Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1980 yılında 114 turda seçilemeyen Cumhurbaşkanının 80 ihtilalini yapanların gerekçesi olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sorunlu seçimler olmuş, zaman zaman muhtıralar ve darbelerle ara rejimlerin yaşanmasına fırsat tanımıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1980 yılında 114 turda seçilemeyen Cumhurbaşkanının 80 ihtilalini yapanların gerekçesi olduğunu söyleyerek, " Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sorunlu seçimler olmuş, zaman zaman muhtıralar ve darbelerle ara rejimlerin yaşanmasına fırsat tanımıştır" dedi.

Bahçeli, Ovacık ilçesi ziyareti ardından geldiği Karabük'te belediye önünde halka hitap etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'de 12'inci Cumhurbaşkanını seçeceklerini belirterek, "Bundan evvelki süre içerisinde 19 seçim yapılmış, bunlardan bazıları ikinci ve üçüncü defa görev üstlenmişler. Böylelikle TBMM'de bulunan siyasi partilerin değerli üyelerinin ya kendi içlerinde belirlediği veya dışarıdan önerdiği adaylarla Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilmiştir. TBMM'de isterse meclisin sayısı 450 isterse 550 olsun burada seçim yapılırken, huzur içerisinde güven ortamında Türkiye'yi istikrara kavuşturabilecek bir süreçte bu seçimle gerçekleştirilememiştir. Her zaman seçimler sancılı olmuştur. Bu seçimler ya siyasi krizin başlangıcı veya da siyasi krizin sonuçlanmasını ortaya koymuştur. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sorunlu seçimler olmuş, zaman zaman muhtıralar, zaman zaman darbelerle ara rejimlerin yaşanmasına fırsat tanımıştır. Bu tecrübeleri bir kenara bırakmamak lazım" dedi.

1980 ara rejiminde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini örnek veren Bahçeli, "Zulüm altında kalmasına, mağduriyet ve mahkumiyet yaşamalarına sebep olmuştur. Eğer 1980 yılında mecliste bulunan siyasi partiler bir uzlaşma sağlamış olsalardı 5 ay 17 gün içerisinde seçemedikleri Cumhurbaşkanını daha önce seçmiş olsalardı acaba bu zulüm yaşanır mıydı? Türkiye bir başka daha güzel ortama sürüklenebilir miydi? Tam 114 tur yapılmış ve Cumhurbaşkanı seçilememiştir. Öyle bir ortam sosyal şiddet bir yanda, ekonomik krizi, sosyal gerginlik öbür tarafta 114 turda Cumhurbaşkanı seçilmemiş. Bu durum 1980 ihtilalini yapanların gerekçesi haline gelmiştir" dedi.

"Şimdi bu sıkıntıları yaşayarak geliyoruz" diyen Bahçeli, "Ama arada bir fark var. Şimdi ise mecliste değil sizlerin iradesiyle Cumhurbaşkanı seçilecektir. Bu çok önemli bir adımdır. Demokrasimiz için devletin başını seçmede millete müracaattır. Millet olarak bunu iyi değerlendirmek durumunda olmalısınız. Milletvekilini seçiyorsunuz, meclisi oluşturuyorsunuz ama devletin başını seçmekte yetkiniz olmuyor, meclistekilerin kanaatlerine bırakıyorsunuz. Şimdi ise milletvekili olarak değil millet olarak Cumhurbaşkanı seçme yetkisine sahipsiniz. Şimdi karşımızda bir manzara var. Bir şahsiyet var ben Cumhurbaşkanı olacağım demiş, geçmişte de bu arzusu vardı fakat sonuç alamayacağını anladığı için kardeşi Abdullah'ı önermiş. Şimdi ise 'ben kardeşliğimi yaptım Abdullah bana kardeş olsun' diyerek aday ben olayım diyor" ifadesinde bulundu.

"BİR GÜN SİZİN KAPINIZA BİR DALGA GELİRSE NE YAPACAKSINIZ"

Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak bu memleketin evladı olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanlığı makamında kutuplaşma, cepheleşme, kamplaşma olacaksa, orada gerilim stratejisi devam edecek etnik temelli bölünme körüklenecek, mezhep temelli ayrımcılık teşvik edilecekse Türkiye'nin başını da bölmeye yönelik bir hale gelecekse sonumuza katlanmak mecburiyetinde olacağız. Bu vebal AK Parti'ye oy vermiş herkes için geçerlidir. Seçimlere giriyoruz, kumpas, montaj diyorlar şunu diyorlar bunu diyorlar. Silahlı kuvvetlerinin yarısına yakın yönetimini sorguladılar içeri aldılar. Emniyet mensuplarını aldılar. Sabahleyin bir 06.30 baskını birinci dalga ikinci dalga diye devam ediyor. Değerli vatandaşlarım bu dalgaların alayı bu vatandaşlarımızın kapısını çalar da bir gün sizin kapınıza bir dalga gelirse ne yapacaksınız. Herkes haddini bilsin. Türkiye'de öfke kabarıyor, yarın Allah muhafaza bu gerilim bir çatışmaya yönelirse ne AK Parti kalır, ne diğer siyasiler. Bunları geçmişte yaşadık. O sebepten dolayı bir kararın ertesindeyiz. Her şeyden evvel söylüyorum. Kabul edin etmeyin 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetten aklanmayan, paklanmayan bir Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz. Olamaması gerekli. Çünkü önce AK Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimin huzurunda yargıya git aklan, paklan, temizlen, sana her türlü iftiranın yapıldığını ispat et gel bu milletin başına geç. Bu millet sana saygı duysun. Yargıçları sürerek, diğerlerini ortadan kaldırarak bu yol olmaz. Hal böyle olunca son söz olarak söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz olmamalı. Ama devlet de başsız olamaz. Kim olsun dediğimizde 12 partinin bir araya geldiği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur."

Bahçeli, konuşmasının ardından Karabük Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Rafet Vergili ile görüştü. Başkan Vergili ziyaret anısında Belediyenin SYM'lerinde kursiyerler tarafından işlenmiş ipek halı hediye etti.

Bahçeli belediye ziyaretinin arından Bartın'a hareket etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Karabük Türkiye Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title