Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"(Paralel yapı operasyonu) Operasyonu yürüten haram paracı Zarraf'tır, koluna 800 milyarlık saat takanlardır, kupon arazi peşinde olanlardır, Urla'da villa pazarlığı yapanlardır, evinde milyarlarca doları sıfırlama telaşına düşenlerdir, havuz medyası oluşturanlardır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emniyetteki paralel yapı operasyonuyla ilgili, "Operasyonu yürüten haram paracı Zarraf'tır, koluna 800 milyarlık saat takanlardır, kupon arazi peşinde olanlardır, Urla'da villa pazarlığı yapanlardır, evinde milyarlarca doları sıfırlama telaşına düşenlerdir, havuz medyası oluşturanlardır" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ceylanpınar'da şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet diledi.

TRT'nin ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün, 3 askeri şehit eden terör örgütü üyelerini kaçakçı olarak tanımladığını ifade ederek, "PKK'ya sahip çıkmak size mi düştü? Sizler PKK koruma, kollama görevlisi misiniz?" diye konuştu.

Vural, askerlerin, terör örgütünü masumlaştıran ve Suriye'nin kuzeyinde özerk bölge kurmasına izin veren AK Parti politikaları sonucu şehit olduklarını savundu.

Emniyetteki paralel yapı operasyonuna da değinen Vural, "örgüt" olarak tanımlanan bu yapının iktidar tarafından atandığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının arkasında siyasi irade olduğunu söylediğini anımsatan Vural, "Demek bu çeteyi yöneten, besleyen sensin. Böyle olduğuna göre, 12 yıldır bu yapının oluşmasına yardımcı olan siyasi iradeyi, Başbakan'ı da soruşturmaya eklemek gerekiyor" diye konuştu.

Operasyonun, bir anlamda da "rüşvet ve yolsuzluk çetesi" tarafından yapıldığını iddia eden Vural, şöyle devam etti:

"Rüşvet ve yolsuzluk çetesi, rüşvet ve yolsuzluğu bulanlara karşı operasyon düzenlemiştir. Rüşvet ve yolsuzluk çetesini kollayan Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluğu araştıranlara karşı operasyon başlatmıştır. 17-25 Aralık sürecinde soruşturmayı yapan polisleri sürenler, savcıları sürenler, HSYK'ya el uzatanlar, hesap vermesi gerekenlerin operasyonu yapanları suçlu göstermesi, Türk demokrasi ve hukuk tarihinde bulunmaz örnek teşkil edecektir. Operasyonu yürüten haram paracı Zarraftır, koluna 800 milyarlık saat takanlardır, kupon arazi peşinde olanlardır, Urla'da villa pazarlığı yapanlardır, evlerinde milyarlarca doları sıfırlama telaşına düşenlerdir, havuz medyası oluşturanlardır. Onlar yargıdan da Meclis'ten de kaçıyorlar. Yargı ve Meclis sürecini engelleyenler, 17-25 Aralık'ta yetimlerin hakkını yiyenler soruşturmaları engellemek istiyorlar."

Soruşturma sürecinde karar verecek sulh ceza hakimlerinin Başbakan Erdoğan tarafından atandığını anlatan Vural, 17-25 Aralık soruşturmasında tutuklanan bazı kişilerin tahliyesine, malvarlığı üzerindeki tedbir kararlarının kaldırılmasına karar veren hakimlerin, sulh ceza hakimi olduğunu belirtti.

-"Türkmenler'e neden yardım yapmadın?"

Oktay Vural, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinerek, Başbakanlığın Filistin'e yardım kampanyası açtığını anımsattı.

IŞİD Iraklı Türkmenler'e saldırdığında Ülkü ocakları'nın gönderdiği yardımların engellendiğini ifade eden Vural, "50 bin Türkmen aç, susuz kalırken, öldürülürken neden yardım kampanyası düzenlemedin? Bir yürek böyle bölünebilir mi? Niye orada kılın kıpırdamadı?" diye konuştu.

Türkiye'nin İsrail'i bu politikalardan caydıracak hiçbir adım atmadığını savunan Vural, Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu konusunda Cumhurbaşkanı adayı ve eski İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi. Vural, Erdoğan'ın İhsanoğlu ile Ortadoğu politikası ve hukuk devleti konusunda televizyonda canlı yayına çıkmasını isteyerek, "Erdoğan'ın Ekmeleddin Bey'den nasihat alması gerekiyor. Kanın durdurulması, yanlış politikanın getirdiği sonuçlar hakkında ders almasında fayda var" dedi.

Hükümetin Filistinliler'in acısını ve gözyaşını dindirmek için adım atması gerektiğini dile getiren Vural, Başbakan Erdoğan'ın ateşkesin sağlanması konusunda sorumluluk üstlenmesinin şart olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İsrail ile ticari ilişkilerin sona erdirilemeyeceğine ilişkin açıklamasını hatırlatan Vural, "Ticari ilişkilerinizi, askeri ilişkilerinizi sona erdiremezsiniz, dış politikada ona hizmet eden politikalardan vazgeçemezsiniz. Peki ne yaparsınız? Bostan korkuluğu musunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde mazbatasını almak için 28 Ağustos'a kadar bekleyeceğine ve Başbakanlık ve Genel Başkanlığı bu tarihe kadar devam ettireceğine ilişkin yorumların hatırlatılması üzerine, "Olmayacak zaten. Merak etmenize gerek yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun 14 Ağustos'a kadar çalışması kararı alındığını da anlatan Vural, terör örgütü ile AK Parti arasındaki pazarlıklar sonucu Meclis'e çözüm sürecine ilişkin yeni yasalar gelebileceğini öne sürdü.

Vural, Meclis'in açık tutulmasının bir başka nedeninin de vatandaşın AK Parti milletvekillerine duyduğu tepki olduğunu savunarak, "Milletvekillerinin alana gitmesini engellemek istiyorlar" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Ak Parti Urla Politika Güncel Haberler

title