Haberler

"Gençlerimizi Bir Sarkaç Gibi Sallamaya Hiç Gerek Yoktur"

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çözümü milli iradeyle yapmaya gerek vardır. Bunun dışındaki noktalar, sosyal hareketlilikler, sandıkla sokak arasında gençlerimizi bir sarkaç gibi sallamaya hiç gerek yoktur, doğru da değildir. Türkiye bu aşamaları aşmalıdır ve etrafını da iyi görmelidir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da partililerce karşılanan Bahçeli, daha sonra İkizce ilçesine geçerek burada halka hitap etti.

Bahçeli konuşmasında, 17 Aralık operasyonu ve sonrasına değinerek, "Bu süreç hala tartışılıyor. Sayın Başbakan her yerde bunu reddediyor ama gerekli tedbirleri de almak istemiyor. İki kelime üzerinde bir savunma kurmuş, 'bu bana komplodur, bu bana montajdır'. Peki bunun aslı nedir sayın Recep Tayyip Erdoğan? 92 günden bu yana muhalefeti iktidarı, Türkiye'yi tek gündem haline getirmiş bunu tartışıyor" diye konuştu.

"Sana Başbakan olarak düşen görev nedir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

" 'Bana düşen görev milletime güvenerek bütün savcıları, kolluk kuvvetlerini, yargıyı harekete geçirmek suretiyle nerede yolsuzluk varsa kökünü kazıyacağım' diyerek hayırlı bir adım atacağın yerde, savcıları kıyıyorsun, 8 bin polisimizi darmadağın ediyorsun. 28 valimizi yer değiştiriyorsun veya merkeze alıyorsun. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu zaten sen kurdun. Eksikliklerini de tamamlayarak kendini aklaştırmanın yolunu arıyorsun. Bu nereye kadar gidecektir diye düşündüğümüzde, bunu demokrasi içerisinde çözmeye ve çözümü milli iradeyle yapmaya gerek vardır. Bunun dışındaki noktalar, sosyal hareketlilikler, sandıkla sokak arasında gençlerimizi bir sarkaç gibi sallamaya hiç gerek yoktur, doğru da değildir. Türkiye bu aşamaları aşmalıdır ve etrafını da iyi görmelidir."

- "30 Mart'ta iktidarın değişiminin işaretleri gösterilebilir"

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye birlik, dirlik içinde daha önümüzde ne risklerle karşılaşacağımızı dikkate alın, onu da dikkate aldığınız vakit Türkiye'de demokratik açılım zırvasının 2014 yılında bir özerklik yapıya kavuşturulacağına dair söylentilerin 30 Mart'tan sonra da hayata geçirileceğini düşündüğünüz vakit daha ne büyük tehdit, tehlikeler ve risk altında kalacağımız bellidir. Hal böyle olunca sizden demokrasi içinde, milli iradenizi ortaya koyarak, sorunları çözebilecek bir çabayı göstermenizi istiyoruz. Bu ne demek, seçim demektir. En son seçim ne zaman, 30 Mart'tır. 30 Mart'ta iktidar değişebilir mi? Hayır ama iktidarın değişiminin işaretleri gösterilebilir. Bu nasıl olur, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne önemli bir sayıda oy kaybını ortaya koymakla mümkün olur."

"Böyle bir durum karşısında sonuç ne olur" ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Eğer Recep Tayyip Erdoğan, neden oy kaybettiğini çok yönlü inceleyebilir ise o zaman kendisine çekidüzen verecek, üç beş danışmanın tahrikine, aklı uçuk bu insanların tahrikine kapılmayarak milletle tekrar buluşup, kendisine yeni bir hizmet alanı, yeni bir siyasi çizgi koyabilir. 'Hayır ben bunu yapmam, ben şuyum, ben diktatörüm, ben tek adamım…'. Bundan vazgeç Recep Ağa. Böyleleri ne geldi, ne geçti. Türkiye aklı başında bir devlettir, geleneği olan bir devlettir. Sessiz kalır, soğukkanlı olur ama netice itibarıyla bir gün de ayranı kabarırsa karşısında kimse duramaz. 30 Mart seçimlerine önem verelim."

Bahçeli, konuşmasının ardından Ünye' ye hareket etti.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title