Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim sonucunda partisinin AK Parti ile koalisyon yapma olasılığına ilişkin, "Korku devleti oluşturan bir partiyle koalisyon yapmamız mümkün gözükmüyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim sonucunda partisinin AK Parti ile koalisyon yapma olasılığına ilişkin, "Korku devleti oluşturan bir partiyle koalisyon yapmamız mümkün gözükmüyor" dedi.

Vural, 126. Bab-ı Ali Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, AK Parti ile koalisyon konusunda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatarak, MHP'nin, hem parti programında hem de seçim beyannamesinde yer aldığı şekilde tek başına iktidarı hedeflediğini bildirdi.

Seçim sonrası ne olacağıyla ilgili sorulara sağlıklı yanıtlar verebilmek için öncelikle milletin iradesinin ortaya çıkması gerektiğini kaydeden Vural, MHP'nin ilkelerinden taviz vermeyen bir parti olduğunu söyledi.

Oktay Vural, Ulaştırma Bakanlığı yaptığını anımsatarak, "Marmaray'ın kredisini bulan ve ihalesini yapan benim. Bizim dönemimizde yapıldı. Bununla ilgili koalisyon döneminde epey mücadele ettik, Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptık. İstanbul-Ankara hızlı treninde de Ankara-Eskişehir arasını ihale ettik, Eskişehir-İstanbul arasında projelendirme çalışmasını yaptık" diye konuştu.

Seçim arifesinde Türkiye'de "milli kimlik" tartışmalarının yaşandığına değinen Vural, MHP dışındaki partilerin seçim beyannamelerinde egemenliğini istediği milletin adının bulunmadığını dile getirdi.

Türkiye'de yasama, yürütme ve yargı kurumlarının sağlıklı işlemediğini ifade eden Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bugün tabloya bakalım; yürütme, yargıya, yasamaya müdahale ediyor. Yürütme, yasamaya hesap vermekten kaçıyor. Medya, yasama, yürütme ve yargıyı sorgulamaktan kaçıyor. Peki bu demokrasimizi nasıl yöneteceğiz? Bu kurumlar, bu değerler olmazsa nasıl yöneteceğiz? Türkiye'de yargıya kim güvenebiliyor? Polis savcıyı dinlemiyor, savcı mahkemeyi, mahkeme kanunu dinlemiyor. Hukuk güvencesi, hukukun üstünlüğü diye bir şey kalmadı. Türkiye'de toplumsal ve ekonomik anlamda istikrarsızlık var. AKP ve HDP, demokrasimiz, Anayasamız, milli kimliğimiz, vatanımız, vatandaşlıkla ilgili hususlarımızda bir araya gelerek anlaşma yapabiliyorsa bu fiili bir koalisyondur."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna, "Korku devleti oluşturan bir partiyle koalisyon yapmamız mümkün gözükmüyor" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Devlet Bahçeli Oktay Vural Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title