Haberler

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kalaycı Açıklaması

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'evet' diyoruz.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'evet' diyoruz. Millet, devlet, Cumhuriyet, Türklüğün bekası ve elbette ki Türkiye için 'evet' diyoruz." dedi.

Kalaycı, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği paketi ile sistemde yaşanan sorunların çözümü, etkin hükümet ve kudretli devlet tesisi amacıyla Türk devletine has bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öngörüldüğünü belirtti.

Anayasa değişikliğindeki maksadın hükümet etme sistemini tıkayan engelleri aşmak olduğunu vurgulayan Kalaycı, "Amacımız, devleti milletle buluşturmaktır. Amacımız, arıza sinyalleri veren, tehlike alarmı çalan, güvenlik duvarları yarılan sistemi bir üst fazda yeniden kurmak ve inşa etmektir." diye konuştu.

Kalaycı, değişiklik teklifinde, yürütmenin çift başlılıktan kurtarıldığını ve yürütme yetkisinin doğrudan millete verilmesinin sağlandığını ifade ederek, ayrıca Cumhurbaşkanı'nın sınırsız şekilde kullandığı yetkilerinin netleştirildiğini hatta Cumhurbaşkanı'na cezai sorumluluk yüklendiğini bildirdi.

MHP olarak, anayasa değişikliğini Türkiye için istediklerini ve 16 Nisan'da milli beka için 'Evet' mührü vuracaklarını belirten Kalaycı, "Biz, 'evet' derken devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz ve diyoruz ki bu ülke için yeminimiz var ve bundan vazgeçilmeyecektir. Ancak CHP'nin başını çektiği malum çevrelerce, yeni hükümet modelinin bir rejim değişikliği içerdiği ve diktacı bir başkanlık sisteminin söz konusu olduğu iddia edilmekte hatta eyalet sisteminin geleceği bile ileri sürülmektedir. Bu iddialar asılsız ve mesnetsizdir. Asla doğru değildir. Gerçek şudur ki MHP federatif yapıyı esas alan bir başkanlık sistemi, rejim değişikliği ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıran bir süreci başlatmış hatta sonlandırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"MHP, 'Evet' diyenin de 'Hayır' diyenin de kararına saygılıdır"

Kalaycı, Türkiye Devleti'nin bir Cumhuriyet, ülkesinin de milletiyle bölünmez bir bütün olduğuna dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başkentimiz Ankara, dilimiz Türkçe, bayrağımız ay yıldızlı al bayrak, milli marşımız İstiklal Marşı'dır ve bunlar anayasamızda da güvence altındadır. Bundan geri dönüş yoktur. Anayasayı okumadan 'Hayır' turuna çıkanlar, dolayısıyla yeni sistemi hiç bilmeyenler, 'tek adam' diyorlar başka da bir şey demiyorlar. 'Tek adama bu kadar yetki verilir mi? Valileri, büyükelçileri, müsteşarları, genel müdürleri atayacak.' diyorlar. 'Can ve mal güvenliği olmayacak, malımıza el koyacak, asgari ücreti, emekli aylığını 500 lira yaptım diyecek.' diye saçmalıyorlar. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, kanun gücünde olmayacak, kanunla düzenlenen konulara, temel haklara ve kişi haklarına dokunulmayacaktır. Atıp tutanlar, demek ki hiç okumamışlar."

Halk oylamasından çıkacak 'Evet' sonucundan Türkiye'nin, milletin kazançlı çıkacağını anlatan Kalaycı, "MHP, 'Evet' diyenin de 'Hayır' diyenin de kararına saygılıdır. Referandum bahanesiyle kutuplaşmanın şiddetlenmesini doğru bulmuyoruz ancak parti olarak 'Evet' diyeceğimizi söylüyor ve bunu savunuyoruz." dedi.

Kalaycı, 'Evet' ile Türkiye'nin kazanacağını yineleyerek, "Türklüğün gurur ve şuuru, İslam'ın ahlak ve fazileti, yeni bir ruhla Türkiye'nin prangalarını sökecektir. Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'Evet' diyoruz. Millet, devlet, Cumhuriyet, Türklüğün bekası ve elbette ki Türkiye için 'Evet' diyoruz"." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Müjdat Öz de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kalaycı Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title