Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "İktidar ve ana muhalefet partisinin terörle ilgili dokunulmazlıkları kaldırma konusuna neden mütereddit davrandıklarını anlayabilmiş değilim" dedi.

Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında, "Erdoğan gitsin demek devlet yıkılsın demektir. Vatanımızın, devletimizin tek olması anlayışı yıkılır" dediğini belirtti.

"Bu sözüyle Cumhurbaşkanı kadim Türk devletini ve aziz Türk milletini bir faniyle özdeşleştirerek büyük gafa imza atmıştır" diyen Vural, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni, aziz milletimizi bir kişi nasıl kendi ömrüyle özdeşleştirebilir? Bu devletin adı tayyiban değil Türkiye Cumhuriyeti'dir ve bu topraklarda Türk milleti var olduğu sürece yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözlerini anımsatan Vural, "Atatürk bile böyle derken Erdoğan'ın bu sözleri olsa olsa bir ego patlamasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı, insanoğlu, fanidir. Bu cümleleri ancak ölümsüzlük iksiri içen, kendini başka bir yerde görenler sarf edebilir" dedi.

İnsanların fani, devletlerin ömrünün insanların ömrüyle ölçülemeyecek kadar uzun olduğunu dile getiren Vural, "Devletin ömrünü, onu yönetenlerin ömrüyle bir tutmak hangi akla hizmet etmektir? Devletimiz milletimiz hancıdır, sizler, bizler yolcuyuz. Nice yolcular gelip geçmiştir, geçecektir. Kendinizi çimento yerine mi koyuyorsunuz? Milletimizin çimentosu değerlerimizdir, bayrağımızdır, şanlı tarihimiz, İstiklal Marşımız, dilimiz, dinimiz, Cumhuriyetimizdir. Bunlar sizden önce de vardı sizden, bizden sonra da olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, terörle mücadelede zaafiyet varsa, bunların Cumhurbaşkanı'nın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması gerektiğini belirtti.

Bakanlar Kurulunun elinde sınırötesi operasyon yetkisinin bulunduğunu ifade eden Vural, "Bakanlar Kurulunu toplayın, Kandil'e girmek için başkomutan olarak iradenizi kullanın" dedi.

Vural, Suriye'nin kuzeyinde federasyon kurulmasına ilişkin hükümetten açık ve net bir tavır beklediklerini kaydetti.

-Dokunulmazlıklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili çağrısını da yanıtlayan Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili çağrısına bugün yazılı açıklamayla yanıt vereceğini bildirdi.

Vural, "Meclisin çalışmasının bahane gösterilmesine, bu konuda tereddüte gerek yok. 'Zaman yok, uzar, vb...' Konuşma yapmadan dokunulmazlıkları kaldırmak da mümkündür. Terörist cenazesine gidip 'biz de sizin yolunuzdan gideceğiz' diyenlerle ilgili neden bu kadar tereddüt gösteriliyor" dedi.

Eğer bir anayasa değişikliği önerisi gelecekse bununla ilgili değerlendirmenin Genel Merkez tarafından yapılacağını bildiren Vural, milletvekillerinin yasama ve denetleme dışındaki dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik ibarenin MHP Tüzüğü'nde de bulunduğunu, milletvekillerinin göreviyle bağdaşmayan, anayasaya aykırı olan birçok konudaki dokunulmazlık zırhını kabul etmediklerini kaydetti.

Vural, bir başka soru üzerine, "İktidar ve ana muhalefet partisinin terörle ilgili dokunulmazlıkları kaldırma konusunda neden mütereddit davrandıklarını anlayabilmiş değilim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Oktay Vural Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title