Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 178 gündür Türkiye'de Başbakanlık koltuğunun boş olduğunu belirterek, "Dış politikada sıfır sorun dediniz, Başbakanlığı sıfırladınız. 178 gündür Başbakan olarak esameniz okunmadı, söylediğinizi yapmadınız, söylediklerinizin tersi oldu" dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman kendisinin de görüştüğü sanatçı Kayahan'ın ölümünde duyduğu üzüntüyü dile getirerek, eserleriyle herkesin kalbinde yerini bulduğunu ifade etti.

Meclis'in bugün 24. Dönem'deki son birleşimini yapabileceğine işaret eden Vural, "Bu son günde TBMM'den güvenoyu almış ve millete karşı sorumluluğu olan Başbakan Davutoğlu'nun serencamından behsetmek istiyorum" dedi.

Kürsünün yanına getirilen ve üzerinde "Başbakan" yazılı boş koltuğa dönerek konuşan Vural, Ahmet Davutoğu'nun Başbakanlık görevine başlamasının üzerinden 178 gün geçtiğini hatırlattı. Siyasette ilk 100 günün önemli olduğunu vurgulayan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"178 gündür çeşitli söylemler ve vaatlerde bulundunuz. 8 Ekim Kobani olayları olduğunda 'kamu düzeni sağlanacaktır' dediniz. Kamu düzenini siz mi, Kandil mi, PKK, HDP mi sağlayacak? Karar verdiniz mi? Kamu düzenini Bakan'a mı, Kandil'e mi teslim ettiniz? Attığınız adımlarla sürekli olarak Cumhurbaşkanı müdahalesine maruz kalmanız, hangi devletin geleneğinde var? Cumhurbaşkanı, ' seçim beyannamesini dikte ettirdiğini' açıkladı. Cumhurbaşkanı sizin partinizin seçim bildirgesini okuyor, talimatla Başkanlık Sistemi'ni bildirgeye almanızı ifade ediyor. Başbakan-Cumhurbaşkanı ilişkisinde bu parlamenter sisteme uygun mu? Seçim  beyannamesini siz mi, Erdoğan mı kaleme aldı? Bir ay içerisinde önce 'sanayiyle ilerleyeceğiz', sonra 'olmaz, inşaat sektörüne desteği artıracağız' diyorsunuz. Bu gelgitlerin sebebi nedir? Dört eski Bakan ile ilgili oylamada niye yurtdışına kaçtınız, hani kol kesecektiniz? Ne oldu bu kol kesme işlemi? Bütçede yoktunuz, Bakanlar Kurulu toplantısının ne zaman, kimin başkanlığında toplanacağını dışarıdan öğreniyorsunuz. Bir gece operasyonuyla başbakanlık hizmet binasına Cumhurbaşkanlığı forsu takıldı. Sayın Başbakan orada mısınız? Kamuda şeffaflık planı ne oldu, şeffaflaştı mı? Bir Başbakan PKK, PYD'ye niye selam gönderir? Hakan Fidan'ı niye partinizden aday yapamadınız, listeleri siz yapmıyor musunuz? Veto mu var? Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu toprakları terkettiniz. Vatanı taşıyabilen bir Başbakan... Vatanı, toprağı nasıl taşıdınız? Savunmadınız, kaçtınız, bir de şükrettiniz. Şükür namazı kılarken ne söylediniz?

Dolmabahçe mutabakatı var mı, yok mu? İzleme Heyeti ile ilgili sözlerin hangisinin kıymeti harbiyesi var? Milletten bunları niye saklıyorsunuz? Arınç ile Gökçek arasındaki tartışma konusunda ne oldu disiplin kurulu, hesap verilecekti? Kanunlarımıza göre örtülü ödeneği sadece Başbakan kullanır. Cumhurbaşkanlığı'nda paralel bir istihbarat merkezi mi var? Bakan sizden habersiz mi bu önergeyi getirdi? MİT size bağlı değil mi? Yakın zamanda DHKP-C ile de çözüm müzakeresi başlatacak mısınız? Çocukken oynadığınız müsamere psikolojisinden kurtulamamışsınız. Müsamerede değiliz, siz Başbakan olarak görev aldınız. Dış politikada sıfır sorun dediniz Başbakanlığı sıfırladınız. 178 gündür Başbakan olarak esameniz okunmadı, söylediğinizi yapmadınız, söylediklerinizin tersi oldu. Millet  kime oy verecek? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Sayın Başbakan'a sorularımızı ilettik ama cevabı 7 Haziran'a kadar boş kalacak. Çünkü Başbakanlık koltuğu boş...Türkiye'yi yöneten bir Başbakan yok. Millet; söylediklerini yapamayan, Türkiye'yi nereye götürdüğünü bilemeyen, sürekli yanıltılan Başbakan ile geleceğe bakamaz. İnşallah 7 Haziran'da milletin iradesiyle Başbakanlık koltuğu dolacak. Sayın Başbakan  7 Haziran'dan sonra zaten dolduramadığınız bu koltukta oturamayacağınıza göre, Moon tarikatının gezisine katılmayı düşünüyor musunuz?"

Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "özel güvenliğin kaldırılmasına" yönelik sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Olaylar gelişiyor, savcı şehit ediliyor, önleyemiyorlar, şehit olduktan sonra operasyon yapıyorlar. Bunların ne anlamı var. Devleti devlet gibi yönetin de ne yapacağınızı bilin. Bu olay olmasaydı devam mı edecekti? Özel güvenliği bırak, o teröristler oraya kadar nasıl geldi, istihbarat nerede? İstanbul Emniyeti'ne saldıran, canlı bomba olarak bilinen terörist oraya nasıl gelmiş? Sorgulanması gereken istihbarat ve güvenlik zafiyetidir. 10 gün öne korumalar neden kaldırılmıştır? Bizim nereye gittiğimizi takip ediyorsunuz da onların nereye gittiğini niye takip etmiyorsunuz? Olayın bu boyutuna bakmak lazım. DHKP-C'nin hangi derin odaklarla işbirliği içinde olduğunun ortaya çıkarılması lazım" karşılığını verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "kral çıplak" sözlerinin sorulması üzerine Vural,  "Kral çıplak. 17-25 Aralık, Oslo, Dolmabahçe'de bunu gördük. Asıl soru, kral kim? Araştırmacı gazetecilerimiz kralın kim olduğunun cevabını verirler" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title