Haberler

MHP İl Başkan Yardımcısı Atıf Akkum Açıklaması

MHP İl Başkan Yardımcısı Atıf Akkum, Bünyan, Pınarbaşı ve Özvatan ilçe teşkilatlarının istişare edilmeden feshedilmesini eleştirerek, "Özvatan, Bünyan ve Pınarbaşı teşkilatlarının bizlerle istişare dahi edilmeden genel merkeze bildirilerek feshedilmesini sağlamayı teşkilatçılık anlayışına sığdıramıyoruz" dedi.

MHP İl Başkan Yardımcısı Atıf Akkum, Bünyan, Pınarbaşı ve Özvatan ilçe teşkilatlarının istişare edilmeden feshedilmesini eleştirerek, "Özvatan, Bünyan ve Pınarbaşı teşkilatlarının bizlerle istişare dahi edilmeden genel merkeze bildirilerek feshedilmesini sağlamayı teşkilatçılık anlayışına sığdıramıyoruz" dedi.

MHP İl Başkan Yardımcısı Atıf Akkum, yaptığı yazılı açıklamasında, "Çocukluk yıllarımdan bugüne kadar ülkücü hareketin her kademesinde görev yaptım. Ülkü Ocakları'nda, parti teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev aldım. Makam, mevki gözetmeksizin bir nefer olarak teşkilatımın emrinde oldum. Şu anda da MHP İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.

Partimiz mahkeme kapılarında kongre tartışmalarıyla sancılı bir süreç yaşarken şehrimizde son dönemde anlamakta zorlandığımız, teşkilatçılık adabına aykırı durumlar nedeniyle bu açıklamayı yapmak Ülkücü duruşum adına bir zaruret olmuştur" dedi.

"Özvatan, Bünyan ve Pınarbaşı teşkilatlarının bizlerle istişare dahi edilmeden genel merkeze bildirilerek feshedilmesini sağlamayı teşkilatçılık anlayışına sığdıramıyoruz. Böyle teşkilatçılık olmaz!" diyen Akkum, "MHP'ye Kayseri'de iki ilçe belediyesi kazandıran, başarılı teşkilatçılık örneği sergileyen Özvatan ve Pınarbaşı ilçe teşkilatlarımızın, il yönetiminde istişare dahi edilmeden keyfiyetle görevden aldırılması teşkilatçılık adabına uymamaktadır" ifadesinde bulundu ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"MHP İl Yönetimi'nde feshedilen Bünyan ve Pınarbaşı ilçelerinden sorumlu il Başkan Yardımcısı olmama rağmen görüşümün alınmaması biryana bilgi dahi verilmeden hareket edilmesi teşkilatçılığın rafa kaldırıldığının bir göstergesidir.

Teşkilatçılık birilerinin iki dudağı arasında keyfiyetle hareket ederek yapılmaz. Teşkilat dalıyla budağıyla teşkilattır.

Teşkilat üyesiyle, delegesiyle, meclis üyesiyle, yöneticisiyle, belediye başkanıyla teşkilattır.

Parti teşkilatlarını feshederek teşkilatçılık olmaz!

Biz Ülkücüyüz ve ömrümüzün sonuna kadar da Ülkücü olarak kalacağız. Kimsenin koltuğunun, makamının savunucusu değiliz. Koltuk makam kaygısıyla ülkücü hukuka aykırı olaylara da sessiz kalamayız. Belediye kazanmış ilçe teşkilatları feshediliyorsa bunun gerekçesi açıkça ortaya konulmalıdır.

Bizden farklı düşünüyor diye dava arkadaşlarımızı, teşkilat mensuplarını rencide edecek şekilde feshetme yoluna gitmek Ülkücüğe yakışmaz.

Gerekçe olarak Olağanüstü kurultay arayışı çerçevesinde Ankara'ya gidilmesi bahane olarak asla gösterilemez. Üstelik Olağanüstü Kurultay arayışı için Ankara'ya giden Kayseri'nin de aralarında bulunduğu onlarca ilçe teşkilatı feshedilmemiş görevlerinin başındadır.

Parti genel merkezinde teşkilat adabına uymayacak şekilde yürütülen kulisler sonucu partimizin başarılı teşkilatlarının görevden aldırılması kabul edilemez bir durumdur.

Ülkücü Ülkücü'nün öz kardeşidir. Bu yapılanlar teşkilatçılık adabına uymadığı gibi Ülkücü kardeşlik hukukuna da sığmaz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Özvatan Bünyan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title