Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye, kurucu ve daimi üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin oluşturduğu değerler istikametinde Türk demokrasisinin daha ileriye gitmesi yolunda önemli mesafeler katetmiş bir ülkedir.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " Türkiye, kurucu ve daimi üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin oluşturduğu değerler istikametinde Türk demokrasisinin daha ileriye gitmesi yolunda önemli mesafeler katetmiş bir ülkedir." dedi.

Vural, MHP Grup Toplantı Salonu'nda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Denetim Komisyonu üyelerini kabul etti.

Burada bir konuşma yapan Vural, komisyon üyelerinin, hazırlayacakları rapor kapsamında Türkiye'deki siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden çeşitli görüşleri aldığını aktardı.

Vural, şunları kaydetti:

" Türkiye, Avrupa Konseyi'nin kurucu ve daimi üyesi olarak Avrupa Konseyi'nin oluşturduğu değerler istikametinde Türk demokrasisinin daha ileriye gitmesi yolunda önemli mesafeler katetmiş bir ülkedir. Umarım Avrupa Konseyi ile birlikte olan bu ilişkilerimiz Türkiye'nin ve bu coğrafyada bütün ülkeler nezdinde demokrasinin daha fazla gelişmesine vesile olur. Bu konuda da Türkiye ile ilgili değerlendirmelerimizi kendilerine doğrudan doğruya ileteceğim."

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da görüşmede hazır bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Oktay Vural Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title