Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Bu eksende milleti ayrıştırmak, çatıştırmak, tartıştırmak doğru değil." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Bu eksende milleti ayrıştırmak, çatıştırmak, tartıştırmak doğru değil." dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün kendisini Venedik Komisyonunun ziyaret ettiğini anımsattı.

Venedik Komisyonuna " Türkiye'nin terörle mücadelesinin hukuki meşruiyeti olduğunu, hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü, terör örgütünün fiili olarak özerklik ilanı yaptığını, sivil halkı baskı altına aldığını, halkın Anayasa'dan kaynaklanan haklarını ortadan kaldırma girişimleri karşısında devlet düzenini koruma amacıyla terörle mücadelenin yapıldığını" söylediğini aktaran Vural, olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilan edilmesi tavsiyesinde de bulunduklarını anımsattı.

Milletin önünde ne söyledilerse komisyona da aynı şeyleri ifade ettiklerini belirten Vural, "Kapalı kapılar ardından kimler terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin mücadelesini şikayet etmektedir, bunların açığa çıkması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Dolmabahçe'de yapılan toplantıda okunan 10 maddenin, televizyonlardan canlı yayınlandığını ifade eden Vural, "Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı, 'Ne mutabakatı, nereden çıkmış bu?' diyor. Bu açıklamanın, Habur'dan, Oslo'dan alınan ders sonucu yapılmış olmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Vural, Başbakan Davutoğlu'na da "Dolmabahçe var mıdır, yok mudur, arkasında mısın, değil misin?" diye sordu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamasını anımsatan Vural, "Sayın Kahraman, Meclis'i temsil etmektedir. Dolayısıyla Meclis Başkanı'nın burada kişisel kanaati olmaz. Hükmi şahsiyeti vardır. Bu sözleri kullanırken itinayla kullanmalı. Türkiye, bu meseleleri çözmüştür. Laiklik-dindarlık ekseninde bir kutuplaşma yoktur ve olmamalıdır. Dolmabahçe, laiklikle ilgili tartışmalar, AKP içinde derinlerde fay hatlarının oluştuğunu ortaya koyuyor. AKP kazanı kaynıyor." iddiasında bulundu.

Vural, "Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Almanya'ya İncirlik'ten yer verme taahhüdü var mı yok mu? DAEŞ ile mücadele kapsamındaki bu talep geçici mi kalıcı bir talep midir? Neden DAEŞ'e havadan operasyon yapamıyoruz? Niye bunu kullanmıyoruz? Kim kullandırtmıyor?" diye sordu.

"Yeni algı operasyonu hazırlıkları"

Vural, bir soru üzerine "Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir. Bu milletin diniyle, mezhepleriyle kimsenin problemi yok. Bu eksenli tartışmalar yapmak yeni bir algı operasyonunun hazırlıklarıdır." dedi.

TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini "düşünmeden söylenmiş sözler" diye nitelendirmenin, kendi müktesebatına aykırı olacağını savunan Vural, "Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Bu eksende milleti ayrıştırmak, çatıştırmak, tartıştırmak doğru değil. Bu konuda Cumhurbaşkanı, Komisyon Başkanı, parti sözcüsü tavırlarını ortaya koydu." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili kanun teklifinin yarın TBMM Anayasa Komisyonunda ele alınacağının anımsatılması üzerine Vural, bu güne kadar ki tutumlarını komisyonda da açık bir şekilde dile getireceklerini, anayasa değişikliğini destekleyeceklerini kaydetti.

Vural, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 'partili cumhurbaşkanı' açıklamalarının sorulması üzerine Vural, MHP'nin güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman Oktay Vural Venedik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title