Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "81 ile hizmet gitmesi için her ilin bakanının olması mı gerekiyor? İzmir hakkını istiyor, başka bir şey istemiyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "81 ile hizmet gitmesi için her ilin bakanının olması mı gerekiyor? İzmir hakkını istiyor, başka bir şey istemiyor" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen Genişletilmiş Özel Meclis Toplantısı'na katılan MHP'nin İzmir milletvekili adayları, projelerini anlattı.

Oktay Vural, toplantıda yaptığı konuşmada, demokraside siyasi partiler arasındaki yarışın eşitlik temeline dayanması gerektiğini belirterek, "Bugün objektif esaslara dayalı bir seçim yerine, seçmen iradelerini yönlendiren ve eline geçirdiği gücü siyasi partilere karşı acımasızca kullananların olduğu bir siyasi dönemi yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de "baskıcı, tehditçi, şantajcı ve çatışmacı" bir siyaset anlayışının hakim olduğunu ileri süren Vural, ülke sorunlarını ve çözüm yollarını tartışabilecekleri ortak bir platform bulamadıklarını dile getirdi.

Projelerini anlatmak istediklerini belirten Vural, şöyle devam etti:

"İzmir'in plakası 35 olduğu için, 35 proje çıkaran bir çantamız yok. Plakamız 150 olsa 150 proje çıkarır, İzmir'e gavur eziyeti çektirmekten vazgeçerler. Yaya ve arabalar arasında eşitlik sağlamak için 'yürüyen kaldırım' düşündük cümlesi, vatandaşı sülük gibi emen politikayı üretenler için yeni bir fikir olabilir. O zaman derler ki, 'yayaya da plaka takalım, plakayı da yayalara satalım. ' Böyle bir anlayış içindeler. "

-"ER MEYDANINA ÇIKMAK LAZIM"-

Vural, İzmir'in en önemli sorununun işsizlik, çarpık kentleşme ve göç olduğunu, kentteki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının yüzde 30 üstünde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de büyümenin istihdam oluşturmadığını, ithalata dayalı bir büyümenin söz konusu olduğunu öne süren Vural, şöyle konuştu:

"Ülkedeki istihdamın yüzde 46'sı asgari ücretli. Bugün işsizlik kronik bir sorun haline gelmiş. Çekler ödenemiyor, senetler protesto ediliyor, kredi kartı borcunu ödeyemediği için 2 milyondan fazla kişi haciz kıskacında. Üretim odaklı bir ekonomi politikası izlenmesi gerekli. MHP'nin ekonomik yaklaşımı istihdam ve üretim merkezli olacak. "

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İzmir'den milletvekili adayı gösterildiğini hatırlatan Vural, şöyle dedi:

"Turistik bakan aday gösteriliyor. 81 ile hizmet gitmesi için her ilin bakanının olması mı gerekiyor? İzmir hakkını istiyor, başka bir şey istemiyor. Çorum'un bakanı yok, ne yapacaklar? Bu zihniyet ahlaki geliyor mu? Ben İzmir'in milletvekiliyim. Gelsin Ertuğrul Günay ile tartışayım. Er meydanına çıkmak lazım ama gücü eline alıyorlar beyefendiler. Televizyona tek başına çıkıyor. Bizi böcek gibi, sivrisinek gibi görüyorlar. Karşıdaki rakibe bu kadar saygısız yaklaşan bir üslup içindeler. "

MHP İzmir Milletvekili adaylarından Süeda Neslihan Çelik de kamuoyu araştırması yapmanın çok ciddi bilimsel altyapı gerektirdiğini, her gazete farklı anket sonuçlarının yayımlandığını, gazetelerdeki kamuoyu araştırmalarında verilen rakamların MHP'nin rakamlarıyla örtüşmediğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Başkanı Ekrem Demirtaş ise bir dönem MHP'nin İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığı görevini yürüttüğünü, şimdi odanın yönetim kurulu olarak tüm partilere eşit yaklaşım içinde bulunduklarını belirtti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title