Haberler

MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından, parti kapatmaya kadar her seçenek masaya konulmalı" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından, parti kapatmaya kadar her seçenek masaya konulmalı" dedi.

Akçay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en önemli sorununun terör ve güvenlik olduğunu belirterek, terörün bu noktaya gelmesinin sorumlularından birinin AK Parti olduğunu, AK Parti'nin "terörle mücadele değil, müzakere ettiğini" öne sürdü.

Son 8 ayda 370 şehit verildiğini anlatan Akçay, "Şehitlerimizin sorumlusu, Habur'da teröristleri kahraman gibi karşılatan, Oslo'da teröristlerle pazarlık yapan, Dolmabahçe'de teröristlerle mutabakat metni açıklayanlardır, yargı paketi adı altında düzenleme yaparak binlerce PKK'lıyı cezaevlerinden tahliye edenlerdir, teröristi tanık, TSK'yı sanık yaparak terörle mücadele eden komutanları cezaevlerine atanlardır, teröristlerle yeni anayasa konusunda yüzde 95 oranında anlaşan AKP'dir. AKP'nin PKK ile yeni anayasada hangi konularda anlaştıklarını ve bu yüzde beşlik farkın ne olduğunu merak ediyoruz" diye konuştu.

"Dokunulmazlıklar kaldırılmalı"

HDP milletvekillerinin teröristlerin evlerine taziyeye gitmeleri sonucu milletvekili dokunulmazlıklarının tekrar gündeme geldiğini anımsatan Akçay, dokunulmazlık ve kürsü masuniyetinin, milletvekillerine suç işleme hak ve hürriyeti vermeyeceğini kaydetti.

Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini belirten Akçay, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik 2008 yılında verdikleri anayasa değişikliği tekliflerinin bulunduğunu bildirdi.

Akçay, "Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her seçenek masaya konulmalıdır" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Erkan Akçay AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title