Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri zaten vesayet altındalar, onların Recep Tayyip Erdoğan'dan vazgeçecekleri yok ama AKP'li kardeşim sen Recep Tayyip Erdoğan yerine ülkenden vazgeçme. Yoksa bunun vebali altında kalırız" dedi.

Bahçeli, partisinin il başkanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu, herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerde, vatandaşların istediği veya gönlünden geçen partiye rahatlıkla oy verebilecek bir güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin genel gidişatına karşı MHP'nin duruşunu, kararlılığını ve samimiyetini ülkenin yönetimine yönlendirecek siyasi bir başarının elde edilmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Seçimlerde MHP'nin tek başına iktidar olmasını hedeflediklerini ve bu hedeften vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Tek başına hiçbir parti iktidar olamazsa 3 Ekim'de programımızı ortaya korken söylediğim gibi, kaygılanma aziz milletim, dört şartı kim kabul ediyorsa, HDP dışında hükümet olmaya, elimizi taşın altına, gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız. 1 Kasım seçimleri inşallah hayırlara vesile olur. Ama MHP'nin koalisyon kurma şartları da hazır bir haldedir. Bunu da başarmak mecburiyetindeyiz. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimizle karşılaştığınızda onlara da söyleyiniz. Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan'ın korkusu uğruna felakete sürüklemeyiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ı koruyacağız diyerek, onu tek başına iktidara taşıma gibi bir mecburiyetiniz yoktur."

Bahçeli, hiçbir siyasi partide vazgeçilmez insan olamayacağını belirterek, "Siyasetin iç dinamikleri her zaman vazgeçilmez insanların yanında geleceği yönlendirecek insanlar da ortaya koyabilir. O bakımdan 'Recep Tayyip Erdoğlan'ı koruyacağız, onu 17-25 Aralık olaylarının dışında tutacağız' diyerek, ona devlet başkanlığı kılıfını verip, onu güven altına alabilecek bir tarihi hataya düşmeyelim. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri zaten vesayet altındalar, onların Recep Tayyip Erdoğan'dan vazgeçecekleri yok ama AKP'li kardeşim sen Recep Tayyip Erdoğan yerine ülkenden vazgeçme. Yoksa bunun vebali altında kalırız." ifadelerini kullandı.

"Siyasi hayatta en kurnaz olanı muhtardır"

Partililerinden, vatandaşları sandığa gitmeleri yönünde çağrıda bulunmalarını isteyen Bahçeli, görevlerinin özellikle AK Parti'ye oy vermiş insanlara ulaşarak, ülkenin gidişatını anlatmak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıları eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Muhtarları toplamakla muhtarları kimse ikna edemez. Siyasi hayatta en kurnaz olanı muhtardır. Bir köy topluluğunu yönetiyor ama köye gelip gidenlerle köyün sorunlarının nasıl çözdüğünü muhtara sorun. Köye gelip gidenleri nasıl ağırladığını muhtara sorun. Köylüyü ikna edip, köyden gelen herkesi ikna edecek de bir sarayda bir lokma yemek yedi diye Recep Tayyip Erdoğan'a inanacağını mı zannediyorsunuz? Kaçak sarayda bulunanların kim olduğu önemli değil, oraya gidenin ne kadar ikna olduğuna baktığınız vakit kendi kendini kandıran sadece Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Türkiye'de sessiz bir öfkenin var olduğunu aktaran Bahçeli, partililerin "Efendim vatandaşın alakası çok düşük. Ziyaret ediyoruz, güzel tebessüm ediyorlar, hayırlı olsun diyorlar ama eski coşku, eski heyecan gözükmüyor" şeklinde konuştuklarına dikkati çekti.

"Baskılar sokakta patlarsa kardeş kavgası kapının önünde demektir"

Vatandaşların seçimler öncesinde öfkesini dışa vurmak yerine sessiz kalmayı tercih ettiğini anlatan Bahçeli, "Çünkü öfkeyi dışarı vurduğu zaman başına gelecekleri biliyor. 16 yaşında bir çocuğa 'sen Cumhurbaşkanına hakaret ettin' diye, balkonda oturan bir hanımefendiye 'sen cumhurbaşkanına saygısız davrandın' diye ceza veren bir Türkiye'de, medyayı yerden yere çalan, kendisinin dışında objektif davranan medyayı kontrol altına alabilmek için her türlü baskıyı, zulmü ortaya koyan, şirketleri kapatan, medya yöneticilerini Silivri'ye gönderen bir anlayış çılgınlaşmıştır ve bunun yapamayacağı bir delilik kalmamıştır. Türkiye'yi bundan koruyabilmek için milletimiz sağduyu ve sabrını kullanıyor. Kimse aldanmasın. Milletimiz aziz bir millettir. Memleketini, milletini ve kendisini seviyor ama bir çılgınlığa düşmemek için sabırla, soğukkanlılıkla bekliyor."

"Vatandaş sizi seviyor. Sevmemesi için de sebep yok" diyen Bahçeli,  "Ama sessiz öfke sandıkta patlarsa, milletimiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olur. Sandıkta patlamak, iktidar değişikliğini beraberinde getirir ama bu mümkün olmazsa, bu sessiz öfke 'artık ümidim kalmadı bu memleketin gidişatı hayırlı değil, ne olduğu meçhul bir haldeyiz, zulüm var, baskı var, otorite var, dikdatörya var' derse o zaman bu baskılar sokakta patlarsa kardeş kavgası kapının önünde demektir. Onun için herkes aklını başına almalı, ona göre hareket etmeli" diye konuştu.

Partililerine "Çalmadık kapı bırakmayın" çağrısında bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Televizyonlar, bilmem neler bizi vermiyor... Vermesin. Mitingleri ve diğer çalışmaları yapabildiğimiz kadar yapıyoruz. Ankara'da ve İstanbul'da birer miting düzenlemeye çalıştık, herkes 'aman o bölgede gezmeyin, yollar kapandı, mitinge gelecek olan çoluk çocuk 3 kilometre, 5 kilometre yürüyor' diye konuştu. Yolları tamamen trafiğe kapattılar. Hepsinden daha ötesi Amerika Büyükelçiliği'nin güya kendi Amerikan elçiliğine mensup vatandaşlarını korumak için 'mitinge giden alanlar üzerinde her şey olabilir' diye o gün yerlerinden ayrılmamalarını tavsiye ediyor. Bu nasıl bir iştir? Yapılan ne? MHP'nin mitingi. Hangi şart olursa olsun, inanmış olan insan ölümden korkmaz. Takdir cenabı Allah'ındır. Neye mal olursa olsun. Görevimiz gereği orada olacağız dedik ve orada olduk."

Toplantıya MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nevin Taşlıçay, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Bekir Çetin ve MHP Çorum Milletvekili Adayları Vahit Doğan, Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan ve Muhsin Kocasaraç ile partililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title