Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Valilere 'operasyon yapmayın' talimatı veren siyasi zihniyet, vatandaş bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi iradesini sorumlu tutunca bu sefer sorumluluğu kamu görevlilerine atıyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Valilere 'operasyon yapmayın' talimatı veren siyasi zihniyet, vatandaş bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi iradesini sorumlu tutunca bu sefer sorumluluğu kamu görevlilerine atıyor" dedi.

MHP*nin İzmir milletvekilli adayları genel seçim için saha çalışmalarını başlattı. Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı'na çelenk bırakan adaylar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

Daha sonra MHP İzmir 1. bölge milletvekili adayları Kemeraltı Çarşısı'nda esnafı selamladı.

İzmir 1. bölge milletvekili adayı ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak dik durduklarını, eğilmediklerini, milletin verdiği mesaj doğrultusunda bölücülüğe, rüşvete, yolsuzluğa, darbeciliğe karşı tavırlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Bölücü örgütle mücadeleyi bir siyasi parti kampanyasına dönüştürüp bundan oy devşirmek isteyenlerin bulunduğunu, buna karşı vatandaşların 1 Kasım'da terör örgütünü ortadan kaldıracak, kardeşliği tesis edecek bir iradeyi muhakkak güçlendireceğini savunan Vural, "Her zaman olduğu gibi başkalarını suçlayan, bu sefer de kamu görevlilerini suçlu gösterip kendisini bu süreçteki sorumluluktan uzaklaştırmak isteyenlere karşı elbette milletimiz 1 Kasım'da hak ettiği cevabı verecektir" dedi.

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çözüm Süreci'ne ilişkin "Bölgedeki kamu görevlilerin gelişmeleri eksik, yanlış değerlendirmesi zafiyete yol açtı' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Vural, şunları kaydetti:

"Bunlar suçluluk kompleksidir. Valilere 'operasyon yapmayın' talimatı veren siyasi zihniyet, vatandaş bu konudan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi iradesini sorumlu tutunca, bu sefer sorumluluğu kamu görevlilerine atıyor. Bu görevlilere talimat verenler kimler ' Siz değil miydiniz 'Oslo'ya, İmralı'ya ben gönderdim' diyenler ' Bugünkü kanlı tablonun bir numaralı sorumlusu Türkiye'yi yöneten zihniyettir. Bugün bu sorumluluklarının, suçluluklarının üstünü örtmek için başkalarını suçluyorlar.

Yıllarca 'darbe var' dediler, Ergenekon, Balyoz'dan bahsettiler, 'elimizi kolumuzu bağladılar' dediler, sonra 'efendim kumpastır' deyip başkasının üzerine attılar. 12 yıl boyunca birlikte olduklarını, rüşvetle, yolsuzlukla ilgili iddialar ortaya çıktığı zaman paralel diye onları suçladılar. Terörle mücadelede 'Çözüm Süreci'ne ihanet ettiler' diye PKK'yı suçladılar, şimdi de kamu görevlilerini suçluyorlar."

Türk bayrağı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ABD'deki Birleşmiş Milletler toplantısında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinde, masa üzerinde Türk bayrağının bulunmadığı eleştirileri sonrası "bazen oluyor, bazen olmuyor" diyerek yanıt verdiğini savunan Vural, "Böyle demek suretiyle 'ay yıldızlı bayrağımız olmasa da olur' demesini kınıyorum. Bayrak olması gereken her yerde olur. Siz bazen başbakan oluyorsunuz, bazen olmuyorsunuz ama bil ki ay yıldızlı bayrak her yerde olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Gazetecilerin AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım'ın katıldığı bir toplantıda duvardaki Atatürk portresinin parti bayrağı ile kapatıldığı iddiasına ilişkin görüşünü sorması üzerine de Vural, şöyle konuştu:

"Eğer bir yeri ampulle kapatıyorsanız o zaman onun arkasının görünmesini istemiyorsunuz. Vatandaşa göstermekten utandığınız ne var' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini kapattıysanız yazıklar olsun. 'Yok efendim Osmanlı tuğrası'... Ecdadımızın tuğrasının neyinden utanıyorsunuz. Senin ecdadın 7 başlı ampul mü' Bu da büyük bir hakarettir. Acaba orada Ahmet Davutoğlu'nun resmi vardı da onu mu kapattılar ? Biliyorsunuz genel başkanlık konusunda çekişmeler vardı. Nereden bakarsanız bakın bu bir ayıp olmuştur."

Kaynak: AA / Yerel

Oktay Vural Ak Parti Konak İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title