Haberler

MHP Grup Başkanvekili Usta Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Yedi düvel, bütün düşmanlarımız karşımızda ve böyle bir ortamda MHP'nin temsilcileri olarak artık siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp bu ülkeyi daha iyi yönetilebilir bir ülke haline getirmek için gayret etmemiz gerekiyordu." dedi. Usta, Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylaması öncesi partinin temsilcileri olarak, vatandaşları yeni anayasa değişikliği konusunda bilgilendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Parti olarak çizgilerinin belli olduğunu ve bundan asla taviz vermediklerini vurgulayan Usta, "MHP'nin çizgisi dümdüzdür, çizgimizden uzak olanlarla hiçbir zaman birlikte olmadık. Bugün onlar bizim çizgimize geldiği için anayasa değişikliğini birlikte destekliyoruz. 7 Haziran'da seçimlerinde tek başına iktidar çıkmadı, koalisyon hükümeti çıktı. O gün sayın Devlet Bahçeli dört şartımızı kamuoyu ile paylaştı." diye konuştu.

Usta, MHP'nin çizgisinden çıkmadığını ve bu yönde kendilerine yapılan eleştirileri anlamsız bulduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye uzun bir süredir, bir kutuplaşma içerisindedir. Toplumun çok fazla huzurlu olduğunu söyleyemeyiz. İç sıkıntılarımız bir taraftan, ekonomik sıkıntılarımız bir yandan, işsizlik almış başını gidiyor. Esnafımız böyle bir ortam da yaşıyor. Diğer taraftan sistem tartışmaları siyaseti tıkamış durumda. Yedi düven, bütün düşmanlarımız karşımızda ve böyle bir ortamda MHP'nin temsilcileri olarak artık siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp bu ülkeyi daha iyi yönetilebilir bir ülke haline getirmek için gayret etmemiz gerekiyordu."

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Usta Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title