Haberler

MHP'li Halaçoğlu, TÜRKAV'ın Konferansına Katıldı

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, TÜRKAV tarafından düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu konferansa katıldı.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) tarafından düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu konferansa katıldı.

Kadirli ilçesinde, ilk olarak partisinin teşkilatını ziyaret eden Halaçoğlu, İlçe Başkanı Çağlar Balcılar, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle sohbet etti. Belediye Başkanı Ömer Tarhan'ı da ziyaret eden Halaçoğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketinde ve özellikle Kadirli'de olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Halaçoğlu, Başkan Tarhan'ı çalışmalarından dolayı kutlayarak, Kadirli halkının seçimlerde yine Tarhan'ı destekleyeceğine inandığını söyledi.

Tarhan, Halaçoğlu'na ziyaretin anısına kök boyadan yapılmış Karatepe Kilimi ile kahve fincan takımı hediye etti.

Halaçoğlu, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile yapımı tamamlanan Kadirli Belediyesi yeni hizmet binasında incelemelerde bulunduktan sonra Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu konferansa katıldı.

Halaçoğlu, buradaki konuşmasında Müslüman bir ülke olan Türkiye için Ayasofya'nın çok önemli olduğunu belirtti.

Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesi için kanun teklifi verdiğini hatırlatan Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Kılıç kullanmadan bir şehre sahip olursanız oradaki hiçbir dini mabede veya müesseseye dokunamazsınız. Camiye de çevirmeden olduğu gibi bırakmak zorundasınız. Kılıç kullanırsanız, kılıçla şehre girerseniz o şehirdeki en büyük mabedi camiye çevirirsiniz. Geçici olarak cami haline getirilen Ayasofya hazırlanarak Akşemsettin önderliğinde imamlığında ilk cuma namazı gerçekleşmiştir. 481 yıl cami olarak kalmıştır. İstanbul bizim ve Hıristiyanlar için Ayasofya önemlidir. Roma ve İstanbul iki temel merkez üzerine oturtulan iki dünyadır. Bu dünyanın birisinin İslam ülkelerinin eline geçmiş olması bir türlü hala hazmedilememektedir. Sürekli olarak İslam dünyası üzerinde plan ve projeler gerçekleştirilmektedir."

Halaçoğlu'na, konferans sonrası TÜRKAV Kadirli Şubesi tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.

-TÜRKAV

-konferans

Kaynak: AA / Politika

Kadirli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title