Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına ilişkin, "Geldiğimiz bu noktada bunlarla ilgili yapılması gereken husus bu iddiaların araştırılarak, sübuta erdirilmesidir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına ilişkin, "Geldiğimiz bu noktada bunlarla ilgili yapılması gereken husus bu iddiaların araştırılarak, sübuta erdirilmesidir" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tam manasıyla bir kaos olduğunu iddia ederek, dış politikanın yönetilemediğini, çözüm sürecinin ise bir çıkmaz sokak olduğunu ifade etti.

Vural, ekonominin pamuk ipliğine bağlı olduğunu, jöleli bir ekonomi sunulduğunu ve jöle döküldüğünde posasının ortaya çıktığını söyledi. Vural, "Gerçekten ekonomi jöleyle düzeltilemiyormuş" dedi.

Arınç ve Gökçek'in açıklamalarına değinen Vural, "Kalkıp 'parsel parsel Ankara'yı sattı' diyor. O, ona 'paralelci' diyor, bu, buna 'paralelci' diyor. Yok aslında birbirinizden farkınız" şeklinde konuştu.

Tablet bilgisayardan, Arınç'ın katıldığı bir programda, "Türkiye'de en başarılı belediye başkanları diye 3 tane isim saysanız bunlardan birisi mutlaka Melih Gökçek'tir..." açıklamasının yer aldığı videoyu izleten Vural, şöyle devam etti:

"(Zaten onun belediye başkanı olmasını istemiyordum...) Söylemek zorunda mısın, beğenmiyorsan 'beğendim' demek zorunda mısın? Susarsın geçersin. Ankara'yı parsel parsel peşkeş çekmiş başarıya bakın. Siyasetin biraz mertçe olması lazım. Bugün geldiğimiz bu noktada Arınç, Cumhurbaşkanı'nın izleme ve çözüm süreciyle ilgili söylediklerine karşılık Davutoğlu'na paratoner olmaya çalışıyor, Melih Gökçek devreye giriyor Erdoğan'a paratoner olmaya çalışıyor. Kılıç kalkan ekibi mübarek, tetikçiler devrede.

Gerçekten Arınç ve Gökçek'in mesajları saray-hükümet arasındaki mesajlaşmadır. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla mesajıdır. Sana soruyorum Davutoğlu; çözüm süreciyle ilgili Arınç'ın söylediklerine ne diyorsun? Tık yok. Cumhurbaşkanı'nın söyledikleriyle ilgili tık yok. Gerçekten bir güç kavgası, paralel bir çatışma yaşıyoruz. Çanak çömlek patlamıştır, çatlamıştır. Saraydan hükümete, hükümetten saraya tetikçiler harekete geçmiştir."

"Hangi kedi?"

Çözüm sürecini de eleştiren Vural, şunları kaydetti:

"Erbakan'ı 'gömlek değiştirdik' diye yalnız bıraktılar. Birlikte kurmuşlardı ama Abdüllatif Şener'i  kenara koydular. İdris Naim Şahin'i terör baronlarına yedirdiler, Cemil Çiçek'i taca attılar, anayasa konusunda sıfırladılar. Mehmet Ali Şahin'i 'sen mi susturacaksın yoksa ben mi susturacağım' demek suretiyle azarlayıp, bitirdiler, Arınç zaten paspas oldu, özgül ağırlığı sıfır oldu. Davutoğlu dersen artık avutoğlu olarak kendini Başbakan olmakla avutan birisi olarak tarih sahnesindeki yerini aldı. Amma velakin bu işleri karıştıran kim? Hani bir kedi, bir  yumak vardır. Bu kedi, bu yumakla oynar karıştırır her şeyi. İpin ucunu ara ki bulasın. Bu kadar işi karıştıran kim? Kim o kedi? Hangi kedi? Trafoya giren kediler mi? Ak kedi mi? Meselinin özü bu."

Genelkurmay Başkanı'nın "savunma ve havacılık dergisine" verdiği röportajda, "PKK, PYD meşrulaştırılıyor" dediğini ifade eden Vural,  PKK'nın meşrulaştırma sürecini yürütenin bizatihi hükümetin kendisi, çözüm süreci olduğunu iddia etti.

"Mızrak çuvala sığmaz"

Vural, gazetecilerin, Başbakan'ın, Arınç ve Gökçek kavgasıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Hakim mi olmuş, savcı mı olmuş? Geldiğimiz bu noktada bunlarla ilgili yapılması gereken husus bu iddiaların araştırılarak, sübuta erdirilmesidir. Üstünü örtmeye çalışıyor ama mızrak çuvala sığmaz" dedi.

Vural, gazetecilerin, Arınç'ın, Meclis'te yaptığı "o mahkeme açılır ve o mahkemede de bazı şeyler sorulur ve cevaplandırmam da istenirse o zaman davayı açan mı, davalı mı bu işte zararlı duruma düşer herkesin bunu bir düşünmesi lazım" açıklamasını anımsatarak, "Gökçek'i bir şekilde tehdit ediyor galiba" ifadesi üzerine Vural, "Öyle gözüküyor. Bunlar dava mava açamaz, bu konuda Arınç bildiklerini söyleyemez zaten" karşılığını verdi.

"Bu tartışma sürer mi?" sorusuna Vural, şu yanıtı verdi:

"Al birini vur ötekisine. Zaten neresinden tutsan dökülüyor. Şimdi sözlerinin arkasında mı değil mi, iddiaların arkasında mı değil mi? İzleme heyeti olacak mı, olmayacak mı? Dolmabahçe mutabakatı var mı yok mu? Milleti kontrol edemiyorlar artık onun için üzerini örtme eğilimleri oluşuyor. Ama mızrak çuvala sığmıyor. Mal meydanda. Geldiğimiz bu noktada açıkçası kral çıplak."

Genelkurmay Başkanı'nın "çözüm sürecinde PKK meşrulaştırılıyor sözleri manidar değil mi?" sorusuna Vural, "Manidar" karşılığını verdi.

Seçimlere ilişkin başka bir soruya Vural, "Bugünkü seçimler haklı çıkmış bir MHP'yi güçlendirme seçimi olacaktır. Türkiye'nin dengesini oluşturacak bir hareket olarak MHP'nin sandıkta millet tarafından güçleneceğine olan inancımı koruyorum, eğilim de bunu gösteriyor. AKP içerisindeki karmaşanın sebebi de budur. Hep anket yaparlar bunlar işler iyi gitmiyor, kötü" yanıtını verdi.

MHP'nin kongresini yaptığının belirtilmesi üzerine Vural, "MHP bu seçimlerde gerçekten MYK'sını yenileyerek geldi. İnşallah bu MYK ile birlikte seçimlerde milletin umudu olarak çalışmalarını gerçekleştirerek, hedefimiz tek başına iktidar" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Melih Gökçek Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title