Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

"Tahriklere kapılmayın" "Sandığa gidin, taş atacağınız yere mührü vurun. Kime vurursanız vurun ama AKP'ye biraz teğet geçin" "2014 yılını özerklik yılı ilan eden PKK pusuda bekliyor, 'ortalık karışsa da Kuzey Kürdistan'ı kursam' diye uğraşıyor" "(AK Parti'nin Balıkesir mitingi) Esas montajı sen yapıyorsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gençlere, tahriklere kapılmama uyarısında bulunarak, "Sandığa gidin, taş atacağınız yere mührü vurun. Kime vurursanız vurun ama AKP'ye biraz teğet geçin" dedi.

Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kuva-yi Milliye Caddesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, geçmiş dönemlerde yapılanlar kadar önemli olduğunu ancak onlardan fazla farklı anlamlar yüklendiğini bildirdi.

Bu seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği genel seçimlerinin yapılacağını ifade eden Bahçeli, 30 Mart'tan itibaren Türkiye'nin geleceğini belirleyecek seçim sürecine girileceğini belirtti.

Bahçeli, Türkiye'nin 2002 yılının kasım ayından bu yana AK Parti tarafından yönetildiğini dile getirerek, bu süreçte çok farklı uygulamalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugüne kadar yargı başta olmak üzere birçok alanda yaptığı uygulamalarla milletin büyük bölümünün nefretini kazandığını ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan, bu iktidar gücünü medya ve basın üzerinde sürdürmüştür. Medya ve basın, demokratik toplumlarda 4'üncü kuvvet olarak algılanmaktadır. Erdoğan, medyayı baskı altına almış, kendisine yandaş yapmış, bazılarını kendi yandaşlarıyla kurdurmuş, medyanın patronu olmuş, diğerlerine de baskı yoluyla kendisine hizmet edecek bir kuvvete erişmeye çalışmıştır. En son örneği, herhangi bir açıklama, parti faaliyeti Erdoğan'ı incitmiş, kırmış, üzmüş veya eleştirmişse yeni bir ifadeyle 'alo' demesi yeterli olmuş, onun karşılığında 'emrin olur' denmiştir."

Her partiye saygı gösterdiklerini ancak demokrasiye önem verdiklerini vurgulayan Bahçeli, " Türkiye'de bazı olaylar gerçekleşince halkın desteğiyle iktidara gelmiş olanlar sevgiyi, gücü gördükçe kerameti millette değil kendilerinde aramaya başlıyorlar. 'Her şeyi ben bilirim, ben yaparım, benim dediğim olacaktır, itiraz edenleri ezer geçerim' felsefesine ve davranış bozukluğuna kapılmaktadır. Erdoğan, böyle bir hataya düşmüştür" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Erdoğan'ın, milletin verdiği desteği yanlış anladığını savunarak, şöyle devam etti:

"Bunun sonucunda, 'Her şeyi ben yapıyorum, millet arkamda geziyor, Ortadoğu'da namım, şöhretim Köroğlu'nu bile geçmiştir. Orada padişah, sultan diyorlar, Türkiye'de ise tek adam demeye başlıyorlar.' İşte bu hali ruhiye güç alanı oluşturmayı ve onu korumayı sürekli ister hale geliyor. Bu güç çılgınlığı Erdoğan'ın ayaklarını yerden kesmiş. Ya havaalanında ya da havada görüyorsunuz. Bütün Türkiye'yi karıştıran, değerlerini sarsan değişim ve dönüşüm safsatasıyla ülkeyi farklı noktalara sürükleyen demeçlerin hepsi, yandaş medya mensuplarıyla havada seyahat ederken orada konuşuyor, ertesi gün de 'alo'yla Türkiye'deki medyanın alayına yayılıyor. Böyle bir Türkiye nereye gidebilir, halkımız mutlu ve huzurlu olabilir mi?"

Türkiye'de milli ve manevi değerlerin tahrip edildiğini, milli birliğin zedelendiğini iddia eden Bahçeli, toplumsal dokunun aşınmaya başladığını öne sürdü.

"Sen kimsin ki istiklal mücadelesi vereceksin?"

Türkiye'nin Oslo'dan İmralı'ya, oradan Diyarbakır ve Kandilli'ye uzanan uzanan bir müzakere süreci içinde bölünmenin eşiğine getirildiğini ileri süren Bahçeli, Cumhuriyet'in kazanımları itibarıyla ne değeri varsa ortadan kaldırılmaya başlandığını savundu.

Bahçeli, Erdoğan'ın, istiklal mücadelesinden bahsettiğini hatırlatarak, "Sen kimsin ki istiklal mücadelesi vereceksin? Verilen bir mücadelenin ilk başlangıcı olan Balıkesir'deki Kuva-yi Milliyeyi bir anla. Mücadele verenlere saygı duy. Onların hizmetlerini inkar etme" diye konuştu.

Törene katılan ve daha önce AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslenen Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan'ın 'birlikte yürüyelim' şarkısına katılmayın ve inanmayın. O yol kirli, kara, haram, hırsız ve ne olduğu belli olmayan bir yol" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık 2013'ten bu yana yaptığı konuşmaların hiçbirinde işsizin, emeklinin, çiftçinin derdine yönelik bir cümle kullanmadığını öne süren Bahçeli, Türkiye'de bir gerçeğin üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın TBMM'deki grup konuşmasına değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Orada baba-oğul konuşmasını inkar ediyor. Taşıma gençler getirilmiş, milletvekilleri orada. Sayın Başbakan, oğluyla olan muhabbetini anlattıkça onların montaj, dublaj olduğunu söyledikçe AKP milletvekillerinin büyük çoğunluğu elleri yarılırcasına alkışlıyor. Neyi alkışlıyorsun sen? Hırsızlığa destek mi veriyorsun, ortak mısın? Yetimin, öksüzün, kimsesizin hakkını aramak için dünyaca maaşla milletvekili oldun, şimdi 4 tane AKP beslemesi iş adamının hırsızlığını mı destekliyorsun? Böyle rezillik olmaz, sonu da yoktur. Destek veren vatandaşlarım, desteğinizi devam ettirirseniz güç çılgınlığı, Türkiye'yi çok büyük tehlikelere sokar."

17 Aralık'taki operasyonu anımsatan Bahçeli, "Korku bacayı sarmış. 17 Aralık'tan sonra bir savcı çıkmış, iddianame hazırlamış, kolluk kuvvetlerine talimat vermiş ve bunlar yukarıdan aldıkları emir üzerine bunu uygulamıyor. Savcı, adliye önünde derdini anlatmak için basın bildirisi dağıtıyor. Başbakan, görevden aldığı gibi büyük hırçınlıkla üslup bozukluğuyla hakaret ediyor, televizyonlarda bas bas bağırıyor. Meğer savcının iddianamesinde kimler yokmuş ki" görüşlerini iletti.

AK Parti'nin Balıkesir mitingi

Bir televizyon ve gazete alınmasıyla ilgili havuz oluşturulduğunu iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlik sömürenlere bakın, yetimin, öksüzün hakkını gasbedenlere bakın. Birisi diyor ki Başbakan'a, 'Bir havuzda 630 milyon doların toplandığı söyleniyor, ne diyorsunuz?' Başbakan da 'O havuzda değerli, istikrarlı iş adamları var, girseler de ıslanmaz' diyor. Bu nasıl cevaptır. Havuzda su yoksa kim ıslanacak. Havuzda ağzına kadar 630 milyon yeşil Amerikan doları... Oraya giren ıslanır mı? Sanki bizim Balıkesir'in Dursunbey yöresindeki yörükler gibi koyun yününden döşek yapmış da oraya koymuşlar. Şimdi de kalkmış, baba-oğul konuşmasının montaj olduğunu söylüyor. Sayın Başbakan, bunun montaj olup olmadığını söylemen fark etmez. Balıkesir'de yaptığın miting montajdır, konuşmaların dublajdır, gerçeği anlatmıyor. Sen kalkacaksın, TOKİ'ye talimat vereceksin. Şu mütevazı kürsüde konuşmaya bak bir de şatafatlı kürsüde konuşmaya bak. Esas montajı sen yapıyorsun. Bir kalabalık var, geçmiş dönemlerdeki kalabalığın alayını üst üste koyuyorsun. Senin sesinde montaj oluyor da kalabalıklarda niye olmuyor montaj? Kimi kandırıyorsun?"

Bahçeli, iktidarın ülkeyi yönetemez duruma geldiğini öne sürerek, "Başbakan, yalan dolanla devlet imkanlarıyla kendisini aklamaya çalışıyor. Bilal diye bir çocuğu var, Allah bağışlasın. Bunların alayı doğruysa gözü doymayan bir Bilal var ortada. Kalkmış karada ne varsa almışlar, havada da varlar, şimdi denizdeki adaların peşine düşmüşler" ifadesini kullandı.

"Birden pike yap, bir yere doğru git"

AK Parti'nin ülkeyi felakete götürdüğünü iddia eden Bahçeli, "Diktatör olanların ve diktatör olmaya heveslenenlere bakın. Sonun ne olmuştur bakın. Endonezya'ya, Tunus ve Mısır'a, Libya'ya, henüz can çekişen Suriye'ye, Ukrayna'ya bakın. Demokrasi içinde çözüm bulmazsak Türkiye, oradaki halk ayaklanmalarına benzer olaylarla karşı karşıya kalır. Bundan yararlanmak isteyenler çıkar. 2014 yılını özerklik yılı ilan eden PKK pusuda bekliyor, 'ortalık karışsa da Kuzey Kürdistan'ı kursam' diye uğraşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gençleri, olası sokak kışkırtmalarına karşı uyaran Bahçeli, sokakların kanlı, kirli, karmakarışık olduğunu, tinercisinden ajan provokatörlere kadar herkesin bulunduğunu söyledi, "Tahriklere kapılmayın" ifadesini kullandı.

"Taşı kime atıyorsanız atın ama esnafın camına niye atıyorsun kardeşim" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şu kuruyemişçinin camını kır diyorsa o, sana, gençliğe, millete ihanet eden haindir. Sandığa gidin, taş atacağınız yere mührü vurun. Kime vurursanız vurun ama AKP'ye biraz teğet geçin. Onlar krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söylüyor ama yolsuzluk, işsizlik almış başını gidiyor. Milletim, bu defa AKP'ye teğet geç. Yüzde 51 vereceğin yerde onun yanına gel, birden pike yap, bir yere doğru git. 'Nereye?' diye sorarsanız, oy pusulasının en sonunda üç hilal var."

Bahçeli daha sonra Belediye Başkanı İsmail Ok ve partilileriyle bir süre Kuva-yi Milliye Caddesi'nde yürüdü. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title