Haberler

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Açıklaması

ANKARA (İHA) – MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Yasama, yürütme ve yargı devletin bütün demokratik kurumlarını bir tarafsızlık ve bağımsızlık içerisinde ele almak gerekir ve objektif kurallara bağlamak gerekir” dedi.

ANKARA (İHA) – MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Yasama, yürütme ve yargı devletin bütün demokratik kurumlarını bir tarafsızlık ve bağımsızlık içerisinde ele almak gerekir ve objektif kurallara bağlamak gerekir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, yeni anayasa hakkında gazetecilerin sorusunu cevapladı. Akçay, MHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu konusunda aynı yerde durduğunu belirterek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Meclis Başkanı Kahraman'ın ve CHP'nin tutumu nedeniyle dağıldığını kaydetti. Akçay şunları söyledi:

"Öncelikle geçmişteki Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından ortak mutabakata varılan 60 maddenin yeniden ele alınarak hangilerinin alınabileceği ve 15 Temmuz hain terörist darbe teşebbüsü girişiminden sonra ortaya çıkan bazı hakikatler var. HSYK, askeri yargının durumu ve yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda bir ihtiyaç olduğu ortaya çıktı."

Uzlaşma faktörünün öneminin altını çizen Akçay, şunları ifade etti:

"Askeri yargıyı tümüyle denetimi altına almış FETÖ yapılanmasından bahsediyoruz. HSYK, Yargıtay, Danıştay üyeleri gözaltına almalar ve tutuklamalar var. Peki bunları kim atadı? Bunları sorguladığımızda yasama, yürütme ve yargı devletin bütün demokratik kurumlarını bir tarafsızlık ve bağımsızlık içerisinde ele almak gerekir ve objektif kurallara bağlamak gerekir. Hiçbir zaman bu kurumlara ve devletin kurumlarına sızma olmayacak, kariyere ve liyakata önem veren, çocukluğundan itibaren bütün yaşantısının emin olunacak kişilerin getirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erkan Akçay Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title