Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kayseri'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dört tane bakan çocuğunun ülkeyi soyup soğana çevirmesi için mi siz bunları iktidara getirdiniz. Ev ev sohbetler yapıp halen sizi aldatacaklarını mı zannediyorlar acaba. Bunları halen dinleyecek misiniz. Bunlara 'AK Parti'siniz ama karardınız, aklanıp da gelin' demelisiniz" dedi.

Bahçeli, Pınarbaşı ilçe meydanında yaptığı konuşmada, "AK Parti'ye artık 'yeter' demek gerektiğini, 'milli irade ile geldik' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a milli irade ile 'güle güle' demenin zamanı geldiğini" söyledi.

17 Aralık'ın Türkiye için bir kara gün olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"17 Aralık Adalet ve Kalkınma Partisi için bir yüz karasıdır. Ekonomik açıdan sıkıntılar yaşadığınız bir süreçte, gelir seviyenizi yükseltmek için, iş bulabilmek için üç dönemdir bu partiye hoşgörü ile yaklaştınız. Fakat bu kadar emeğinizin ve sabrınızın bir ayakkabı kutusuna hapsedilmesini nasıl kabulleniyorsunuz ' Dört tane bakan çocuğunun ülkeyi soyup soğana çevirmesi için mi siz bunları iktidara getirdiniz. Ev ev sohbetler yapıp halen sizi aldatacaklarını mı zannediyorlar acaba. Bunları halen dinleyecek misiniz. Bunlara 'AK Parti'siniz ama karardınız, aklanıp da gelin' demelisiniz."

Daha sonra Bünyan ilçe meydanında da halka hitap eden Bahçeli, AK Parti'nin Türkiye'nin sorunları çözmek için yola çıktığını ancak başarılı olamadığını savundu. Oslo görüşmelerinin içeriğinin halka açıklanması gerektiğini söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, milletten aldığı destekle milleti milli ve manevi değerlerinden koparmak, üniter yapısını sarsmak, milli devlet anlayışını zedelemek ve toprak bütünlüğünü parçalayacak bir gafletin içerisine düşmekten çekinmemiştir. Demokratik açılım denilen zırvayı iyi analiz etmek gerekir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerime sormak istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin demokratik açılımdan neyi amaçladıklarını biliyorlar mı acaba. Oslo'da başlayan İmralı'da denkleştirilen ve Kandil'de sonuçlanan bu müzakere sürecinden milletimizin ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarımızın, milletvekillerinin bilgisi var mıdır' Sayın Recep Tayyip Erdoğan her yerde yalan üzerine konuşuyorsun. Gerçekleri saklıyorsun, yüreğin varsa Oslo'dan başlayan İmralı ile uzlaşılan Kandil'de noktalanan müzakerenin tutanaklarını, ne görüşüldüğünü, kiminle nasıl görüştüklerinizi, medyada milletimize açıklayabilir misin ? Ankara Gölbaşı'nda Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir binada ilk demokratikleşme açılımı görüşmesini kiminle yaptınız? Eğer bu gerçekleri açıklamış olsanız bu millet sizi o günden itibaren iktidardan kovardı. Birçok konuda herkese yalan söylüyorsunuz. Neden gerçekleri açıklayamıyorsunuz. Hangi amaçla PKK ile işbirliğinizi geliştirdiğinizi açıklayabilir misiniz?"

Bahçeli'ye konuşmasının ardından Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, el dokuması Bünyan halısı hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Ak Parti Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title