Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Çözüm süreci şantaj, tehdit taviz, teslimiyet şeklinde tıkır tıkır işlemektedir.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecinin tehdit ve taviz sarmalına girdiğini ifade ederek, "Çözüm süreci şantaj, tehdit - taviz, teslimiyet şeklinde tıkır tıkır işlemektedir. AKP nerede duracağını söylememekte, millete göstermemektedir" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarla terör örgütü ve HDP'nin Kobani olaylarını bahane ederek, millete yeni kumpaslar kurmak için harekete geçtiğini iddia etti.

Kobani olayları sonrasında hükümetin "sürece mahkum değiliz" şeklinde sert açıklamalar yaparak, "milletin gazını aldığını" savunan Vural, bunların tiyatro olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinde hükümetin ortaya koyduğu en önemli amacın terör örgütünün silah bırakması olduğunu anımsatan Vural, "Ne oldu? Silah bırakmadılar ama siz tıpış tıpış PKK ile görüştünüz. Millete yalan söylediniz" diye konuştu.

Terör örgütü mensuplarının geçen yıl silahlarıyla yurt dışına çıkacağının açıklandığını, konunun tüm gazetelerde manşet olduğunu anlatan Vural, "Şimdi de aynı şeyler vizyonda. Bu bahar yine aynı çözüm, silah bırakma, sınır dışına çekilme yalanı manşetlere taşınacak. Demirtaş, '2015 Mart-Nisan'da silahsızlanma çağrısı yapılacak' diyor. Ne var? Seçim var. Seçim döneminde AKP'yi milletten kaçırma taktikleri bunlar. Kumpas kurdukları milleti aldatmak için yeni oyunlar yapılıyor" dedi.

Vural, çözüm sürecinin tehdit ve taviz sarmalında olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Süreç şantaj, tehdit-taviz, teslimiyet şeklinde tıkır tıkır işlemektedir. AKP nerede duracağını söylememekte, millete göstermemektedir. Bunun sonu nereye gidecek? AKP her tehdit karşısında teslim oluyor, yeni tavizler veriyor. Dolap beygiri gibi PKK'nın değirmenine su taşınmaktadır. Örgüt gücüne güç kattı, alan hakimiyetini genişletti. Şehirlerde, ilçelerde özerklik ilan ediliyor, hala yalan söyleniyor. Türkiye nereye gidiyor?

Beşir Atalay, Kobani olaylarından sonra 'niyet tazelendi' diyor. Bu niyet tazeleme değil, nikah tazeleme. AKP bu süreci devam ettirmeye mecbur olduğunu ortaya koydu. Kimi kime şikayet edeyim? Hükümet derhal, 'milletin milli kimliğinden, egemenliğinden taviz verilmeyecektir. Devlet gücünü kimseyle, hiçbir grupla paylaşmayacaktır. Üniter devlet yapısı muhafaza edilecektir' diye kararlılığını ortaya koymalı. Hükümet, çözümün ne olduğunu ivedilikle millete açıklamalıdır."

"Kılıçdaroğlu açıklama yapmalı"

Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Dersim'i Kerbela'ya benzeterek millete ve inananlara hakaret ettiğini öne sürerek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da CHP adına özür dilediğini anımsattı. Tanrıkulu'nun, bu özrü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına yaptığını söylediğini anlatan Vural, Kılıçdaroğlu'nun, derhal bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sarayına 250 odalı yeni bir bina yapılacağını da ifade eden Vural, "Bu odalar niye ihtiyaçtır? Bu kadar oda acaba sıfırlanamayan milyon dolarları koymak için mi? Tünel de yapılacakmış. Nakil işlemleri için mi?" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun 17 Ekim'de bedelli askerlik olmayacağını açıkladığını anımsatan Vural, "Davutoğlu bugün, 'değerlendirmelerimiz sürüyor' dedi. Devlet böyle yönetilmez" diye konuştu.

Davutoğlu'nun, muhalefetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a istifa çağrısıyla ilgili, "Bakanların istifa edip etmeyeceği muhalefetin işi değil" dediğini de dile getiren Vural, "Muhalefetin işi neymiş peki? Başbakancılık oynamıyoruz, müsamerede değiliz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Azerbaycan topraklarında bir Ermenistan helikopterinin düşürülmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Ermenistan, Azerbaycan topraklarını işgal etmiş haydut bir devlettir. Ermenistan'ın bu topraklardan çekilmesinin sağlanması gerekli" diye konuştu.

PTT'nin bu yıl 29 Ekim dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu hatıra pulu bastığının ifade edilmesi üzerine Vural, "Bunlar kibirli zihniyetin sembolüdür" dedi.

Vural, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Muhafız Alayı'na yer ayrılmamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de Muhafız Alayı'nın sembolik anlamı olduğunu ifade etti. Oktay Vural, "Bu saray, görünüyor ki Erdoğan'ın keyfi için yapılmış, Cumhurbaşkanı için değil. Başbakanlık için planlanmıştı. Erdoğan, Başbakanlık binasını işgal etmektedir. Muhafız alayından bir korkusu mu var, bilemiyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Oktay Vural Ak Saray Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title