Haberler

MHP Hatay Milletvekili Çirkin Açıklaması

"Hükümet sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, iktidarın Suriye'deki Türkmenlerin içinde bulundukları zorluklara karşı duyarsız olduğunu ileri sürerek, "Hükümet sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir. Mısır'ın Esma'sına ağlayan gözler, Türkmen'in Esma'sına gelince niye kuruyor bunu anlamak mümkün değildir" dedi.

Çirkin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki Türkmenlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye sınırının hemen ötesindeki stratejik öneme de sahip Türkmen bölgelerinin rejim güçleri tarafından ele geçirilmek üzere olduğunu söyleyen Çirkin, "Yayladağ sınır kapısının ötesinde Türkmen kardeşlerimiz yine bir sıkıntı ile katliam ile karşı karşıya" diye konuştu.

Türkmenlerin yokluk içinde mücadele verdiğini, yerel seçimin sarhoşluğu içindeki Türk hükümetinin de onlara karşı duyarsız olduğunu ifade eden Çirkin, şunları kaydetti: "Hükümet bu sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir. Mısır'ın Esma'sına ağlayan gözler, Türkmen'in Esma'sına gelince niye kuruyor bunu anlamak mümkün değildir. Stratejik bir öneme sahip olan Türkmen kardeşlerimizin meseleleriyle kim ilgilenecektir? Bunlar niçin Suriye'deki diğer muhalif grupların insafına terk edilir de Türkiye tarafından görülmez? Türkiye niçin gereğini yapmaz?"

Türkiye'deki bazı Türkmen cephelerinin de bu konuya duyarsız kaldığını, hükümetin baskısı altında hareket ettiklerini savunan Çirkin, Suriye'deki Türkmen varlığının, sınırların kontrolü ve dost unsur olmaları nedeniyle sigorta niteliğinde olduğunu da belirtti.

Çirkin, "(Dünyanın neresinde ızdırap çeken bir Müslüman varsa biz onun yanındayız) diyen, bu şekliyle de zaman zaman Libya'da, Mısır'da çakma Red Kit, Ortadoğu kovboyu havasıyla cirit atan Türkiye, Türk'ün, Türkmenin bir meselesi olduğunda niye sesini çıkarmamaktadır? Hükümeti, Başbakan Erdoğan'ı, sanal dünyanın sanal Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu da kınıyoruz. Hani neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor?" şeklinde konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Adnan Şefik Çirkin Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title