Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davutoğlu diyanet üzerinden meydanlarda bilirkişilik taslamaktadır. Kudüs'ü saygısızca siyasete alet etmektedir. Adıyaman'a gidip sahabelerin ruhunu incitmektedir. Davutoğlu dün Adıyaman'da 'Biz milleti birleştirmeye yürürken HDP zihniyeti bölmeye kalkıyor' demiştir. Manisa'nın feraseti yüksektir. Manisalının aklı ve zekası hamd olsun yerindedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Manisa'da düzenlenen mitingde partililerle buluştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin saat 12.00 olarak açıklanan Manisa mitingi yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak başladı. Miting öncesi Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran partililer ellerindeki bayraklarla seçim şarkılarına eşlik etti. Meydandaki binalar 3 hilalli bayraklarla süslenirken, platformda ise MHP'nin bu seçimler için belirlediği "Bizimle Yürü Türkiye " sloganın yer aldığı afişlerle donatıldı. Manisa'nın ilçelerini isimlerini tek tek sayarak, sözlerine başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitinge katılan tüm partililere teşekkür etti. Bahçeli, "Manisa, inanç, iman ve milli ruh demektir. Manisa Spil Dağı'nın eteklerinden parlayan milli asalettir. Geçmişte işgalcilere karşı direnen Manisa'dır, şehidine şühedasına sahip çıkan, ülkesini ve ülküsünü aziz bilen yine Manisa'dır. Manisa yanlışa aman vermez, ihanet prim vermez. Bölünmeye izin vermez. Dağılmaya fırsat vermez. Sizler Manisa'dan 'şehitler ölmez' diye bağırdıkça fason Başbakan Ankara'da huzursuz olmuştur. Sizler Manisa'dan 'vatan bölünmez' diye haykırdıkça uydu Başbakan'ın Ankara'da uykuları kaçmıştır. Sizler Türkiye'nin yanında durdukça, milli birlik ve kardeşliği samimiyetle savundukça saraydakinin keyfi bozulmuş yüzü asılmıştır. Milli şuur Manisa'dadır. Milliyetçi coşku Manisa'nın her yerine sinmiştir. İstismarcıların oyunlarını ibretle izliyorsunuz. Başbakan, maneviyat sömürüsünde Erdoğan ile yarışmaktadır. Bunu da görüyorsunuz. Davutoğlu diyanet üzerinden meydanlarda bilirkişilik taslamaktadır. Kudüs'ü saygısızca siyasete alet etmektedir. Adıyaman'a gidip sahabelerin ruhunu incitmektedir. Davutoğlu dün Adıyaman'da 'Biz milleti birleştirmeye yürürken HDP zihniyeti bölmeye kalkıyor' demiştir. Manisa'nın feraseti yüksektir. Manisalının aklı ve zekası hamd olsun yerindedir.

Davutoğlu HDP'nin bölücülüğünü biliyorsa 28 Şubat'ta Dolmabahçe sarayında sahnelenen görüntülere nasıl izin vermiştir. HDP'lilerle AKP'li bakanlar koro halinde İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnini okurken Davutoğlu neredeydi, nereye saklanmıştı? Oslo'da masa kurulurken Davutoğlu nerelerde geziyordu? Davutoğlu'na Başbakan demek için bin şahit gerekecektir. Erdoğan, Davutoğlu'nu fikren ve ahlaken ihval etmiştir. PKK ile pazarlık yapanlar İmralı canisinin kapısında nöbet tutanlar sandık görününce kostüm ve ağız değiştirmiştir. AKP zayıflamaktadır. AKP her gün güç kaybetmektedir. 7 Haziran'dan sonra AKP artık iktidar olmayacaktır. Türk milleti bunda müsaade etmeyecektir. Kamuoyu araştırmaları buna işaret etmektedir. Herkes bu açık gerçeği görmektedir. İktidara Milliyetçi Hareket Partisi Allah'ın izniyle gelmektedir. Türk Milleti bu defa 'MHP' demektedir" dedi.

"ELİNDEKİ KUR'ANI GÖSTERECEĞİN MİLLET, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ DEĞİLDİR"

"Erdoğan ve Davutoğlu maneviyat sömürüsüne hız vermişlerdir" diyen Bahçeli, "Yüce kutsal kitabımız Kur'anı Siirt'te meydanda eline alıp siyaset aracı yapan Erdoğan, günahkarlıkta yeni bir terfi almıştır. Hatırlayınız bunlar Kur'an'dan pasta yapıp yiyenlerle, ayetlerle dalga geçen iblis elçilerini koruyup kollamışlardır. Recep Tayyip Erdoğan, eline almış mukaddes Allah kelamını halka doğru sallıyor. Milletimizin inancı tamdır, imanı bütündür. Cenab-ı hakkın mesajına karşı en küçük inanç gevşekliği yoktur. Milletimiz ne şimdi İslam'la tanışmış ne de İslam'ı seninle tanımıştır. 17-25 Erdoğan sana sesleniyorum, kendine gel, haddini bil, küfre sapma. Bu büyük millet Ebu'l Gazi Bahadır Han'dan bu yana asırladır bu kutlu yolun yolcusudur. Yüreğinde asırlardır Allah inancı vardır, gönlünde asırlardır Kur'an'ın mesajı vardır. Bileğinde asırlardır İslam'ın kuvveti vardır. Elindeki Kur'an-ı göstereceğin millet, Müslüman Türk milleti değildir. O zaten İslam ile şereflenmiştir. Elindeki Kur'an-ı işaret edeceğin yer vatanımın toprakları değildir. Bu topraklar zaten İslam'la kucaklaşmıştır. Eğer göstereceksen Kuran-ı Kerim'imizi bunu tebliğ edeceğin yer Anadolu beldeleri değildir. Şayet gösterecek idiysen Papa heykelleri önünde imza atarken aklın neredeydi? Müslümanları küresel zulümlere sürüklediğin Büyük Ortadoğu Projesi'nin taşeronluğu Hıristiyan efendilerince boynuna asıldığı anda sıkıysa Kur'an-ı orada gösterebilseydin. İncil tutan ellerden medet umdun. Müslüman kanı döken niyetlerden gelecek bekledin, menfaat aradın. İslam'a en çok zarar veren zümre iktidardadır. İslam'ı ve efendimizin mesajlarını en fazla inciten, asıl anlamından savuran izansızlar iktidardadır. Bunlar Allah'ın emir ve yasaklarını çiğnediler. Rüşvet aldılar, rüşvet verdiler. Çaldılar, çırptılar, 17-25 Aralık'ta ayakkabı kutularını sizlerden aşırdıklarıyla doldurdular. Beytülmala el uzattılar, kul hakkını umursamadılar.

AKP'nin saltanatı 7 Haziran'da sona erecektir. AKP'nin karanlık serüveni 7 Haziran'da son nefesini verecektir? Bir sebeple AKP'ye oy vermiş vatandaşım, gel günaha ortak olma. Yıllardır bir umuttur diye AKP'ye destek veren kardeşim, gel bu haram kervanına katılma. CHP'ye ve diğer partilere oy vermiş kardeşim, gel bu kez Türkiye'nin yanında dur. 'Kime oy vereceğim belli değil, kararsızım' diyen vatan evladı, gel birlikte olalım, birlikte Türkiye'nin kurtuluşuna omuz verelim. Hırsıza karşı bizimle yürü Manisa" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAMIŞTIR"

"Erdoğan AKP'nin fiili eş genel başkanı gibi konuşmaktadır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Erdoğan madem siyasete bu kadar meraklıdır, madem Cumhurbaşkanı olduğunu unutarak siyasi irade adına konuşmayı kendisinde hak görmektedir, o zaman bulunduğu makamdan derhal istifa edecek ahlakı sergileyebilmelidir. Erdoğan tarafsızlığını yemiş yutmuştur. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Görevine başlarken bunun için şerefi ve namusu üzerine yemin etmiştir."

BAŞKANLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Başkanlık sistemini eleştiren Bahçeli, " Recep Tayyip Erdoğan, aslında Türk tipi değil 'Tayyip tipi' başkanlık hayalleri kurmaktadır. Bütün yetkilerin kendisinde toplandığı, yargının kendisine bağlandığı, yasama organı meclisin kendi kontrolüne sokulduğu, denge, denetim ve fren sistemi olmayan tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır. Beştepe'nin Başkanlık sisteminin faziletleri konusunda söylediklerinin tümü yalandır ve aldatmacadır. 'Türkiye prangalardan kurtulsun ve şaha kalksın, daha hızlı karar alınsın, daha süratli iş yapılsın' sözleri, gerçek ve sinsi amaçların üzerini örtmek için piyasaya sürülen yalanlardır. Amaç başkadır, hesap başkadır. Başkanlık, federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir. İmralı canisi ile pazarlıklarda, yeni anayasa ile bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi, bu ihanet sürecinin sonuçlandırılması için istenmektedir.

Beştepe hanedanı ve AKP yönetimi aile boyu rüşvet ve yolsuzluk çamuruna batmıştır. 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının bir daha açılmamak üzere kapatılması ve bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülebilmesi, Tayyip Erdoğan'ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sistemine geçilmesi bunun için istenmektedir. Recep Tayyip Erdoğan tipi Başkanlık sistemi; Türkiye'nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beratıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır. Beştepe'nin ve peşinde sürüklenen AKP'nin yeni Türkiye'den anladıkları ve murad ettikleri budur. İstedikleri ve amaçladıkları; bölünmenin, hırsızlık ve soygunun, hukuksuzluk ve zorbalığın önünün açıldığı, bu konuda Erdoğan'ın sınırsız yetkili olduğu karanlık bir Türkiye'dir. Erdoğan'ın gizli ve sinsi amaçları bunlardır" diye konuştu.

"NİSAN AYINDAKİ DON OLAYI NEDENİYLE GELECEK YIL DA ÜZÜM ALINAMAYACAKTIR"

Manisa'nın sanayinin yanında aynı zamanda tarım şehri olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Üzüm, kiraz, tütün ve zeytin üretiminde Manisa ilk sıradadır. Elverişsiz hava şartlarından dolayı sayıları 6 bini bulan zeytincimiz zarar etmiştir. Ne var ki bu zararlar karşılanmamıştır. AKP zeytin üreticimizi yalnız ve çaresiz bırakmıştır. Geçtiğimiz 22-24 Nisan tarihleri arasında yaşanılan soğuk ve don olayları üzüm bağlarını vurmuş, meyve ve sebze üreticimizi kederlendirmiştir. Nisan ayındaki don olayı nedeniyle gelecek yıl da üzüm alınamayacaktır. Hükümet Manisalı çiftçimizi unutmuştur. Hiç meraklanma çiftçi kardeşim, biraz daha sık dişini; 7 Haziran'da MHP iktidarı tüm sorunlarını çözecektir. Biz buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı gibi ürünlere destekleme programları uygulayacağız, fiyat garantisi vereceğiz. Şüphesiz Manisa'da Soma'yı anmadan, hatırlamadan geçmek doğru olmayacaktır. 13 Mayıs 2014'de 301 evladımızı kaybettik. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Eynez Maden Ocağı'nı işleten şirket, farklı bahanelerle 2 bin 831 işçimizi, kömürden ekmek çıkaran emekçimizi işten çıkarmıştır. Partimizin yoğun uğraş ve mücadeleleriyle, işten çıkarılan madencilerimizin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin ihtiyaç ve beklentiler yasa kapsamına alınmıştır. Buna rağmen madencilerimize kıdem tazminatlarının hala ödenmediği anlaşılmaktadır. AKP, giderayak kömüre tertemiz alın teri düşen kardeşlerimin hakkını vermeli, mağduriyetlerin önüne geçmelidir. Madenci kardeşim üzülme, Milliyetçi Hareket Partisi her zaman seninledir, senin yanındadır. Gafletin ihanete vardığı, korkaklığın teslim olmaya dayandığı bir iktidar dönemi 7 Haziran'da sona erecektir. Biz milliyetçi hareket olarak bütün meselelerin üstesinden geliriz. Karşımıza çıkacak her engeli tek başımıza aşarız. Kim ne derse desin, ne düzen kurarsa kursun. Hepsini tek başına bozarız. Alayı birden gelsinler. Karşılarında tek başına milliyetçiler vardır. Karşılarında tek başına milliyetçi hareket vardır. Karşılarında Manisa'nın dua ve desteğini alan tek başına MHP durmaktadır" şeklinde konuştu.

SEÇİM VAATLERİNİ SIRALADI

MHP'nin seçim vaatlerine yer veren Bahçeli, şunları söyledi:

"Emekli kardeşim biliyorum, düşük aylığınla geçinemiyorsun. Zor hayat şartlarına mahkumsun. Hatta karnını doyurmak için ek iş yapıyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği almak için bizimle yürüyün. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylığına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, neler çektiğinizin farkındayım. Asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmak, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için bizimle yürü Manisa. Büyükşehirlerde evi olmayan asgari ücretle geçinen kardeşimizin bin 750 lira alabilmesi için bizimle yürü Türkiye. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için bizimle yürü Manisa. Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için bizimle yürü Manisa. Çiftçi kardeşim Allah'ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuza alabileceksin. ve mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldırmak için bizimle yürü Manisa. Belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indirmek için bizimle yürü Manisa. Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni işyeri açtıysan, beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız. İlave olarak, kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımız duy sesimizi, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerimiz çalışma sürelerinizin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacaksınız. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gideceğiz. Esnaf ve sanatkarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son vereceğiz. İşsiz kardeşim, sanayicilerimiz meraklanmayın, üreten ekonomi programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Yoksul kardeşim, 30 gün daha dayan, senin sorunlarını hepten bitireceğiz.Bugüne kadar kim hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. ve de bu yardımlar refah artışı kapsamında artırılıp devam ettirilecektir. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelere sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza vermekle kalmayacak, istihdam amaçlı olarak bedelsiz büyük ya da küçükbaş hayvan vereceğiz. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. veya 250 lira kira yardımı yapacağız. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz. 6 yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere şartlı sağlık yardımını artıracağız. 200 kilowatsaat elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza faturanın yüzde 75'ini geri ödeyeceğiz. Engelli kardeşim seni asla unutmayız. 18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimize 600 lira, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli aylığını 400 liraya çıkaracağız."

Bahçeli, Manisa mitinginin ardından şehirden sevgi gösterileri arasında ayrılarak, İzmir'de gerçekleştireceği mitinge gitmek üzere yola çıktı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title