediyoruz. 20 bine yakın öğrencinin gelmesinden bahsediyoruz. Kışın bizim insanlarımızın çoluk çocuğuyla gidebileceği, çay içebileceği ve eğlence yapabileceği mekanlar maalesef Bartın'da yok. Yalı onun için bir AVM değildir, iş merkezidir. Bartın halkının kullanması için yapılacak olan, altta 11 tane dükkanın olduğu, üstte yine 11 tane dükkanın olduğu ve en üstede 2 tane çok amaçlı salonun bulunduğu bir iş merkezi planlandı belediyemiz tarafından. Bu güne kadar hiç sesini çıkartmayan insanlar, ihale edildikten ve kazma vurma aşamasına gelindiğinde, "Niye biz oraya iş merkezi yapıyoruz da, neden büyük bir cami yapmıyoruz' düşüncesinin içine girdiler. MHP'li belediye tarafından yönetilen Bartın'da camilerde yapılmaktadır" dedi.

İl Başkanı Sezai Bilgin ayrıca, Kürt çalıştayı, Başbakanın açıklamaları, Ekonomik sarsıntı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamaları, Suriye meselesi, Bartın OSB ve OSB köprüsü konularında açıklamalarda bulundu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Sezai Bilgin Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title