Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet liderlerine suikast uyarısı yapıldığı iddiasına ilişkin, "Bizim suikaste yönelik herhangi bir bilgimiz yoktur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet liderlerine suikast uyarısı yapıldığı iddiasına ilişkin, "Bizim suikaste yönelik herhangi bir bilgimiz yoktur. Bize bu manada bilgi veren de olmamıştır. Türkiye'de siyasilere, milletimize ve vatandaşlarımıza karşı bu tür suikastler kimseyi yıldıramayacaktır, yıkamayacaktır. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir." dedi.

Bahçeli, Mecliste partisinin grup toplantısından ayrılışı sırasıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından muhalefet liderlerine suikast uyarısı yapıldığına dair haberlerin olduğu anımsatılarak, kendisine de böyle bir bilginin verilip verilmediğinin sorulması üzerine Devlet Bahçeli, şu yanıtı verdi:

"Bizim suikaste yönelik herhangi bir bilgimiz yoktur. Bize bu manada bilgi veren de olmamıştır. Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bir dizi suikast düşüncesinin yaygınlaştığına dair bilgiler söz konusudur. Ama Türkiye'de siyasilere, milletimize ve vatandaşlarımıza karşı bu tür suikastler kimseyi yıldıramayacaktır, yıkamayacaktır. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı şeyi yapacağına inanmaktayım."

"Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, 2013 yılında AK Partili bir bakanın kendisine dersanelerle ilgili olarak, FETÖ üzerinden tehditvari bir konuşma yaptığını söylemişti. Bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusunu ise Bahçeli, "Sabırla beklemek lazım. FETÖ'ye yönelik davalar başlamıştır. O süreci tamamlamak ve beklemek gerekmektedir." karşılığını verdi.

Koruma sayısında artış olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, koruma sayısının sabit olduğunu belirterek, yeni bir talepte de bulunmadıklarını bildirdi.

Zırhlı araç kullanıp kullanmadığı sorusuna da Bahçeli, "Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin, liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen bir zırhlı araç ihtiyacımız olmadığını, bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini kendilerine salık verdim." yanıtını verdi.

Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasına yönelik tezkere gelme ihtimaliyle ilgili değerlendirmesi sorulan Bahçeli, terörün kökü kazınıncaya, FETÖ'yle yüzleşme ve hesaplaşma bitinceye kadar olağanüstü hale MHP'nin bütün gücüyle tam destek vereceğini belirtti.

"Anayasa değişikliği teklifi Pazartesi günü Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlanacak. Partiniz içinden bazı milletvekillerinin eleştirileri ve tepkileri var. Son noktada sizin yaklaşımınız nedir?" sorusu üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

"Normaldir. Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişikliklerinin gündeme geleceğini söylüyor. Tabi siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek 'Evet' oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim 'Evet' oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım."

"Terör olaylarına ilişkin liderlerin bir araya gelmesi söz konusu olabilir mi? Hükümetten, bu yönde bir çağrı var mı?" sorusu üzerine de MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Liderler hep bir araya geliyorlar. Telefonla da görüşmeler oluyor. Sık sık gelmekle terör önlenmez. Alınan kararları sonuna kadar takip etmekle terör önlenir. Onun için de terör odaklarına sıkı bir baskı ve pres yapılarak, gereğinin yapılması dileğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title